Michelisz Norbert 2016-ban a Honda gyári pilótája

In bmw, wtibcars

   Michelisz Norbi 1984. augusztus 8-án született Himesházán, Pécs közelében. Autószerelő és raliversenyző nagybátyja „fertőzte” meg az autósport szerelmével. Már hét évesen a nagybáty által épített vaskerekes autóval csapatott a határban 50 km/h-val.
   2002-ben kapott rá a szimulátorokra Wéber Gábor neves F1 szakértő és autóversenyzőtől inspirálva, ahol már sikereket ért el. Az inspirációból ismeretség lett, Wéber Gábor bemutatta Zengő Zoltánnak, aki révén a Hungaroringen 2005-ben, 21 évesen egy tesztnapon életében először beülhetett egy igazi versenyautóba és három tized híján megfutotta a nap legjobb idejét.
   Utána következett a Suzuki Kupa 2006-ban, amit elsőre meg is nyert, majd a Renault Clio Kupa – ott is bajnok lett. 2008-ban már a SEAT Leon Európa Kupában szerepelt Wéber Gábor oldalán, ahol a rendkívül jó eredményeinek köszönhetően Japánban indulhatott a túrautó-világbajnokságon, ahol a második futamon 16. lett.
   2010-ben a Zengő-Dension Team-el bejutott a WTCC-re, aminek keretében Makaóban megszerezte első futamgyőzelmét.
   2011-ben már BMW 320 TC-vel indult, itt hozzá kellett szoknia a hátsó kerék hajtáshoz, de ezt is jól abszolválta, összetettben 9. lett, de az első magyar WTCC futamon 2. helyet ért el őrjöngő magyar tömeg előtt.
   2012-ben győzött a Hungaroringen, összetettben 6. lett.
   2013-ban már a Hondával indult és ismét 6. helyen zárta az évet.
   2014-ben Norbi a !!! 4. lett összetettben.
   2015-ben a 6. helyen végzett a WTCC-ben.

2016-ben pedig már a Honda gyári pilótájaként fog versenyezni Rob Huff és Tiago Monteiro oldalán.

   A Kesjár Csaba szintű tehetségnek innen is kívánunk szerencsés, balesetmentes és sikeres évet 2016-ra!

(forrás: michelisz.hu)

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights