Renault 5 Turbo és Jean Ragnotti: az 1981-es Monte-győztes visszatérése

In verseny., wtibcars
Idén négy Renault csapat indul a Monte-Carlo Historique Rally-n. 
   A 70 (!!!!) –et töltő Jean Ragnotti semmit sem vesztett a méltán ünnepelt zseniális vezetési tudásából. A nagy Öreg ebben a hónapban visszatér a Monte-Carlo Rally-ba ugyanazzal a Renault 5 Turbo-val, amivel nyert 35 évvel ezelőtt. Az évforduló ünnepélyességét emelendő az R5 Turbo újra a 9-es rajtszámot fogja viselni.
   Emellett Michel Leclere, Alain Sepaggi és Christian Chambord a Group 2-ben fognak Renault 5 Alpine-okat terelgetni, amiket fénykorukban “gördeszkának” is neveztek.
   A Renault Classic Csapat a 2016-os Rally Monte-Carlo Historique-on indul Reims-ben, január 29-én. A verseny Monaco-ban ér véget február 3-án.
  
A négy csapat:
  •    Car N°1 (Group 2 Renault 5 Alpine): Michel Leclère, a Premier Pas Dunlop Coupe Gordini       versenyzői ösztöndíj elnyerője 1969-ben, amelynek eredményeképpen bekerülhetett a Formula 1-be. Michel navigátora François-Paul Forgeoux lesz, hivatalos Monte-Carlo Historique versenyző.
  •    Car N°9 (Renault 5 Turbo): Jean Ragnotti navigátora Michel Duvernay lesz, az 1981-es French Renault Cross Elf Trophy és az 1986-os Renault 5 GT Turbo Trophy győztese.
  •    Car N°12 (Group 2 Renault 5 Alpine): Alain Serpaggi, jobb egyben Jean-Pierre Prevost-al
  •    Car N°19 (Group 2 Renault 5 Alpine): Christian Chambord, itinert olvasgat Patrick Fourestie.
Nagyon várjuk, mivel kápráztat majd el minket Jeannot, és azt gondolom, a Renault is nagyon örül, hogy adhatják a lovat alá….
   Ha valakinek nagyon kevés az ideje, az utolsó 30 másodpercet ajánlom.

Kívánunk Jeannot-nak jó egészséget, és hogy még sokáig csinálhassa azt balesetmentesen, amit a legjobban tud és szeret.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights