Keanu Reeves két és négy keréken

In wtibcars
 
Keanu Reeves, a nagy sikerű Matrix főszereplője szereti a sebességet és az erős sport kocsikat, ami kezdő mondatnak a giccs és közhely fogalmakat merítheti ki sokak számára. De ugorjunk csak vissza egy fél évszázadot.
   Keanu 1964-ben Beirutban született és Sydney-ben, Manhattan-ben és Kanadában nőtt fel. Szerette a Matchboxokat, a kedvence egy szürke Porsche 911 Turbo és egy piros Ferrari 512 Berlinetta volt. A családban persze voltak igazi autók is, például egy Citroen S és a nagymama Mercedes 450 SL-je, illetve volt egy barátja, aki Porsche 911 Targa-t hajtott.
   Mikor megkérdezték tőle, mi lesz, ha nagy lesz, az első az atomfizikus volt, majd az autóversenyző, a TV-ben látott autóversenyektől inspirálva. Nagyon szerette a versenyautók formáját és hangját. Ráadásul a nővérének volt egy barátja, aki történetesen autóversenyző volt, vele Keanu már igazi autós élményeket is begyűjthetett. Ja, és a lista végén utolsóként azért a színész is szerepelt.
   Az első autóját – ami egy „verseny zöld” Volvo 122 volt – 17 évesen vette, és „Dumpy”-nak hívta, mert valóban minden részlete zömök tömbökből állt. A Volvos korszaknak vége lett, mikor felfedezte a motorok világát. Megszerette a hangjukat és gyorsaságukat, és egyszerűen élvezte a motorozást.
 
 
   A kedvence egy 1973-as Norton Commando, amit 1987-ben vásárolt és azóta is az övé.
   Ez idő tájt kezdődött színészi karrierje, amiben az 1991-es Holtpont és az 1994-es Féktelenül című film hozta meg az igazi áttörést. Keanu filmsztár lett, de már korábban szokásává vált, hogy amikor megérkezett egy forgatásra, ott vett egy motort, majd a munka végeztével el is adta, volt amelyikkel kisebb nagyobb eséseket is elkövetett.
   A nagy sikerek után Keanu szeretett volna egy négy kerekűt, végül egy Porsche 911 4S mellett döntött napfénytetővel és természetesen kézi váltóval. Nagyon szerette a hangját, és az autó feelingjét, amit kiélvezett a gyönyörű tengerparti sztrádáktól a nagy kanyonokon át. Részt vett Porsche vezetési tréningen is és megnyerte 2009-ben a Toyota Grand Prix „Híres Emberek Versenyét” Long Beach-en. Aztán jött egy szomorú fordulat: mikor egy forgatáson dolgozott, ellopták a 911-est. A „gyász” ideje után újra Porschét akart, de most már valami igazán egyedit. Hosszú egyeztetés után így lettek többek eloxált belső panelek,12 órás középpontjelző a kormánykeréken és miegymás a 911-esben. 
   Ezek után egy Harley –t is testre akart szabatni és ehhez Gard Hollingert ajánlották neki, de Hollingernek nem tetszettek Keanu elképzelései, és ellentmondott a film sztárnak, aki pedig már kész volt a vaskos csekk kitöltésére.
   Végül is az építő mester és Keanu annyira egymásra találtak, hogy megalapították közös cégüket, az „Arch Motorcycle Company”-t, hogy megvalósítsák Keanu álmát. A jelmondat az volt, „Legyen annyira felhasználóbarát, amennyire csak lehet!”
   Mindeközben Keanu átvehette az új 911-esét és elutazott egy forgatásra, Hollinger pedig a KRGT-1-en dolgozott.
 

   Ez a gép gyönyörű lett, nagyszerű futómű hangolás, motorozhatóság, kezelhetőség és ergonómia jellemezte. A KRGT-1 kivételes, de nem egyetlen, Keanu és Hollinger felkészültek, hogy akár 100 gépet is gyártsanak évente. 
    Keanu motorját a Porsche – hoz hasonlította, mondván:” Legyen olyan felhasználóbarát, amilyen csak lehet, mindig legyen gyönyörű és briliánsan teljesítsen.”
 
 

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights