A Daytona-i 24 óráson debütálnak a BMW M6 GT3 és BMW M6 GTLM versenyautók

In bmw, verseny., wtibcars
 
   Január 30-án Daytona-ban – 40 évvel a BMW 76-os első győzelme után – két BMW M6 GTLM és két GT3-as új versenyautó áll rajthoz. A 24 órás versenyt 54. alkalommal rendezik meg, ismét az Észak-Amerikai IMSA WeatherTech SportCar Championship (WTSCC) részeként. GTLM kategóriájában a BMW RLL csapat két BMW M6 GTLM versenyautóval áll rajthoz, miközben a Turner Motorsport a GTD versenyosztályban két BMW M6 GT3 gépet küld a pályára. Az M6 Coupé alapjaira épített gépek a BMW Z4 GTLM és BMW Z4 GT3 versenygépek utódai.
 
 
     A BMW RLL csapatnak ez már a nyolcadik szezonja, ami elé nagy várakozással néznek az új M6-os versenygépek és a BMW centenáriuma alkalmából is, aminek apropóján az egyik autójuk a 100-as rajtszámot fogja viselni, és mindkét autó ünnepi fényezést is kap.
   A 25-ös rajtszámú BMW M6 GTLM versenyautó elsőszámú párosa az amerikai Bill Auberlen és a német Dirk Werner duója, akiket a szezonnyitó Daytona-i 24-óráson Augusto Farfus és Bruno Spengler DTM-pilóták segítik majd. A 100-as rajtszámú versenyautó volánja mögött az amerikai John Edwards és a német Lucas Luhr párosa foglal helyet, ők az amerikai Graham Rahal és a kanadai újonc, Kuno Wittmer támogatását élvezik majd a Daytona International Speedway aszfaltcsíkján.
 
 
   A Turner Motorsport is két BMW M6 versenyautót állít csatarendbe a WTSCC versenysorozatán. A 96-os rajtszámú BMW M6 GT3 versenyautó a német Jens Klingmann és az amerikai Bret Curtis terelgeti, a 97-es rajtszámú gép pedig az amerikai Michael Marsal és a finn Markus Palttala párosával tör a remélt győzelem felé. Előbbieket az amerikai Ashley Freiberg és a DTM-világbajnok, Marco Wittmann, míg utóbbiakat az ugyancsak DTM-ből ismert Maxime Martin és a BMW Motorsport finn újonca, Jesse Krohn egészíti ki a Daytona-i 24-órás megmérettetésen.
   Nemcsak az autók újjak, a „Daytona újjászületik” projekt keretében a pályát is korszerűsítették.
 „Alig várjuk már, hogy végre ráadhassuk a gyújtást és elrajtoljon a szezon. Rögtön a legkeményebb futammal kezdünk, ami a gyártóknak és a csapatoknak egyaránt hatalmas kihívás, de az elmúlt évek során jó párszor problémamentesen vettük már ezt az akadályt. Ennek ellenére rendkívül nehéz 24 óra áll előttünk, ahol a felkészültség, a megbízhatóság és a bonyodalmak elkerülése kivétel nélkül kulcsfontosságú. Annak ellenére, hogy vadonatúj autóval állunk rajthoz, kiváltképp magabiztos vagyok. Úgy vélem, a BMW M6 GTLM kifinomultabb és tüzesebb, mint eddig bármelyik versenygépünk, és feltétel nélkül bízom a BMW-ben, a pilótáinkban és a csapatban. Hiszem, hogy a várakozásaink, amelyek szerint fergeteges szezon előtt állunk, reálisak” – nyilatkozta Bobby Rahal, a BMW RLL csapat főnöke a szezonnyitó előtt.
 
 

You may also read!

SKODA ENYAQ iV frissítés

Nem túl elegánsan frissítik a SKODA ENYAQ iV-ot

A Skoda frissíti a már ügyfeleknél lévő Skoda ENYAQ-okat az új ME3 szoftver verzióval. Ez az optimalizált akku menedzsmenttel

Read More...
drágább üzemanyag

Szerdától emelkedik az üzemanyag piaci ára

Szerdától a benzin és a gázolaj piaci ára is emelkedni fog. A benzin esetében ez bruttó 3 forintot jelent

Read More...
Tragacsot vegyenek

Folytatódik a ritka járművekre vadászó család története

A Viasat Explore kalandcsatornán immár 4. évadába kezd a népszerű dokureality, a Tragacsot vegyenek! A sorozat a Mathewson-család autók körül forgó

Read More...