A Daytona 24 órás verseny győzetese a Ligier-HPD Honda

In bmw, verseny., wtibcars
  Az abszolút első helyet a Ligier-HPD Honda szerezte meg a Sharp/Brown/van Overbeek trióval a volánjánál. Ez volt az első abszolút győzelem Honda motoros autóval, Sharp-nak pedig a második, az első győzelmét még 20 évvel ezelőtt szerezte.
   „Az utolsó két és fél óra nagyon kemény volt, nagyon intenzív, a Taylor testvérek nagyon támadtak, hogy megszerezzék a győzelmet. Próbáltam nem hibázni és őrizni a távolságot. Mikor nőtt a távolság, nagyon nagy öröm volt. Meg kell köszönnöm a csapatomank a csodálatos autót, amit kaptam tőlük.” – mondta Derani.
   A győztes autó 763 kört teljesített a 3,56 mérföldes pályán, ami 2620 mérföldet jelent 24 óra alatt közel 110 mérföld/órás átlagsebességgel.
   A Nissan Deltawingje nagyon nagyot ment egészen a 119. körig, amikor is sajnos karambolózott és kiesett. A Deltawinget eddig nem mondták igazán gyors autónak, de ezzel a versennyel ez megváltozott.
   A Corvettek viszont taroltak, csak a Honda és a Ford előzte meg őket.
  „Nagyon jó verseny volt” – mondta John Taylor, aki a 10-es rajtszámú Konica Minolta Chevy-t vezette.
   A GTLM kategóriában a két Corvette-et egy Porsche 911, egy Ferrari 488 és egy !!! BMW M6 GTLM követte. A GTD osztályban Audi, Porsche és Dodge Viper voltak a dobogósok.
 
 

   A Lamborghini is sikeresnek értékelte a versenyt, mert bár egy Huracan karambolozott, a többi teljesítette a távot, növelve az autókba vetett bizalmat. Azért az a kategória 5. helye szép teljesítmény.
 
 
 
Az alábbi linken megtekinthetik a Daytona-i 24 órás verseny teljes végeredményét.
 
(Forrás: gas2.org)
 
 
Most pedig nézzük meg a versenyről egy hangulatos videót a Porsche szemszögéből:
 
 

You may also read!

Mi történik, ha egy autó falnak ütközik 150 km/h sebességgel?

A mérnökök világszerte törésteszteket végeznek az autókon, vizsgálják a törés, sérülés mértékét és az utasok védelmét. Ezekkel a tesztekkel

Read More...

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...