A Daytona 24 órás verseny győzetese a Ligier-HPD Honda

In bmw, verseny., wtibcars
  Az abszolút első helyet a Ligier-HPD Honda szerezte meg a Sharp/Brown/van Overbeek trióval a volánjánál. Ez volt az első abszolút győzelem Honda motoros autóval, Sharp-nak pedig a második, az első győzelmét még 20 évvel ezelőtt szerezte.
   „Az utolsó két és fél óra nagyon kemény volt, nagyon intenzív, a Taylor testvérek nagyon támadtak, hogy megszerezzék a győzelmet. Próbáltam nem hibázni és őrizni a távolságot. Mikor nőtt a távolság, nagyon nagy öröm volt. Meg kell köszönnöm a csapatomank a csodálatos autót, amit kaptam tőlük.” – mondta Derani.
   A győztes autó 763 kört teljesített a 3,56 mérföldes pályán, ami 2620 mérföldet jelent 24 óra alatt közel 110 mérföld/órás átlagsebességgel.
   A Nissan Deltawingje nagyon nagyot ment egészen a 119. körig, amikor is sajnos karambolózott és kiesett. A Deltawinget eddig nem mondták igazán gyors autónak, de ezzel a versennyel ez megváltozott.
   A Corvettek viszont taroltak, csak a Honda és a Ford előzte meg őket.
  „Nagyon jó verseny volt” – mondta John Taylor, aki a 10-es rajtszámú Konica Minolta Chevy-t vezette.
   A GTLM kategóriában a két Corvette-et egy Porsche 911, egy Ferrari 488 és egy !!! BMW M6 GTLM követte. A GTD osztályban Audi, Porsche és Dodge Viper voltak a dobogósok.
 
 

   A Lamborghini is sikeresnek értékelte a versenyt, mert bár egy Huracan karambolozott, a többi teljesítette a távot, növelve az autókba vetett bizalmat. Azért az a kategória 5. helye szép teljesítmény.
 
 
 
Az alábbi linken megtekinthetik a Daytona-i 24 órás verseny teljes végeredményét.
 
(Forrás: gas2.org)
 
 
Most pedig nézzük meg a versenyről egy hangulatos videót a Porsche szemszögéből:
 
 

You may also read!

SKODA ENYAQ iV frissítés

Nem túl elegánsan frissítik a SKODA ENYAQ iV-ot

A Skoda frissíti a már ügyfeleknél lévő Skoda ENYAQ-okat az új ME3 szoftver verzióval. Ez az optimalizált akku menedzsmenttel

Read More...
drágább üzemanyag

Szerdától emelkedik az üzemanyag piaci ára

Szerdától a benzin és a gázolaj piaci ára is emelkedni fog. A benzin esetében ez bruttó 3 forintot jelent

Read More...
Tragacsot vegyenek

Folytatódik a ritka járművekre vadászó család története

A Viasat Explore kalandcsatornán immár 4. évadába kezd a népszerű dokureality, a Tragacsot vegyenek! A sorozat a Mathewson-család autók körül forgó

Read More...