Dacia hírek Genfből   A Dacia bevezeti a Duster egy új limitált változatát – az Essential-t – a svájci piac számára. A Duster Essential egy új sorozat első fecskéje, később lesz limitált szériás Sandero, Logan, Logan MCV, Dokker és Lodgy is. Az országokban változhat az elnevezés az online közösség visszajelzései alapján. 

 A limitált szériák a következő országokban lesznek elérhetőek: Ausztria, Belgium, Horvátország, Csehország, Dánia, Németország, Magyarország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc és Anglia.
   Újdonság még az Easy-R, a Dacia első 6 sebességes automatizált váltója, ami rendelhető a 90 lóerős dci és a 90 lóerős TCe benzinmotorokhoz is. Ha jól értelmezem a leírást, ez tulajdonképpen egy félautómata, ami nem igényel kuplung használatot.   
    
   A 2015-ös 550.000 darabos rekord autóeladás után – ami majdnem 8 %-os növekedést jelentett – a Dacia az idei évet egy online közösségi rekorddal kezdhette, a Facebook rajongótábora átlépte a 3.000.000 –t, ami óriási szám.
Verified by MonsterInsights