Genesis New York Concept – út a prémium kategóriába

In Concept, koncepció autó, videó, wtibcars


   A Genesis Concept-et a New York International Auto Show-n fogják bemutatni 2016.03.23-án. A négy ajtós kupé betekintést enged a márka jövőbeli dizájn irányába. Az autó formája nagyon eltalált, harmonikus. Sok részletre lehetne mondani, hogy mi mihez hasonlít, de egyáltalán nincs koppintás szaga. A letisztult, visszafogott, mégis erőteljes vonalak, a míves részletek mind minőséget és erőt sugároznak. Azt hiszem, mikor a Genesis megszerezte Manfred Fitzgerald urat, a Lamborghini korábbi dizájnfőnökét, megváltotta a jegyét a prémium szegmensbe. Persze meglátjuk, mit hoz a piac, de ezt az autót elnézve még akár Európában is adnék neki esélyt. Szemből az autó agresszív, de mégsem tolakodó. Nagyon szépek a szűken ívelt lámpák, és formailag jól illeszkednek hozzás a tükrök. A hűtőmaszk már egy kicsit elcsépelt, de összességében mégis jó ránézni az autóra. 
   A kis mézesmadzag videónfelvillanó részletek közül azért az oldalsó kopoltyú szerűségre kíváncsi leszek az összképben, mert szerintem nem illik a kocsi stílusához, de ez szubjektív. A többi részlet nekem tetszik. Szerintem a régi vágású elegancia van ötvözve az ultra modernséggel, és ez akár nyerő kombináció is lehet. És mivel ez csak egy koncepció, a bemutató utáni visszajelzések alapján még bőven tudank változtatni. Manfred Fitzgerald azt nyilatkozta: “A New York Concept egy progresszív koncepció autó, ami a márka dizájn minőségét mutatja. Kifejező méreteivel és kifinomult dizájnjával a New York Concept valóban megtestesíti a sportos eleganciát, ami a Genesis termékeket jellemzi.”
   A mostani Genesis csúcsa az 5 literes V8 420 lóerővel (2015-ös modell), idén már csak 3,8 GDI V6-al kínálják 311 lóerővel. Persze ebből nem lehet nagy következtetéseket levonni, mi fogja mozgatni a concept-et. Ha igazán komolyan gondolják, mindenképpen szükségük lenne valami elektromos vagy hibrid hajtásláncra, az élenjárók ebbe az irányba mennek, még ha nem is mindenki szereti.
   Mindenestre nagyon örömteli, hogy a Hyundai a ’90-es évek Pony-jától 2016-ra odáig jutott, hogy olyan autót készítenek, aminek a képét gyerekek akár a szobájuk falára ragaszthatják.

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights