Magyar tehetség is tagja az Audi idén indított autóversenyző akadémiájának

In wtibcars    Budapest, 2016. április 12., kedd (MTI) – A mindössze 15 éves Keszthelyi Vivien is tagja lett az Audi által idén három tehetséggel elindított autóversenyző akadémiájának, amelynek kettő, legfeljebb hároméves programja végén a fiatal pilóták akár a német túraautó-bajnokságba (DTM) is eljuthatnak.
    A német autógyár keddi budapesti sajtótájékoztatóján Klaus Demel, az Audi Driving Experience vezetője mutatta be a tehetséggondozó akadémiát, amelybe tavaly év végén, s az idei év elején a 48 jelentkezőből hármat – Keszthelyi Vivien mellett egy dél-afrikai és egy dán versenyzőt – választottak ki.
    “A program célja az, hogy két-három év alatt minden szempontból felkészítsük a fiatalokat arra, hogy beléphessenek a professzionális autósport világába” – jelentette ki Demel, aki hozzátette, a kiválasztottak utcai sportautókkal és versenygépekkel is tesztelnek az Audi Sport neuburgi központjában, illetve más európai versenypályákon. A vezetéstechnikai gyakorlás és oktatás mellett műszaki, fizikális és mentális tréningeken is részt vesznek a pilóták, akiknek teljesítményét minden egyes akadémiai év végén értékelik, ennek nyomán döntenek arról, hogy milyen irányba folytassák az együttműködést.
    Demel azt mondta, ideális esetben a másodévesek az Audi TT Kupában versenyezhetnek az akadémia mellett, majd a következő évben a GT3-as nemzetközi sorozatokban egy Audi R8 LMS volánja mögött szerepelhetnek tovább. A legfeljebb hároméves program végén a legjobbak tesztlehetőséget kapnak egy a DTM-ben, vagy a Le Mans-i 24 órás versenyen induló Audival.
    “A programunk célja nem a gyorsan elérhető, pillanatnyi siker, hanem a folyamatos, konstans fejlődés, amelynek végén a pilóták a DTM-ben, vagy a Le Mans-i viadalon versenyezhetnek” – tette hozzá Demel.
    “Vivien eltökélt, tehetséges és nagy akarattal dolgozik, kiválasztásakor az is fontos szempont volt számunkra, hogy már rendelkezik versenyzői tapasztalattal” – mondta Klaus Demel, aki úgy fogalmazott, mivel a magyar pilóta nagyon fiatal, az Audi nagy lehetőségeket lát benne.
    Bakó Csaba, az Oxxo Motorsport és Keszthelyi Vivien versenymérnöke arról számolt be, hogy a versenyző idén a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) égisze alá tartozó Közép-Európai Zóna túraautó-bajnokságban áll rajthoz az Audi által biztosított TT Kupás versenyautóval.
    “Vivien az életkora miatt csak a magyar értékelésben szerepel, s bár a legmagasabb kategóriában, 600 lóerős Lamborghinik, Porschék és Ferrarik ellen küzd majd, a csapat szándékosan választotta a számára ezt a géposztályt” – mondta Bakó, aki hozzátette, a sorozatban minden hétvégén három futamot rendeznek, ezek közül kettő rövidebb távú, egy pedig úgynevezett endurance, azaz hosszabb távú viadal. “Azt gondoljuk, hogy az első 8-10 helyre Vivien oda tud érni, s egy-egy dobogós helyezés sem kizárt, az Audi pedig minden versenyre szerelőket és stábot küld hozzánk” – tette hozzá a versenymérnök, aki azt is elmondta, hogy az első viadalokra április utolsó hétvégéjén, épp a Hungaroringen kerül majd sor.
    Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke kiemelte, hogy a szövetség gyorsasági szakága évek óta dolgozik olyan utánpótlás-sorozatok kialakításán, amelyekben a versenyzők már nagyon fiatalon gyakorlatot szerezhetnek.
    “Ezek közé tartozik a Suzuki Swift Cup Europe, amelyben Vivien az elmúlt két évben versenyzett, s azt gondolom, hogy a ma bejelentett együttműködésnek fontos előzménye volt az, hogy ő ebben a sorozatban férfiak között, versenyről versenyre egyre tapasztaltabbá válhatott” – mondta Oláh Gyárfás.
    A sajtótájékoztató végén a 77-es rajtszámú Audi TT Cup versenyautóról Keszthelyi Vivien és Klaus Demel közösen rántotta le a leplet.

MTI

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights