A Maserati Levante is ott van a Kínai Autókiállításon Pekingben

In autó kiállítás, wtibcars

 

 

 
 
   A Maserati a 14. Pekingi Autókiállításra elvitte a Levante-t is, a márka első SUV-ját, amit július végétől kezdenek majd árúsítani az országban, és ami már márciustól rendelhető. Így a Maserati a Levante, Quattroporte, Ghibli, GranTurismo és GranCabrio típusainak köszönhetően lefedi a teljes luxus palettát, máshogy fogalmazva a luxusautó piac minden szegmenséből kiveszi a részét.
 
 
    A Levante biztosan nagy sikerre számíthat Kínában, ahol óriási a szakadék a nagyon szegények és az elképzelhetetlenül gazdagok között, akik ezt a gazdagságot szeretik minél inkább láthatóvá tenni, és mi is lehetne alkalmasabb egy igazán praktikus kis Levante-nál?
   Az autó nevét különben egy kellemes meleg, mediterrán szélről kapta, a légellenállási tényezője pedig – hidegben, melegben egyaránt – 0,31, ami igazán jó érték egy SUV-tól.
A belső természetesen gyönyörű és kellemes. És elvileg az autó könnyebb terepen sem jön zavarba, természetesen összkerekes, légrugós, mechanikus hátsó difivel és 50-50-es súlyelosztással bír. 
 
 
    Kétféle 3 literes V6-os turbómotorral rendelhető: 350LE és 430LE teljesítménnyel. A motorok ereje pedig 8 sebességes automatán keresztül jut az útra.
A 430 lóerős változat 5.2 másodperc alatt gyorsul 100-ra és meg nem áll egészen 264 km/h-ig. A kombinált fogyasztás a NEDC ciklus szerint 10,9 liter 100 km-re, a káros anyag kibocsátása 253g CO2/km. A 350 lóerős változatnak 6 másodperc kell 100-ig, 251 km/h a végsebessége, a fogyasztása 10.7 liter, a káros anyag kibocsátása 249g CO2/km.

You may also read!

SKODA ENYAQ iV frissítés

Nem túl elegánsan frissítik a SKODA ENYAQ iV-ot

A Skoda frissíti a már ügyfeleknél lévő Skoda ENYAQ-okat az új ME3 szoftver verzióval. Ez az optimalizált akku menedzsmenttel

Read More...
drágább üzemanyag

Szerdától emelkedik az üzemanyag piaci ára

Szerdától a benzin és a gázolaj piaci ára is emelkedni fog. A benzin esetében ez bruttó 3 forintot jelent

Read More...
Tragacsot vegyenek

Folytatódik a ritka járművekre vadászó család története

A Viasat Explore kalandcsatornán immár 4. évadába kezd a népszerű dokureality, a Tragacsot vegyenek! A sorozat a Mathewson-család autók körül forgó

Read More...