A Maserati Levante is ott van a Kínai Autókiállításon Pekingben

In autó kiállítás, wtibcars

 

 

 
 
   A Maserati a 14. Pekingi Autókiállításra elvitte a Levante-t is, a márka első SUV-ját, amit július végétől kezdenek majd árúsítani az országban, és ami már márciustól rendelhető. Így a Maserati a Levante, Quattroporte, Ghibli, GranTurismo és GranCabrio típusainak köszönhetően lefedi a teljes luxus palettát, máshogy fogalmazva a luxusautó piac minden szegmenséből kiveszi a részét.
 
 
    A Levante biztosan nagy sikerre számíthat Kínában, ahol óriási a szakadék a nagyon szegények és az elképzelhetetlenül gazdagok között, akik ezt a gazdagságot szeretik minél inkább láthatóvá tenni, és mi is lehetne alkalmasabb egy igazán praktikus kis Levante-nál?
   Az autó nevét különben egy kellemes meleg, mediterrán szélről kapta, a légellenállási tényezője pedig – hidegben, melegben egyaránt – 0,31, ami igazán jó érték egy SUV-tól.
A belső természetesen gyönyörű és kellemes. És elvileg az autó könnyebb terepen sem jön zavarba, természetesen összkerekes, légrugós, mechanikus hátsó difivel és 50-50-es súlyelosztással bír. 
 
 
    Kétféle 3 literes V6-os turbómotorral rendelhető: 350LE és 430LE teljesítménnyel. A motorok ereje pedig 8 sebességes automatán keresztül jut az útra.
A 430 lóerős változat 5.2 másodperc alatt gyorsul 100-ra és meg nem áll egészen 264 km/h-ig. A kombinált fogyasztás a NEDC ciklus szerint 10,9 liter 100 km-re, a káros anyag kibocsátása 253g CO2/km. A 350 lóerős változatnak 6 másodperc kell 100-ig, 251 km/h a végsebessége, a fogyasztása 10.7 liter, a káros anyag kibocsátása 249g CO2/km.

You may also read!

Mi történik, ha egy autó falnak ütközik 150 km/h sebességgel?

A mérnökök világszerte törésteszteket végeznek az autókon, vizsgálják a törés, sérülés mértékét és az utasok védelmét. Ezekkel a tesztekkel

Read More...

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...