A Maserati Levante is ott van a Kínai Autókiállításon Pekingben

In autó kiállítás, wtibcars

 

 

 
 
   A Maserati a 14. Pekingi Autókiállításra elvitte a Levante-t is, a márka első SUV-ját, amit július végétől kezdenek majd árúsítani az országban, és ami már márciustól rendelhető. Így a Maserati a Levante, Quattroporte, Ghibli, GranTurismo és GranCabrio típusainak köszönhetően lefedi a teljes luxus palettát, máshogy fogalmazva a luxusautó piac minden szegmenséből kiveszi a részét.
 
 
    A Levante biztosan nagy sikerre számíthat Kínában, ahol óriási a szakadék a nagyon szegények és az elképzelhetetlenül gazdagok között, akik ezt a gazdagságot szeretik minél inkább láthatóvá tenni, és mi is lehetne alkalmasabb egy igazán praktikus kis Levante-nál?
   Az autó nevét különben egy kellemes meleg, mediterrán szélről kapta, a légellenállási tényezője pedig – hidegben, melegben egyaránt – 0,31, ami igazán jó érték egy SUV-tól.
A belső természetesen gyönyörű és kellemes. És elvileg az autó könnyebb terepen sem jön zavarba, természetesen összkerekes, légrugós, mechanikus hátsó difivel és 50-50-es súlyelosztással bír. 
 
 
    Kétféle 3 literes V6-os turbómotorral rendelhető: 350LE és 430LE teljesítménnyel. A motorok ereje pedig 8 sebességes automatán keresztül jut az útra.
A 430 lóerős változat 5.2 másodperc alatt gyorsul 100-ra és meg nem áll egészen 264 km/h-ig. A kombinált fogyasztás a NEDC ciklus szerint 10,9 liter 100 km-re, a káros anyag kibocsátása 253g CO2/km. A 350 lóerős változatnak 6 másodperc kell 100-ig, 251 km/h a végsebessége, a fogyasztása 10.7 liter, a káros anyag kibocsátása 249g CO2/km.

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights