A Maserati Levante is ott van a Kínai Autókiállításon Pekingben

 

 

 
 
   A Maserati a 14. Pekingi Autókiállításra elvitte a Levante-t is, a márka első SUV-ját, amit július végétől kezdenek majd árúsítani az országban, és ami már márciustól rendelhető. Így a Maserati a Levante, Quattroporte, Ghibli, GranTurismo és GranCabrio típusainak köszönhetően lefedi a teljes luxus palettát, máshogy fogalmazva a luxusautó piac minden szegmenséből kiveszi a részét.
 
 
    A Levante biztosan nagy sikerre számíthat Kínában, ahol óriási a szakadék a nagyon szegények és az elképzelhetetlenül gazdagok között, akik ezt a gazdagságot szeretik minél inkább láthatóvá tenni, és mi is lehetne alkalmasabb egy igazán praktikus kis Levante-nál?
   Az autó nevét különben egy kellemes meleg, mediterrán szélről kapta, a légellenállási tényezője pedig – hidegben, melegben egyaránt – 0,31, ami igazán jó érték egy SUV-tól.
A belső természetesen gyönyörű és kellemes. És elvileg az autó könnyebb terepen sem jön zavarba, természetesen összkerekes, légrugós, mechanikus hátsó difivel és 50-50-es súlyelosztással bír. 
 
 
    Kétféle 3 literes V6-os turbómotorral rendelhető: 350LE és 430LE teljesítménnyel. A motorok ereje pedig 8 sebességes automatán keresztül jut az útra.
A 430 lóerős változat 5.2 másodperc alatt gyorsul 100-ra és meg nem áll egészen 264 km/h-ig. A kombinált fogyasztás a NEDC ciklus szerint 10,9 liter 100 km-re, a káros anyag kibocsátása 253g CO2/km. A 350 lóerős változatnak 6 másodperc kell 100-ig, 251 km/h a végsebessége, a fogyasztása 10.7 liter, a káros anyag kibocsátása 249g CO2/km.
Verified by MonsterInsights