A Ford Transit és Transit Custom új 2 literes erőforrást kap

In wtibcars

 

 A Ford örök slágere új dízel erőforrást kap 2016 közepétől. A 2.0 literesFord EcoBlue dízel 13% – al kevesebbet fogyaszt a 2.2-es TDCi-nél, a károsanyag kibocsátást pedig sikerült 157 g/km-re redukálni. A gyáriak írnak még 2 éves vagy 60.000 km-es szerviz intervallumról, amit én mindenképpen fenntartásokkal kezelnék – bár az új motorok már túl vannak 5,5 millió km-nyi teszten és ebből 400.000 km valós Transit tulajok kezében zajlott.
 
   A downsizing jegyében készült, direct befecskendezéses motor a videó szerint kis súrlódású, a vezérműszíj olajban fut, 8 nyílásos piezo injectorok dolgoznak benne, integrált szívócsonkot és miegymást láthatunk, de azért arra kíváncsi lennék, hogy mi indokolja a 60.000-es szervizintervallumot.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights