AZ LFA SZUPERSPORTKOCSITÓL AZ ÚJ LC COUPÉIG

In wtibcars

Lexus Europe: Az LFA modellel szerzett tapasztalatokat, illetve az abban bevezetett technológiákat hogyan tudták hasznosítani az LC 500 és LC 500h menetdinamikai képességeinek hangolása során?

Koji Sato: „Mielőtt hozzáfogtunk volna a munkához, napokon át vezettük az LFA-t. Tény, hogy még Los Angeles-ben is nagy feltűnést keltettünk vele. Az LFA-hoz kifejlesztett szénszálas kompozit technológiák az LC kistömegű alkatrészeiben köszönnek vissza; ilyenek például a belső ajtóborításnál felhasznált, sajtolással kialakított, újraimpregnált szénszálas panelek.”
Lexus Europe: Az LC karosszériája merevebb, mint bármely eddigi Lexus modellé, beleértve az LFA-t is.
Koji Sato: „Igen, rendkívül izgatottak voltunk, hogy olyan, világszínvonalú torziós szilárdságot tudtunk elérni, amely vetekszik a legkiválóbb német modellekével. Az LC 60 százalékkal merevebb, mint a Lexus GS sportszedán jelenlegi generációja.Ez pontosabb, közvetlenebb, lineáris vezethetőséget eredményez. De az LC nem áll meg itt: finomabban, szélesebb tartományban fejti ki menetdinamikai teljesítményét.”
Lexus Europe: A tömegelosztás létfontosságú szempont, amint azt az LFA esetében is láthattuk. Milyen tömegeloszlást értek el az LC modelleknél?
Koji Sato: „Az LC 500 esetében 52:48, az LC 500h-nál 51:49 arányban oszlik meg a tömeg az első és a hátsó tengely között.”
Lexus Europe: Ez nyilván rendkívül élvezetes, közvetlen vezetési élményt eredményez?
Koji Sato: „A múltban a mérnökök a műszaki adatokra, a motorteljesítményre koncentráltak, az igazán nagyszerű autókhoz azonban ennél többre van szükség. Az ügyfelek olyan vezetési élményre vágynak, ami a test és a lélek számára egyaránt felemelő, ezért az volt a célunk, hogy a vezető minden érzékszervének nagyszerű élményt kínáljunk.”
Lexus Europe: Az LC európai piacokra szánt változatainak fejlesztését hol végezték el?
Koji Sato: „Rengeteget teszteltünk a Nürburgring híres északi nagykörén, a Nordschleifén, a német autópályákon, valamint különböző európai országutakon. Az idei évben folytatjuk a modell finomhangolását, tökéletesítését, és ennek során jelentős időt fogunk Európában tölteni.”
Lexus Europe: Maga Akio Toyoda is részt vett a fejlesztésben. Milyen szerepet vállalt a programban?
Koji Sato: „Toyoda-san a fejlesztés kulcsfontosságú fázisaiban személyesen próbálta ki az LC-t, és ez a jövőben is így lesz. Miután a Japán északi részén fekvő Shibetsu tesztpályán, havas aszfalton vezette az LC-t, több konkrét javaslatot is tett arra, hogy hogyan tökéletesíthetnénk az autó jellemzőit. Így ügyfeleink egészen biztosak lehetnek abban, hogy a lehető legintenzívebb vezetési élményt nyújtja majd az autó.”
Lexus Europe: Az LC a legelső olyan Lexus, amely a márka új GA-L (globális luxusautó-platform) padlólemezére épül. Egyéb modelleken is találkozhatunk majd a technológiával?
Koji Sato: „Az LC vadonatúj padlólemez-koncepciót alkalmaz. A jövőben ennek alapján fejlesztjük ki esetlegesen megjelenő orrmotoros, hátsókerék-hajtású típusainkat.”
Lexus Europe: Habár az LC lenyűgöző, magával ragadó látványt nyújt, sokat megőrizve az eredeti tanulmányautót népszerűvé tevő, radikális dizájnból, az LFA-hoz hasonlóan ez a típus is kiemelkedően jó, élvonalbeli aerodinamikai jellemzőkkel rendelkezik. Hogyan érték ezt el?
Tadao Mori: „Ennek a megvalósításához új funkciókat és jellemzőket vezettünk be. Ilyenek például a közvetlenül a hátsó kerekek előtt kialakított légbevezető nyílások, amelyek a kerékdobon belüli légáramlást szabályozzák. Alaposan tanulmányoztuk az olyan komponensek ideális alakját és elhelyezését, mint a fenéklemezen lévő légterelő idomok, a külső visszapillantó tükrök, az első lökhárítóban kialakított légbeömlők, vagy a szélvédő dőlésszöge. Ezek egytől egyig hozzájárulnak az autó általános aerodinamikai teljesítményéhez.”
Lexus Europe: Tervezik, hogy versenyautót építenek az LC modellből?
Koji Sato: „Bízom benne, ám most még nem árulhatom el, hogy pontosan mire készülünk.”
A Lexusról Az 1989-ben piacra lépő Lexus világszerte arról vált ismertté, hogy állhatatosan keresi a tökéletességet, a kimagasló minőséget, illetve termékeiben törekszik a kifinomult csúcstechnológiai megoldásokra, valamint a teljes mértékű vevőszolgálat különleges koncepcióját mondhatja magáénak.
A Lexus hagyományos erényeit, a páratlanul magas összeszerelési minőséget, a belső tér fényűzését és a különleges technológiát tovább erősíti az L-finesse formatervezési filozófia, ami fontos szerepet játszik abban, hogy a Lexus különlegesen vonzó globális márkaként pozícionálható.
Ma a Lexus az első – és egyetlen – prémium autógyártó, amely a full hybrid hajtású járművek teljes palettáját kínálja. E sorozat tagjai az RX 450h, a GS 450h, a GS300h, az LS 600h, az NX300h, az ES 300h, a CT 200h, valamint a vadonatúj IS 300h.
Toyota

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights