Veterán autók a pünkösdi hétvégén Balatonfüreden

    Balatonfüred, 2016. május 7., szombat (MTI) – Ritka BMW-k, Jaguar- és Alfa Romeo-különlegességek is felvonulnak a pünkösdi hétvégén a Balatonfüred Concours d’Elegance elnevezésű autós rendezvényen – tájékoztatta az MTI-t a rendezvény fővédnöke.

    Zoób Kati divattervező elmondta, hogy több mint 50 autóritkaság látható majd a versenyen, köztük muzeális BMW-k, melyek az autógyár centenáriumának tiszteletére vonulnak fel. Hozzátette: cseh, szlovák, osztrák és német gyűjtők jóvoltából olyan exkluzív márkák darabjaival is találkozhatnak a látogatók, mint a Farman, a Duesenberg, a Hispano Suiza és a Bugatti.
Egy Ausztriából érkező Rolls-Royce ritkaságnak számít, hiszen az 1920-as években mindössze négy darab készült belőle – jegyezte meg a fővédnök.
Színesíti a palettát egy magyar gyűjtő 1964-es Jaguar modellje.
Az olasz autógyártást egy 1959-es Alfa Romeo képviseli, francia ritkaságként pedig egy Facel Vega látható majd – részletezte Zoób Kati, hozzáfűzve, hogy felvonul a versenyen Festetics Ernő gróf egykori versenyautója is, amelyet svájci tulajdonosa magyar nemzeti színekre festetett.
A második világháború előtt készült járművek, az 1945 és 1985 között gyártott autók és az 1985 és 1995 között forgalomba került négykerekűek szépségversenye zajlik majd.
A fővédnök elmondta, hogy a péntek délután kezdődő Concours d’Elegance teret ad szakmai fórumoknak is, szombat délután pedig Katti Zoób minikollekciók színesítik a kínálatot, a ruhák stílusában is az autózás nagy korszakai köszönnek vissza. Az eredményhirdetés vasárnap délután lesz majd a közönség által legszebbnek ítélt autó vezetésével díszkörre indulnak a kiállított járművek Balatonfüred belvárosában. 
2015-ös Concours d’Elegance – speedzone.hu

MTI

Verified by MonsterInsights