Messzebbre megy az i3-as, mint valaha…

In bmw, elektromos autók, wtibcars

 

A BMW az i3-as akku csomagjának kapacitását növelte 94 Ah-ra, ami a NEDC  ciklus szerint 300 km-es hatótávot jelent, de ami fontosabb, mindennapi körülmények között, klímával vagy fűtéssel és eléri a 200 km-t. 
   Mindemellett a meggyőző 125 kW/170 lóerős teljesítmény megmaradt. A növekedés a lítium ion cellák magasabb tárolási sűrűségének köszönhető. A gyorsulás is maradt 7,3 másodperc 100 km/h-ig, a fogyasztás pedig 12.6 kWh/100 km (NEDC). Ez a verzió 2016 nyarától lesz kapható. Megmarad a 60 Ah verzió is, illetve a nagyobb akkus autóhoz is elérhető lesz a hatótáv növelő 2 hengeres benzinmotor. 
    Néhány hónapja volt alkalmam kipróbálni egy i3-ast. Ránézésre a kicsit a virsli gumik és a BMW-től szokatlan magas alkat először furcsa volt. De beleülve nagyon barátságos, és mind az úttartás, kezelhetőség és a dinamika is BMW-s volt. Nagyon jó volt vezetni, bár kicsit szokni kellett, hogy a féket szinte csak vészhelyzetben kell használni, amúgy az energia visszatermelés miatt olyan, mintha egy benzinessel folyamatosan brutál motor-fékeznénk. Szóval nagyon kellemes volt a folyamatosan, megszakítás nélkül rendelkezésre álló nyomaték és a nagyon közvetlen gázreakció. És ez a 200 km-es hatótáv már sok mindenre elég lesz.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights