A Toyota bemutatta a GT86 Shooting Brake koncepciót

In wtibcars

   A Toyota a GT86-al nagyot gurított. A mai sportautógyártás nagyon eltolódott a turbó és a lóerők növelése felé. Szinte már mindegy volt, hogy hány kiló, csak csillió lóerős legyen. Azért az utóbbi időben van egy pozitív változás ebben. Néhány évtizeddel visszaugorva egy 100-120 lóerős autó az 1000 kg körüli súlyával már nagyon élvezetes volt. És nem az életveszély zónájában indult meg a hátulja, hanem még az értelemtől innen szerzett örömteli perceket. Ma már a rengeteg biztonsági és kényelmi extra és miegymás kb. meg másfélszerezte az autók súlyát és ezt a problémát lóerőből és nyomatékból próbálják megoldani a gyártók.. Pár év és irány a kamionverseny.

    A Toyota ezt a trendet fordította meg a GT86-al. Mert mit is tud a GT86-os? 1239 kg, pedig itt is van klíma és rengeteg kütyü és ehhez társul 200 lóerő egy 1998 cm3-es szívó motorból. A vezethetőségéről, kezelhetőségéről, közvetlen gázreakcióról már ódákat zengtek. Jó vele a városban, jó vele az autópályán, de még a versenypályán is. Kellemes, de sportos a belseje, öröm beleülni. Klassz, klassz. És 10 millió alatt megvehető.
   És most a Toyota ausztrál részlege gondolt egyet, és csináltak egy Shooting Brake koncepció autót. Tetsuya Tada-sannak – a Toyota vezető mérnökének – 2014 novemberi ausztráliai látogatása során mutattak egy 1:4 modellt a Shooting Brake-ről, és Tada-san egyből úgy érezte, támogatnia kell ezt a projektet… Most pedig be is mutatták az autót, amit már tesztelnek is.
   Igyekeztek csak a legszükségesebbeket változtatni, de azért a külső merőben más mint az alapmodell.
   Ha úgy vesszük, a vezethetőség, élményautózás nagyjából megmarad, viszont kaptunk használható csomagteret és kényelmesebb hátsó fejteret.
   Viszont ha úgy vesszük, az alap azért sokkal szebb. Én ebbe a típusba kicsit belelátom a Ferrari FF-et, ami azért nem nagy baj. Meglátjuk, hogy reagál majd a piac. Annyi biztos, hogy egy ilyen Shooting Brake-et könnyebben tud majd apu érvekkel megtámogatni, mikor próbálja beilleszteni a családi költségvetésbe…

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights