DTM, Moszkva – Az első négy helyet vitte a BMW vasárnap

A szombati nap óriási felhőszakadással indult, még a safety carra is szükség volt. Ez a nap végül is Mercedes győzelemmel zárult, a kanadai Robert Wickenst intették le elsőnek. A BMW-k elég rosszul szerepeltek, a legjobb a SAMSUNG BMW M4 DTM belga pilótája, Maxime Martin volt egy 6. hellyel..

Moscow (RU) 21th August 2016. BMW Motorsport, Race 12, Antonio Felix da Costa (PT) BMW M4 DTM.

De vasárnap!  Marco Wittman az időmérő leggyorsabb körével megszerezte a pole pozíciót és a futamot is elsőként zárta. Így a 2014-es bajnok 50. futamán szerezhette meg 7. győzelmét, és ezzel a győzelemmel gyorsan vissza is vette a pilóták közötti elsőségét a tabellán, amit szombaton elvesztett. Csapatának pedig, a BMW RMG-nek megszerezte 10. győzelmét. De ez még nem volt elég, hogy a propelleres márka rajongói örömmámorban úszhassanak, a második helyre Tom Blomqvist érkezett (BMW RBM), harmadik Bruno Spengler (BMW MTEK) lett, negyedikként pedig Augusto Farfus (BMW MTEK) ért a célba. Ilyen diadal után nem csoda, hogy a gyártói pontversenyben a BMW 436 ponttal áll az élen, a csapatok között pedig a BMW RMG 178-os eredménye a legjobb.

Moscow (RU) 21th August 2016. BMW Motorsport, Race 12, 2nd Place Driver Tom Blomqvist (GB) and Winner Marco Wittmann (DE) and 3rd Place Driver Bruno Spengler (CA).

A szurkolók még szoríthattak Maxime Martinnak (BMW RBM), aki a vasárnapi időmérőn a gumifalnak csapódott. Bár  a csapat összekalapálta a gépet, de Maxime csak a mezőny második feléből vághatott neki a küzdelemnek. Boxutca-áthajtásos büntetése után végül is a 17. helyre tornázta fel az M4 DTM versenyautót.

Szerencsétlenül járt sajnos Timo Glock is, aki egy ütközés miatt pontszerző helyről esett a kavicságyba és már nem tudta folytatni a futamot.

Összességében a BMW és az M4 DTM versenyautók nagyon sikeres hétvégét zárhattak.

Verified by MonsterInsights