Lehet, hogy szeretnék egy Suzukit? – az új Ignis

In auto, bemutató, hír

A címben felvetett kérdés elég mélyre nyúlik vissza. A gyökereiben van egy kis lázadás, talán még egy kis polgárpukkasztás is. Amikor az igazi mi autónk, a Suzuki Swift megjelent, az volt a legjózanabb, szív nélküli, hideg fejű döntés. És igazándiból még ma is elég elnyűhetetlenek a kis Suzik. Mi inkább vettünk valami sokkal rosszabb állapotú, egykoron komolyabb presztízzsel bíró autót, csak nehogy Swiftünk legyen. De ez az Ignis persze már más tésztának látszik, ahogy már sok Suziki modell azóta.

Az új Ignis, amit a Párizsi Autókiállításon fognak bemutatni, végre igazán karakteres és egyedi lett. Nehéz megfogalmazni, mitől néz ki jól vagy rosszul egy autó. Nemrég talán a Totalcaron olvastam, hogy az arányokban van a lényeg.

Nos, ha ez így van, akkor az új Ignisnek igazán jók az arányai. De a részletek is tökéletesek. Az első lámpák és a hűtőrács – falja a szem. A kocka lökhárító, a kerek ködlámpák és a kocka rendszámtábla tartók – vonzzák a tekintetet.

3-new-ignisl

A kerékívek és az emelkedő övvonal ennek a kis gombóc méregzsáknak is sportosságot kölcsönöz. És ahogy a hátsó ajtó felfelé kunkorodik, azt várnám, mikor ugrik egy nagyot. Persze a fehér fényezés a fekete kerékívekkel, ablakkeretekkel és felnikkel szintén kiemeli a markáns formát. Nekem nagyon bejön ez a kis autó. A hátuljáról egyelőre nem kaptunk képet, remélem nem azért, mert az borzalmas. Majd meglátjuk.

A technikáról annyit lehet tudni, hogy egy könnyű, új generációs platformra épül, amit a gyártó SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) névvel illetett, ami rendkívül támogatja az elektromos hajtást és az akkumulátorok újratöltését.

Az új Ignis 2017 januárjától lesz elérhető Európában.

5-sx4-s-cross-frontl

A japán gyártó másik versenyzője a szépészeti műtéten átesett SX4 S-Cross, de a sebész keze itt nem volt olyan ügyes. Mintha nem lett volna biztos, hogy ez egy SX-4, vagy egy rossz méretarányú X5-ös. Na mindegy, majd legközelebb. Itt inkább a technikára fektették a hangsúlyt. Az 1.6-os benzinest  1.0 és 1.4 literes turbós BOOSTERJET motorok váltják.

Mindkét modell 2016.10.01-től lesz látható a Párizsi Autószalonon egyéb Suzuki autókkal és motorokkal együtt.

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights