Maserati Quattroporte – Los Angeles – videóval

In auto, bemutató

A Maserati három és fél év után frissítette fel a Quattroporte-t, ami 2013 óta nagyon sikeres a piacon.
Nem nyúltak túl komolyan hozzá a jól bevált formához, csak egy kis frizura igazítás történt. Az új változat felismerhető az új első lökhárítóról és a hátsó légbeömlőről, mindkettő kapott matt fekete betétet. Az első hűtőrács is hangsúlyosabb lett, illetve mattosították az oldalsó szoknyákat és a tükröket is.

11818-maseratilosangelesautoshowquattroporte2016

Kapott még elektromos légbeömlő szabályzást, ami nyitja, zárja a hűtőrácson a levegő útját, optimalizálva a motor bemelegedését és az aerodinamikát, csökkentve így a fogyasztást. (Édesapám Zuk-jában is volt ilyen, csak kézzel kellett huzigálni. Mindig éreztem én, hogy a lengyel kisteherautó több, mint amit mutat.)

Belül az infotaiment rendszer az Apple CarPlay és az Android Auto smartphone rendszerrel is kompatibilis. Az újradizájnolt műszerfalba jól illeszkedik a nagy felbontású 8,4” érintőképernyő.
A sok vezetést segítő kütyüből csak egy párat említenék: van itt Adaptive Cruise Control Stop&Go funkcióval, Sávelhagyás Figyelmeztetővel, Elöttünk lévő Veszélyre Figyelmeztetővel és Vészfékező Rendszerrel…
Ami újdonság és szerintem nagyon klassz extra, a Levegő Minőség érzékelő. Ez a rendszer – ha kint rossz levegőt érzékel, nem engedi be azt az utastérbe. Azt gondolom, ezt például Kínában minden vásárló meg fogja rendelni.

És a motorok

A Quattroporte GTS-t a Ferrari által készített 3.8 literes V8 Twin Turbo hajtja a maga nem túl szerény 523 lóerejével a hátsó kerekeken keresztül és röppenti fel a 100-as tempóra 4,6 másodperc alatt.
A ZF nyolc sebességes automata, az 50:50 súlyelosztás, valamint az alumínium sűrű alkalmazásából fakadó súlycsökkenés mind-mind hozzájárul a páratlan vezetési élmény és a luxus krúzolás csodálatos keverékéhez.

A Quattroporte árai:

Quattroporte S induló ára $103,400
Quattroporte S Q4 induló ára $109,500
Quattroporte GTS induló ára $145,500

 

Tekintsék meg a Los Angeles Auto Showt Maseratis szemszögből:

You may also read!

forgalmi engedély

Elmob: bővíteni kellene a forgalmi engedélyt az elektromos járműveket azonosító legfőbb adatokkal

A Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) megfontolásra ajánlja az illetékes hatóságnak, hogy a forgalmi engedély adattartalmának legközelebbi felülvizsgálatakor bővítsék az

Read More...
Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...