Maserati Quattroporte – Los Angeles – videóval

In auto, bemutató

A Maserati három és fél év után frissítette fel a Quattroporte-t, ami 2013 óta nagyon sikeres a piacon.
Nem nyúltak túl komolyan hozzá a jól bevált formához, csak egy kis frizura igazítás történt. Az új változat felismerhető az új első lökhárítóról és a hátsó légbeömlőről, mindkettő kapott matt fekete betétet. Az első hűtőrács is hangsúlyosabb lett, illetve mattosították az oldalsó szoknyákat és a tükröket is.

11818-maseratilosangelesautoshowquattroporte2016

Kapott még elektromos légbeömlő szabályzást, ami nyitja, zárja a hűtőrácson a levegő útját, optimalizálva a motor bemelegedését és az aerodinamikát, csökkentve így a fogyasztást. (Édesapám Zuk-jában is volt ilyen, csak kézzel kellett huzigálni. Mindig éreztem én, hogy a lengyel kisteherautó több, mint amit mutat.)

Belül az infotaiment rendszer az Apple CarPlay és az Android Auto smartphone rendszerrel is kompatibilis. Az újradizájnolt műszerfalba jól illeszkedik a nagy felbontású 8,4” érintőképernyő.
A sok vezetést segítő kütyüből csak egy párat említenék: van itt Adaptive Cruise Control Stop&Go funkcióval, Sávelhagyás Figyelmeztetővel, Elöttünk lévő Veszélyre Figyelmeztetővel és Vészfékező Rendszerrel…
Ami újdonság és szerintem nagyon klassz extra, a Levegő Minőség érzékelő. Ez a rendszer – ha kint rossz levegőt érzékel, nem engedi be azt az utastérbe. Azt gondolom, ezt például Kínában minden vásárló meg fogja rendelni.

És a motorok

A Quattroporte GTS-t a Ferrari által készített 3.8 literes V8 Twin Turbo hajtja a maga nem túl szerény 523 lóerejével a hátsó kerekeken keresztül és röppenti fel a 100-as tempóra 4,6 másodperc alatt.
A ZF nyolc sebességes automata, az 50:50 súlyelosztás, valamint az alumínium sűrű alkalmazásából fakadó súlycsökkenés mind-mind hozzájárul a páratlan vezetési élmény és a luxus krúzolás csodálatos keverékéhez.

A Quattroporte árai:

Quattroporte S induló ára $103,400
Quattroporte S Q4 induló ára $109,500
Quattroporte GTS induló ára $145,500

 

Tekintsék meg a Los Angeles Auto Showt Maseratis szemszögből:

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights