A versenyszellem és a tradíció találkozása: a MINI John Cooper Works Tuning a 2016-os Essen Motor Show-n

BMW Sajtóközlemény

A MINI John Cooper Works eredeti alkatrészeinek friss választéka még intenzívebb vezetési élményt garantál: a brit prémiumgyártó a neves nemzetközi autótuning és motorsport show-n mutatja be legújabb modellgenerációja friss verseny-kiegészítőit.

A John Cooper név már 55 éve egyet jelent azzal a motorsportban szerzett speciális autóépítési szaktudással, amely révén a MINI modellek vezetési élménye még tovább emelkedik. A brit márka és a legendás versenyautó-tervező közötti együttműködésből a MINI legújabb modellgenerációja is profitál: a brit prémiumgyártó a 2016-os Essen Motor Show-n mutatja be a MINI John Cooper Works termékpaletta eredeti alkatrészeinek aktuális választékát. A hajtáslánc, a felfüggesztés, az aerodinamika, a karosszéria és az utastér terén elérhető típus-specifikus kiegészítők fokozzák a végletekig a vezetés élményét.

Ahogyan a MINI John Cooper Works modellek, úgy a – brit prémiumgyártó égisze alatt létrehozott – MINI John Cooper Works termékpaletta eredeti alkatrészei is a versenyzés szenvedélyét hirdetik, így világpremierjüknek tökéletes helyszín az autótuning nemzetközi tárlataként ismert Essen Motor Show. A motorsport-rajongók 2016. november 26. és december 4. között az esseni kiállítás és vásár 3-as csarnokában fedezhetik fel a MINI John Cooper Works termékpaletta sokszínűségét és vadonatúj kiegészítőit.

Tökéletesen passzoló kiegészítők John Cooper hamisítatlan stílusában

A brit prémiumgyártó verseny-kiegészítői a MINI John Cooper Works termékpaletta eredeti alkatrészein belül kialakított MINI John Cooper Works Tuning márkanév alatt egyesülnek, a különféle teljesítménynövelő és motorsporthangulat-fokozó elemek egyik legfontosabb közös tulajdonsága, hogy mindegyik utólagosan felszerelhető eredeti alkatrész tökéletesen passzol a MINI karakteréhez és kialakításához. A széleskörű tuningcsomag alkatrészei és kiegészítői egytől egyig azon súlycsökkentő és teljesítménynövelő hagyományt folytatják tovább, amelyet a legendás Forma-1-mérnök, John Cooper anno a klasszikus Mini átalakításával elkezdett. Az 1961-ben bemutatott tuning Mini Cooper 34 lóerőről 55 lóerőre növelt maximális teljesítményével, átalakított váltójával és a teljesítménynöveléssel párhuzamosan megerősített fékrendszerével azonnal lázba hozta a kisautó rajongótáborát. Ez idő tájt vette kezdetét a klasszikus Mini motorsport-karrierje is, amelynek első igazi csúcspontja a Monte Carlo Ralin aratott három abszolút győzelem első, 1964-es diadala volt. A versenyzés szenvedélye és a motorsportban kitapasztalt autóépítési szaktudás az 1970-es években már az ikonikus John Cooper Works márkanév alatt debütált az utakon, még sportosabb ruhába öltöztetve és minden korábbinál dinamikusabb teljesítménnyel ajándékozva meg a klasszikus Minit.

Autótuning a MINI John Cooper Works és az új MINI Cabrio főszereplésével

p90243218_highres_mini-cooper-s-3-door

A 2016-os Essen Motor Show-n felállított MINI-stand színpadán az új MINI John Cooper Works (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 147 gramm / km) testesíti meg a brit prémium márka aktuális csúcsteljesítményét. Modellpalettájának élsportolóját a MINI már az alapfelszereltség részeként a gyártó eddigi legerősebb erőforrásával, sportos hangolású futóművel, aerodinamikailag optimalizált karosszériával és versenysport-hangulatú utastérrel kínálja, amelyek a tökéletes kezelhetőség és a vérpezsdítő vezetési élmény kettősét keltik életre.

p90243214_highres_mini-cooper-s-3-door

A turbófeltöltésű, 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményű benzinmotor mellett a sport kipufogórendszer, a Brembo fékrendszerrel dolgozó sport futómű, a MINI John Cooper Works aerodinamikai csomag és a MINI John Cooper Works sportülések is az alapfelszereltség részei.

p90243216_highres_mini-cooper-s-3-door

Az utólagosan felszerelhető eredeti alkatrészek listáját a pillangószeleppel ellátott MINI John Cooper Works sport kipufogódob színesíti, amely kellően mély hangorkánnal nyomatékosítja a MINI John Cooper Works modellek sportos menetteljesítményét. Az esseni színpadra kigurított MINI John Cooper Works modell többek között vörösre fényezett spirálrugókkal felszerelt MINI John Cooper Works sport futóművet is kapott, amelynek lengéscsillapítói 10 és 30 milliméter közötti intervallumban állíthatók.

p90243201_highres_mini-cooper-s-conver

A MINI John Cooper Works termékpaletta számos egyéb eredeti alkatrészét és kiegészítőjét, amelyeket a prémium kisautó szegmens új modellgenerációjához terveztek, az új MINI Cooper S Cabrio mutatja be az esseni tárlat vendégeinek. A nyitott tetős, valamint a három- és ötajtós MINI Cooper S modellhez a MINI John Cooper Works Tuning exkluzív teljesítménynövelő csomagot is kínál, amely az erőforrás 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítményét 155 kW-ra / 211 lóerőre növeli, a felfokozott teljesítménynek pedig a pillangószeleppel ellátott MINI John Cooper Works sport kipufogódob ad hangot. A 17 és 18 coll méretben elérhető MINI John Cooper Works könnyűfém keréktárcsák mindeközben számos különféle küllődizájnnal hangsúlyozzák a megnövelt teljesítmény és a sportos kisugárzás harmóniáját. A MINI John Cooper Works sport fékrendszer az első tengelyen négydugattyús féknyergekből, valamint lyuggatott és bemetszett féktárcsákból, míg a hátsó tengelyen egydugattyús úszónyergekből és tárcsafékekből áll. A féknyergek mind a négy kerék mögött Chili Red vörös fényben pompáznak.

p90243218_highres_mini-cooper-s-3-door

A MINI John Cooper Works aerodinamikai csomag mellé a MINI John Cooper Works Pro elnevezésű opció is elérhető, amely feketére fényezett első és hátsó koptatót, versenysport-hangulatú külső visszapillantó-házakat, szénszálból készült légbeömlő-borítást, oldalsó matricákat és versenycsíkokat, valamint exkluzív GoPro-kameraállványt is kínál, gyárilag installált és utólagosan felszerelhető kivitelben is.

Az utastér hamisítatlan motorsport-hangulatát bőrözött MINI John Cooper Works sportkormány és bőrözött / krómozott MINI John Cooper Works sport váltógomb fokozza. A MINI John Cooper Works Pro elnevezésű opció mindezeken felül textilből készült és időjárásálló szőnyegeket, LED-es küszöbléceket, valamint egyedi stílusú belső visszapillantó-házat, ajtófogantyút, slusszkulcs-zsebet, kulcstartót és kulcstartó-szíjat is kínál.

Alkatrészek, kiegészítők és lifestyle-termékek már az új MINI Shopban is

Az új MINI Shopban a MINI-tulajdonosok és a rajongók már az eredeti MINI alkatrészek teljes palettáját megtalálják, legyen szó akár alkatrészről, kiegészítőről vagy lifestyle-termékről. A MINI hivatalos online boltjában a brit prémiumgyártó ügyfelei közvetlenül a kereskedőtől vásárolhatják meg a kiszemelt termékeket, amelyeket később személyesen vehetnek át a kiválasztott márkakereskedésben, vagy házhoz is szállíttathatják. Az alvázszám megadásával a MINI ügyfelei minden esetben biztosak lehetnek benne, hogy az autójukhoz tökéletesen passzoló, típus-specifikus alkatrészt és kiegészítőt kapják kézhez.

Verified by MonsterInsights