SKODA Octavia RS: minden idők legerősebb Octaviája

Néhány héttel az alaposan modernizált SKODA Octavia bemutatása után itt az Octavia RS is. Az új első rész, a megújított hátsó és a sportos belső új karaktert kölcsönöz az RS-nek.

A felfrissített RS – ahogy mostanában megszokhattuk – szedán és kombi kasztnival is elérhető. Mindkét változatot négy hengeres erősforrások hajtanak. A 2.0 literes dízel változatlanul 184 lóerőt ad le, de a 2.0 TSI kapott plusz 10 lóerőt, így az már 230 lóerőt tud. Nem túl nagy növekedés, de arra elég, hogy elmondhassák róla, „minden idők legerősebb Octaviája.”

            Belül az új infotainment és sofőr segédek prémiumságot akarnak sugározni. Kívül pedig a függőleges rácsozás és a ketté osztott első lámpák nagyon karakteressé teszik az elejét. Az alsó légbeömlőkkel és a vékony ködlámpákkal erős egységet alkotnak. Mintha kicsit megint szabadabbra engedte volna a Volkswagen Mlada Boleslav gyeplőjét, és ennek örömére az RS Octavia mintha verné dizájnban a VW-eket. Bár ez lehet, hogy csak az én szubjektív véleményem, mindenesetre nekem nagyon bejön így az RS.

Verified by MonsterInsights