SKODA Octavia RS: minden idők legerősebb Octaviája

In auto, bemutató, hír

Néhány héttel az alaposan modernizált SKODA Octavia bemutatása után itt az Octavia RS is. Az új első rész, a megújított hátsó és a sportos belső új karaktert kölcsönöz az RS-nek.

A felfrissített RS – ahogy mostanában megszokhattuk – szedán és kombi kasztnival is elérhető. Mindkét változatot négy hengeres erősforrások hajtanak. A 2.0 literes dízel változatlanul 184 lóerőt ad le, de a 2.0 TSI kapott plusz 10 lóerőt, így az már 230 lóerőt tud. Nem túl nagy növekedés, de arra elég, hogy elmondhassák róla, „minden idők legerősebb Octaviája.”

            Belül az új infotainment és sofőr segédek prémiumságot akarnak sugározni. Kívül pedig a függőleges rácsozás és a ketté osztott első lámpák nagyon karakteressé teszik az elejét. Az alsó légbeömlőkkel és a vékony ködlámpákkal erős egységet alkotnak. Mintha kicsit megint szabadabbra engedte volna a Volkswagen Mlada Boleslav gyeplőjét, és ennek örömére az RS Octavia mintha verné dizájnban a VW-eket. Bár ez lehet, hogy csak az én szubjektív véleményem, mindenesetre nekem nagyon bejön így az RS.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights