Működő V8-as motor 3D nyomtatással – videóval

In auto, hír

Eric Harrelt a Road & Track magazin néhány hónappal ezelőtt mutatta be, mikor egy teljesen működő Subaru EJ20 boxer motort nyomtatott ki 3D-ben. Most itt egy újabb alkotása, ami ha lehet, még jobb. Most a Chevrolet Camaro LS3 V8-asát nyomtatta ki ugyancsak 3D-ben.

Eric az LS3 minden egyes különálló alkatrészét lemodellezte fényképek alapján, szerelési útmutatókból és CAD file-okból az internetről. A nyomtatás 200 órát vett igénybe, maga a motorblokk volt csak 72 óra.  Ha valaki akarja, letöltheti az összes fájlt és kinyomtathatja 3D-ben a saját LS3 V8-asát. Harrelltől pedig megvásárolható minden extra hardware, ami a működéshez szükséges. Ha pedig nincs 3D nyomtatónk, elküldi az összes alkatrészt – persze nem ingyen.

Nagyszerű végigkövetni Harrell építési folyamatát.  Teljesen úgy áll össze a motor, mint egy igazi LS3, és mikor készen van, egy elektromos motor segítségével úgy is forog.

Gratula Ericnek!

 

 

forrás: Roadandtrack.com / Chris Perkins

 

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...