Bemutatták a Ford F-150 2018-as változatát Detroitban

In auto, bemutató, hír, USA

Három évvel az F-150 bemutatása után itt a ráncfelvarott 2018-as változat. Szélesebb, hangsúlyosabb orr és far kiképzéssel és olyan technikai fejlesztésekkel, mint a baleset megelőző rendszer gyalogos érzékelővel, illetve frissített motor választékkal.

 “A teherautó vásárlók folyamatason szeretnék javítani a hatékonyságukat a munkában és a szabadidőben,” – mondta Joe Hinrichs, az amerikai Ford elnöke – “1977 óta miénk Amerika legkedveltebb pickupja, és mi sosem tekintettük ezt a címet magától érthetődőnek. Az új F-150 a Ford legutóbbi bizonyítéka a vásárlók felé a fejlesztés iránti elkötelezettségünknek.”

Elől új a hűtőrács, a lámpák és lökhárító. A változások miatt még szélesebbnek látszik az amúgy sem pöttön pickup. Van még hat féle új alufelni is 17” -tól 22”-ig. Hátul mélyebbre nyílik az ajtó, így könnyebb a pakolás, és más a hátsó lámpa is. Lett adaptív ( nem lett, hanem amerikai) tempomat, ami a kamerák és radar segítségével tartja a követési távolságot, és ha kell állóra is fékezi az autót. A baleset megelőző segéded pedig gyalogos érzékelővel is ellátták.

Újdosnág még a 4G LTE modem, ami WiFi hot spotot szolgáltat akár 10 eszköznek is egyszerre. Finom lehet a hangja a B&O hifinek, a SYNC és SYNC3 a FordPass rendszerrel együtt kompatibilis az Aplle CarPlay-jel és az Android Auto-val. Van 360 fokos kamera rendszer, ami nem csak a parkolásban, de például az utánfutó felakasztásában is nagy segítség.

Új a 3.3 literes V6-os benzines, ami 282 lóerőt ad le, ugyanannyit, mint a 3,5 literes elődje. Szintén új a 2,7-es V6-os. Mindkét motorhoz 10 sebességes autómatát csatoltak.

A legnagyobb újítás mindenképpen, hogy F-150-es most először kap dízel erőforrást. A 3.0 literes Power Stroke dízelhez is a 10 sebességes autómatát csatolják. Természetesen 5.0 literes V8 -al továbbra is elérhető az F-150.

Az F széria Amerika legkelendőbb pickupja 40 éve és legkelendőbb járműve 35 éve, illetve a Ford az NFL hivatalos autója is.

    Igazándiból innnen Európából a Ford F-150 eddig is lenyűgöző volt, mind a formájával, mind a méreteivel, és azt gondolom, hogy ezzel a frissítéssel ezek az érdemei nem csökkentek, inkább erősödtek. A Ford F-150 egy olyan ikon a pickupok között, mint a Mustang a személyautók palettáján. A méltán népszerű F-150 2018-as változatát Dearbornban fogják gyártani és ősszel kezdik el forgalmazni.

You may also read!

forgalmi engedély

Elmob: bővíteni kellene a forgalmi engedélyt az elektromos járműveket azonosító legfőbb adatokkal

A Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) megfontolásra ajánlja az illetékes hatóságnak, hogy a forgalmi engedély adattartalmának legközelebbi felülvizsgálatakor bővítsék az

Read More...
Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...