Még vadabb a frissített Mustang – videóval

In auto, bemutató, hír, videó

             Felfrissítették a méltán népszerű Mustangot. A Ford vad lova fantasztikus sikersztori, és vonzerejéből cseppet sem vesztett az évtizedek alatt. A világ egyik legnépszerűbb kupéjához finoman nyúltak hozzá. Kicsit módosítottak az elején és a hátulján. Kapott egy pár új kütyüt, kicsit reszeltek a motoron és elérhető egy új 10 sebességes autómatával is. Az opcionális MagneRide futómű még jobb kezelhetőséget ígér. Az aktív kipufogó állító szeleppel pedig meghatározhatjuk, üvöltsön-e a ménes, vagy csak visszafogottan szuszogjon.

            Az új Mustangnál bevezetnek három új fényezést és 12 új alufelnit. A 12 colos kijelző setupolható a normal, sport és track (pálya) módokhoz. Illetve a MyMode funkcióval elmenthető a sofőr kedvenc egyedi beállítása , beleértve a futóművet és a kormányzást is. A hanghatást a már említett hátsó szeleppel tudjuk szabályozni, ezt akár nevezhetjük lopakodó és szerpentin módoknak is. A lopakodó módot főleg akkor használjuk, ha későn érünk haza, és a gyerek már alszik. A szerpentin mód pedig ideális mondjuk.. őőő..hát…. szerpentineken!

               A Mustang is megkapta az ütközés megelőző asszisztenst gyalogos érzékelővel, sávelhagyás figyelmeztetőt, követési távolság asszisztenst és még egyéb kütyüket is. A Ford Sync a FordPass-al összekötve alkalmas arra, hogy okos telefonnal indítsuk, zárjuk, nyissuk Mustangunkat, vagy a pontos helyét meghatározzuk.

               A futóművet is tovább csiszolták, többek között új gátlók és stabilizátorok javítják a kezelhetőséget. A MagneRide lengéscsillapitók opcionálisan elérhetők.

               A V8-asnál most először alkalmaznak együtt nagy nyomású direct befecskendezését és alacsony nyomású hengerenkénti befecskendezését, növelve ezzel alacsony fordulaton a nyomatékot, magasabb fordulat tartományban a teljesítményt, illetve csökkentve a fogyasztást.

               A manuális váltót a V8-hoz szintén upgradelték. Kapott egy két tárcsás kuplungot és kettős tömegű lendkereket, hogy még jobban át tudja vinni az erőt a kerekekre. Az új 10 sebessége automata mindegyik motorhoz elérhető. Az új autómata gyorsabban kapcsol, mint a régi, kevesebbet gondolkodik és jobban választja meg a megfelelő fokozatot. A kormányról kapcsolgatva pedig teljesen manuálisan kezelhető.

               Még dinamukisabb lett a vad ló külseje, bár csak apró változások történtek. Kicsit kalapáltak a motorháztetőn és változott a hűtőrács. LED-esek lettek az első lámpák és a vége nem felfelé, hanem lefelé kunkorodik, és ködlámpa is rendelhető LED-es változatban. Hátul is LED-es lámpát kapott a Mustang és új a hátsó lökhárító is. Az EcoBoost változatok dupla, a V8-asok négy kipufogón át éneklik a vadlovak baritone szólamát a leelőzöttek fülébe.

               A frissített Mustangot összel kezdik el árulni Észak-Amerikában.

You may also read!

árpád hídi baleset

Mi akadályozhatta volna meg az Árpád hídi balesetet?

Az utóbbi tíz év alatt meghétszereződött a 180 kW-nál erősebb autók száma hazánkban, írja a Bank360.hu. Az ilyen autókkal

Read More...
drágább üzemanyag

Péntek előtt tankoljunk!

Nincs megállás az üzemanyagárakban. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik péntektől, ami várhatóan a kutakon lévő

Read More...
Lexus LC 500

Ihletett különkiadás készült a legszebb Lexusból

Inspiration Series: így nevezi az LC 500 kupé és kabrió szigorúan limitált példányszámban készülő különkiadását a Lexus. Aki helyet

Read More...
Verified by MonsterInsights