A jövőben Budapesten csak eletromos autóval taxizhatnak?

In auto, autóipar, Budapest, elektromos autók, hír, MTI

Elektromos taxi töltőállomás épült a Liszt Ferenc Repülőtéren.

A töltőállomás átadásán Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes elmondta, a főváros tervei szerint a jövőben csak elektromos autók kapnának taxi engedélyt.

Budapest 2-3 éven belül utólérheti a nyugati nagyvárosokat, mivel ezernél is több elektromos töltőállomás épülhet, illetve az önkományzati szabályozások is ösztönzőleg fognak hatni az elektromos járművek terjedésére. Ilyen irányú fejlődés mindenképp kívánatos lenne, tekintve a közelmúltban történt szmogriadót. Továbbá a főpolgármester-helyettes elmondása szerint fontosnak tekintik a tömegközelekedésben is a környezetvédelmet.

A Budapest Airport környezetvédelmi és közkapcsolati igazgatója közölte, a beruházás a repülőtér 50 milliárdos modernizációs programjának része, amin belül még több töltőállomás átadása várható. A töltő technológiát az ABB gyártotta, melynek magyarországi leányvállalatának vezetője, Taira-Julia Lammi hozzátette, az eszközöket magyar munkaerőt foglalkoztatva állították elő.

Dávid Alíz, a Jedlik Ányos Klaszter ügyvezető igazgatója közölte, a 15 ezer főnél népesebb városok 1,25 milliárd forintot kaphatnak töltőállomások telepítésére, illetve az elektromos autók vásárlói is támogatásra számíthatnak.

 

forrás: MTI

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights