A jövőben Budapesten csak eletromos autóval taxizhatnak?

Elektromos taxi töltőállomás épült a Liszt Ferenc Repülőtéren.

A töltőállomás átadásán Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes elmondta, a főváros tervei szerint a jövőben csak elektromos autók kapnának taxi engedélyt.

Budapest 2-3 éven belül utólérheti a nyugati nagyvárosokat, mivel ezernél is több elektromos töltőállomás épülhet, illetve az önkományzati szabályozások is ösztönzőleg fognak hatni az elektromos járművek terjedésére. Ilyen irányú fejlődés mindenképp kívánatos lenne, tekintve a közelmúltban történt szmogriadót. Továbbá a főpolgármester-helyettes elmondása szerint fontosnak tekintik a tömegközelekedésben is a környezetvédelmet.

A Budapest Airport környezetvédelmi és közkapcsolati igazgatója közölte, a beruházás a repülőtér 50 milliárdos modernizációs programjának része, amin belül még több töltőállomás átadása várható. A töltő technológiát az ABB gyártotta, melynek magyarországi leányvállalatának vezetője, Taira-Julia Lammi hozzátette, az eszközöket magyar munkaerőt foglalkoztatva állították elő.

Dávid Alíz, a Jedlik Ányos Klaszter ügyvezető igazgatója közölte, a 15 ezer főnél népesebb városok 1,25 milliárd forintot kaphatnak töltőállomások telepítésére, illetve az elektromos autók vásárlói is támogatásra számíthatnak.

 

forrás: MTI

Verified by MonsterInsights