SKODA Vision E – elektromos önvezető Skoda tanulmány a Shanghaji Autókiállításra

In auto, autó kiállítás, bemutató, Concept, elektromos autók, hír, koncepció autó, önvezető autó
Skoda Vision E

A Skoda a Vision E elektromos tanulmányt Sanghajban ( április 19-28) mutatja be. A Skoda Vision E négy kerekét két elektromotor hajtja, amelyek összteljesítménye 225 Kw. Ezzel az erővel a kupés vonalvezetésű SUV igen dinamikus mozgásra képes. A végsebesség 180 km/h, viszont a hatótávra a cseh gyártó több, mint 500 kilómétert ír.

Elektromos önvezető Skoda tanulmány

          De ez még nem minden. A Vision E level 3-as önvezető auto is lesz. Ez azt jelenti, hogy magától araszol a forgalmi dugóban, hasít az autópályán, tartja a sávot és a követési távolságot, illetve megkeresi az üres parkolót és be is áll oda.

          A Vision E egyébként 4,645 mm hosszú, 1,917 mm széles és 1,550 mm magas. A tengelytáv 2,850 mm, a túlnyúlások pedig rövidek. Így a Vision E is hozhatja a Skodától megszokott tágasságot. A kupés vonalvezetés SUV méretben igazán divatos napjainkban, ezzel nem igazán lehet nagyon mellé lőni. Letisztul a forma, szinte spártai a hátulja és az eleje is.

Skoda Vision E
Skoda 1000 MB

          Nekem az első szekcióban kicsit benne van az 1000 MB, bár nem hinném, hogy szándékos. Viszont igazán formabontó újjítás nincs a dizájnban, főleg ahhoz képest, hogy egy tanulmányról van szó. Igen volkswagenesen biztosra mennek.

Skoda Vision E

          2025-re öt elektromos autót ígér a Skoda, az első plug-in hybrid SUPERB már 2019-ben érkezik. Az első teljesen elektromos modell 2020-ra várható. A Skoda a legutóbbi felmérésekre hivatkozva azt állítja, hogy 2030-ra az új autók 15 százaléka önvezető lesz. Ezért is érthető, hogy a Skoda – bár kicsit lemaradva – de nagy hangsúlyt kíván helyezni mind az elektromos, mind az önvezető autók fejlesztésére, ahogy azt már sok gyártó teszi.

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...