Az automatizáció a logisztikát is átformálja

In auto, autóipar, automata vezetés, hír, MTI, önvezető autó
az automatizáció a logisztikát is átformálja

    A következő 5-10 évben jelentősen átalakulhat a fuvarozási iparág. Az önvezető kamionok, automatizált raktárak, járműkövetés és a drónok elterjedése segítik az áruszállítás gyorsabbá és biztonságosabbá válását – derült ki a WebEye összefoglalójából. A beszámolót a logisztika napja alkalmából készített a telematikai megoldásokat nyújtó cég.

A 3D nyomtatás is része a fejlődésnek

    A csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben írták, megkerülhetetlen technológia a 3D nyomtatás is. Ennek köszönhetően lerövidülhet a logisztikai lánc, csökkenhet a szállítási költség. A vállalat erőteljes fejlődést vár a gépek közötti kommunikáció, vagyis az M2M technológia fejlődésében is. Ez egyebek mellett elősegítheti a raktárlogisztikai folyamatok automatizálását is.
    A WebEye szerint egyre nagyobb szerepe van a járművekből kinyerhető adatoknak is. Egy olyan világban, ahol a historikus adatok mellett egyre több valós idejű információ is rendelkezésre áll. Adatelemzéssel és az erre alapuló tudatos tervezéssel növelhető például a fuvarkapacitás, de csökkenthető a szervizelések költsége is – írták.

 

MTI

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights