Az automatizáció a logisztikát is átformálja

az automatizáció a logisztikát is átformálja

    A következő 5-10 évben jelentősen átalakulhat a fuvarozási iparág. Az önvezető kamionok, automatizált raktárak, járműkövetés és a drónok elterjedése segítik az áruszállítás gyorsabbá és biztonságosabbá válását – derült ki a WebEye összefoglalójából. A beszámolót a logisztika napja alkalmából készített a telematikai megoldásokat nyújtó cég.

A 3D nyomtatás is része a fejlődésnek

    A csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben írták, megkerülhetetlen technológia a 3D nyomtatás is. Ennek köszönhetően lerövidülhet a logisztikai lánc, csökkenhet a szállítási költség. A vállalat erőteljes fejlődést vár a gépek közötti kommunikáció, vagyis az M2M technológia fejlődésében is. Ez egyebek mellett elősegítheti a raktárlogisztikai folyamatok automatizálását is.
    A WebEye szerint egyre nagyobb szerepe van a járművekből kinyerhető adatoknak is. Egy olyan világban, ahol a historikus adatok mellett egyre több valós idejű információ is rendelkezésre áll. Adatelemzéssel és az erre alapuló tudatos tervezéssel növelhető például a fuvarkapacitás, de csökkenthető a szervizelések költsége is – írták.

 

MTI

Verified by MonsterInsights