Az automatizáció a logisztikát is átformálja

In auto, autóipar, automata vezetés, hír, MTI, önvezető autó
az automatizáció a logisztikát is átformálja

    A következő 5-10 évben jelentősen átalakulhat a fuvarozási iparág. Az önvezető kamionok, automatizált raktárak, járműkövetés és a drónok elterjedése segítik az áruszállítás gyorsabbá és biztonságosabbá válását – derült ki a WebEye összefoglalójából. A beszámolót a logisztika napja alkalmából készített a telematikai megoldásokat nyújtó cég.

A 3D nyomtatás is része a fejlődésnek

    A csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben írták, megkerülhetetlen technológia a 3D nyomtatás is. Ennek köszönhetően lerövidülhet a logisztikai lánc, csökkenhet a szállítási költség. A vállalat erőteljes fejlődést vár a gépek közötti kommunikáció, vagyis az M2M technológia fejlődésében is. Ez egyebek mellett elősegítheti a raktárlogisztikai folyamatok automatizálását is.
    A WebEye szerint egyre nagyobb szerepe van a járművekből kinyerhető adatoknak is. Egy olyan világban, ahol a historikus adatok mellett egyre több valós idejű információ is rendelkezésre áll. Adatelemzéssel és az erre alapuló tudatos tervezéssel növelhető például a fuvarkapacitás, de csökkenthető a szervizelések költsége is – írták.

 

MTI

You may also read!

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...

Fedezd fel a világot: bemutatkozik az új Harley-Davidson Pan America és Pan America Special

Ellenállónak építve, felfedezéshez fejlesztve, kalandokra tervezve - a Pan America a Harley-Davidson vadonatúj, “fedezz fel mindent” motorkerékpárja azoknak, akik

Read More...