A szerdai Fővárosi Közgyűlésen a szmogrendelet is szóba kerül

In hír
szmogriadó

Szmogriadó. Szerdától változhat a szomgriadó alatti forgalomkorlátozás szabályozása. Lehet, hogy a benzines segédmotorkerékpárok is ki lesznek tiltva. Viszont a kitiltott autósok már a riasztási fokozatban is ingyen tömegközledhetnek.

Várhatóan a 0-4 környezetvédelmi osztályba sorolt, érvényes műszaki vizsgával rendelkező autók tulajdonosai a forgalmi engedély felmutatásával ingyen vehetik igénybe a budapesti tömegközlekedést már a szmogriadó riasztási fokozata esetén is. Pozitív fejlemény még az is, hogy nemcsak a tulajdonos, hanem ahány utas elfér az autóban, szintén ingyeneses utazhat.  A javaslat a MÁV-HÉV és a Volánbusz megrendelői megállapodások által érintett agglomerációs járatainak budapesti közigazgatási területen belüli szakaszaira is vonatkozik.

Emellett adott időszakra megszüntetik az ingyenes parkolást, hogy azzal szintén a tömegközeledés igénybevételére ösztönözzék az autósokat. 

Az előterjesztést benyújtó Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes a benzines segédmotorkeékpárok kitiltását is kezdeményezi.

Összességében, ha a riasztási fokozatkor – akik ilyen kategóriájú autóval vagy kismotorral rendelkezünk – már a legtöbben tömegközlekedésre váltunk, lehet, hogy nem is kell a riasztási fokozat fölé lépnie a városnak. Igaz, hogy a tömegközelekedés jóval kényelmetlenebb, mint kocsikázni vagy motorozni, de azt hiszem, a városunk levegőéért és egymás és a magunk egészségéért ezt mindenképpen meg kell tennünk. Kiváncsian várjuk, elfogadják-e az előterjesztést.

 

forrás: MTI

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights