A szerdai Fővárosi Közgyűlésen a szmogrendelet is szóba kerül

In hír
szmogriadó

Szmogriadó. Szerdától változhat a szomgriadó alatti forgalomkorlátozás szabályozása. Lehet, hogy a benzines segédmotorkerékpárok is ki lesznek tiltva. Viszont a kitiltott autósok már a riasztási fokozatban is ingyen tömegközledhetnek.

Várhatóan a 0-4 környezetvédelmi osztályba sorolt, érvényes műszaki vizsgával rendelkező autók tulajdonosai a forgalmi engedély felmutatásával ingyen vehetik igénybe a budapesti tömegközlekedést már a szmogriadó riasztási fokozata esetén is. Pozitív fejlemény még az is, hogy nemcsak a tulajdonos, hanem ahány utas elfér az autóban, szintén ingyeneses utazhat.  A javaslat a MÁV-HÉV és a Volánbusz megrendelői megállapodások által érintett agglomerációs járatainak budapesti közigazgatási területen belüli szakaszaira is vonatkozik.

Emellett adott időszakra megszüntetik az ingyenes parkolást, hogy azzal szintén a tömegközeledés igénybevételére ösztönözzék az autósokat. 

Az előterjesztést benyújtó Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes a benzines segédmotorkeékpárok kitiltását is kezdeményezi.

Összességében, ha a riasztási fokozatkor – akik ilyen kategóriájú autóval vagy kismotorral rendelkezünk – már a legtöbben tömegközlekedésre váltunk, lehet, hogy nem is kell a riasztási fokozat fölé lépnie a városnak. Igaz, hogy a tömegközelekedés jóval kényelmetlenebb, mint kocsikázni vagy motorozni, de azt hiszem, a városunk levegőéért és egymás és a magunk egészségéért ezt mindenképpen meg kell tennünk. Kiváncsian várjuk, elfogadják-e az előterjesztést.

 

forrás: MTI

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights