A szerdai Fővárosi Közgyűlésen a szmogrendelet is szóba kerül

In hír
szmogriadó

Szmogriadó. Szerdától változhat a szomgriadó alatti forgalomkorlátozás szabályozása. Lehet, hogy a benzines segédmotorkerékpárok is ki lesznek tiltva. Viszont a kitiltott autósok már a riasztási fokozatban is ingyen tömegközledhetnek.

Várhatóan a 0-4 környezetvédelmi osztályba sorolt, érvényes műszaki vizsgával rendelkező autók tulajdonosai a forgalmi engedély felmutatásával ingyen vehetik igénybe a budapesti tömegközlekedést már a szmogriadó riasztási fokozata esetén is. Pozitív fejlemény még az is, hogy nemcsak a tulajdonos, hanem ahány utas elfér az autóban, szintén ingyeneses utazhat.  A javaslat a MÁV-HÉV és a Volánbusz megrendelői megállapodások által érintett agglomerációs járatainak budapesti közigazgatási területen belüli szakaszaira is vonatkozik.

Emellett adott időszakra megszüntetik az ingyenes parkolást, hogy azzal szintén a tömegközeledés igénybevételére ösztönözzék az autósokat. 

Az előterjesztést benyújtó Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes a benzines segédmotorkeékpárok kitiltását is kezdeményezi.

Összességében, ha a riasztási fokozatkor – akik ilyen kategóriájú autóval vagy kismotorral rendelkezünk – már a legtöbben tömegközlekedésre váltunk, lehet, hogy nem is kell a riasztási fokozat fölé lépnie a városnak. Igaz, hogy a tömegközelekedés jóval kényelmetlenebb, mint kocsikázni vagy motorozni, de azt hiszem, a városunk levegőéért és egymás és a magunk egészségéért ezt mindenképpen meg kell tennünk. Kiváncsian várjuk, elfogadják-e az előterjesztést.

 

forrás: MTI

You may also read!

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...
gumi elektromos autóra

Új Vredestein négy évszakos gumi kifejezetten elektromos autókra

Az Apollo Tyres a mai napon bemutatja a Vredestein Quatrac Pro EV-t, amely Európa első, kifejezetten akkumulátoros elektromos és

Read More...