Horner leoltotta Sainz-t!

In sport
Horner leoltotta Sainz-t

A Forma-1 világában szokatlan szócsata alakult ki a napokban. Hogy a Red Bull színeihez passzoljon a leírás, mondjuk úgy: a piros sarokban Carlos Sainz Jr. a Toro Rosso pilótája. A kékben pedig Christian Horner a Red Bull Racing csapatfőnöke

 

A napokban elég határozott kijelentéseket tett a Toro Rosso spanyol pilótája. Az osztrák nagydíj előtti nyilatkozataival, kvázi ultimátumot adott a Red Bull vezetőségének. Vagy ülést biztosítanak neki az energiaitalosok első számú istállójában, vagy fel is út le is út:

„Az első számú célom az, hogy a Red Bullnál legyek jövőre, és dobogókért, győzelmekért kezdjek el harcolni, vagy bármiért, amiért ők küzdenek jövőre. Ezért fogok hajtani. Ha pedig nem valósul meg, valószínűtlen, hogy maradok negyedik évre a Toro Rossónál, más lehetőségek elől pedig nem fogok elzárkózni”

Vélhetően a spanyol határozottságát egyrészről Fernando Alonso korábbi méltató szavai is táplálják:

Horner leoltotta Sainz-t

Egy képen a jelenlegi és a jövő Alonsoja? J

„Azt hiszem, rendelkezik a szükséges tehetséggel, hiszen nyert a kisebb kategóriákban az F1-ig vezető úton. Most, hogy már tapasztalata is van, szerintem ő az egyik legjobb a rajtácson

Valamint az is, hogy úgy hírlik a McLaren Honda és a Renault is számításba vette. A japánok arra az esetre, ha Alonso valóban távozna, míg a Renault, mint egy lehetséges alternatívát. Az ambiciózus szavakat valahol magyarázza az is, hogy a Toro Rossotól tovább valóban csak a Red Bullhoz vagy más csapathoz vezet az út.

Ráadásul az is frusztráló lehet, hogy azzal az erővel, amivel korábban Danyiiil Kvjat helyére Max Verstappen került a Toro Rossotól a Red Bullhoz, azzal az erővel Sainz is ülhetne az energiaitalosok elsőszámú csapatának autójában. Ami idén ugyan nem olyan versenyképes, mint korábban, de azért mégis csak más „ligában” mozog a Forma-1 mezőnyén belül.

Horner visszavág

Horner leoltotta Sainz-t

Sainz szavai nem találtak értő fülekre

 

A spanyol keserűen ambiciózus szavaira azonban nem várt keménységgel reagált a Red Bull csapatfőnöke. Aki először is emlékeztetett arra, hogy Sainz nincs is abban a helyzetben, hogy a távozásával fenyegetőzzön, mivel 2018-ig szerződés köti, majd hozzátette:

„Kissé alattomos ilyen megjegyzéseket tennie, amikor rengeteg befektetés megy ezekbe a fiatal versenyzőkbe, hogy megkaphassák a lehetőséget. A Red Bull nélkül ma nem ülne Formula-1-es autóban.”

Az kérdéses, hogy a Toro Rosso garázsában milyen hangulatot teremtett Sainz a nyilatkozataival és az is, hogy milyen szemmel néznek rá a továbbiakban a Red Bull erősemberei. Egy biztos, Sainz alaposan megnehezítette magának az elkövetkező másfélévét. Kivéve persze, ha elő tud húzni a kalapjából valami olyat, amivel kimozdítja Ricciardot vagy Verstappent az ülésükből, vagy valamit a szerződéséből, aminek köszönhetően istállót válthat. Viszont, akkor is még ott lenne a kérdés, hogy van-e egyáltalán versenyképesebb alternatíva az energiaitalosok B csapatánál. Mindenesetre kíváncsian várjuk az ügy folytatását.

Forrás: formula.hu, m4sport.hu, reuters.co.uk, sutton-images.com

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights