Horner leoltotta Sainz-t!

In sport
Horner leoltotta Sainz-t

A Forma-1 világában szokatlan szócsata alakult ki a napokban. Hogy a Red Bull színeihez passzoljon a leírás, mondjuk úgy: a piros sarokban Carlos Sainz Jr. a Toro Rosso pilótája. A kékben pedig Christian Horner a Red Bull Racing csapatfőnöke

 

A napokban elég határozott kijelentéseket tett a Toro Rosso spanyol pilótája. Az osztrák nagydíj előtti nyilatkozataival, kvázi ultimátumot adott a Red Bull vezetőségének. Vagy ülést biztosítanak neki az energiaitalosok első számú istállójában, vagy fel is út le is út:

„Az első számú célom az, hogy a Red Bullnál legyek jövőre, és dobogókért, győzelmekért kezdjek el harcolni, vagy bármiért, amiért ők küzdenek jövőre. Ezért fogok hajtani. Ha pedig nem valósul meg, valószínűtlen, hogy maradok negyedik évre a Toro Rossónál, más lehetőségek elől pedig nem fogok elzárkózni”

Vélhetően a spanyol határozottságát egyrészről Fernando Alonso korábbi méltató szavai is táplálják:

Horner leoltotta Sainz-t

Egy képen a jelenlegi és a jövő Alonsoja? J

„Azt hiszem, rendelkezik a szükséges tehetséggel, hiszen nyert a kisebb kategóriákban az F1-ig vezető úton. Most, hogy már tapasztalata is van, szerintem ő az egyik legjobb a rajtácson

Valamint az is, hogy úgy hírlik a McLaren Honda és a Renault is számításba vette. A japánok arra az esetre, ha Alonso valóban távozna, míg a Renault, mint egy lehetséges alternatívát. Az ambiciózus szavakat valahol magyarázza az is, hogy a Toro Rossotól tovább valóban csak a Red Bullhoz vagy más csapathoz vezet az út.

Ráadásul az is frusztráló lehet, hogy azzal az erővel, amivel korábban Danyiiil Kvjat helyére Max Verstappen került a Toro Rossotól a Red Bullhoz, azzal az erővel Sainz is ülhetne az energiaitalosok elsőszámú csapatának autójában. Ami idén ugyan nem olyan versenyképes, mint korábban, de azért mégis csak más „ligában” mozog a Forma-1 mezőnyén belül.

Horner visszavág

Horner leoltotta Sainz-t

Sainz szavai nem találtak értő fülekre

 

A spanyol keserűen ambiciózus szavaira azonban nem várt keménységgel reagált a Red Bull csapatfőnöke. Aki először is emlékeztetett arra, hogy Sainz nincs is abban a helyzetben, hogy a távozásával fenyegetőzzön, mivel 2018-ig szerződés köti, majd hozzátette:

„Kissé alattomos ilyen megjegyzéseket tennie, amikor rengeteg befektetés megy ezekbe a fiatal versenyzőkbe, hogy megkaphassák a lehetőséget. A Red Bull nélkül ma nem ülne Formula-1-es autóban.”

Az kérdéses, hogy a Toro Rosso garázsában milyen hangulatot teremtett Sainz a nyilatkozataival és az is, hogy milyen szemmel néznek rá a továbbiakban a Red Bull erősemberei. Egy biztos, Sainz alaposan megnehezítette magának az elkövetkező másfélévét. Kivéve persze, ha elő tud húzni a kalapjából valami olyat, amivel kimozdítja Ricciardot vagy Verstappent az ülésükből, vagy valamit a szerződéséből, aminek köszönhetően istállót válthat. Viszont, akkor is még ott lenne a kérdés, hogy van-e egyáltalán versenyképesebb alternatíva az energiaitalosok B csapatánál. Mindenesetre kíváncsian várjuk az ügy folytatását.

Forrás: formula.hu, m4sport.hu, reuters.co.uk, sutton-images.com

You may also read!

Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...
Gender Racing

Gender Racing Team – Autóbemutató 2023

AMTS - HUNGEXPO A 17. Autó Motor Tuning Show nyitónapján tartotta a Gender Racing a 2023-as versenyautóinak a

Read More...