Kínaiak vinnék a Fiatot

In hír
Kínaiak vinnék a Fiatot

Kína egyik vezető járműgyártója szemet vetett a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) olasz-amerikai autógyártó konszernre a Reuters értesülései szerint. A Dongfeng és a Geely cáfolta, hogy ilyen tervei lennének, a Great Wall viszont kiterítette a lapjait. 

Kínaiak vinnék a Fiatot

A Nagy Falról elnevezett Great Wall Motor Kína legnagyobb utcai terepjáró (SUV) és platós terepjáró (pickup) gyártója.

Az Automotive News ágazati hetilap hétfőn arról számolt be a Great Wall vezetőjének egy kiszivárgott emailjére hivatkozva, hogy a kínai cég kapcsolatba lépett az FCA-val, és annak két legsikeresebb márkája, a Jeep és a Ram iránt érdeklődik.

Kínaiak vinnék a Fiatot

A Jeep megszerzése fontos stratégiai lépés lenne a kínai autógyártónak, amely a világ elsőszámú SUV-gyártójává akar válni. Tavaly 1,1 millió autót értékesítettek, amelyből 933 ezer volt SUV.

 

Mit ér a Jeep?

Azt, hogy mekkora árat lennének hajlandóak fizetni a kínaiak a Jeepért, még nem lehet pontosan tudni. De az biztos, hogy mélyen a zsebükbe kell majd nyúlniuk, ha tényleg komolyak a szándékaik. Adam Jonas, a Morgan Stanley vezető járműipari elemzője ugyanis úgy számolt, hogy a Jeep önmagában 33,5 milliárd dollárt érhet.

A Fiat Chrysler a világ hetedik legnagyobb autógyártója, és már hosszabb ideje keres partnert.

A befektetők örülnek a legújabb fejleménynek. A Fiat árfolyama több mint 3,5 százalékot erősödött a pénteki záróárához képest a hétfői kereskedés első szakaszában, míg a szektor többi szereplőjének árfolyama esik. 

You may also read!

Lamborghini Huracan Sterrato

Stílusosan rallyznál? Lamborghini Huracan Sterrato a te autód

A Lamborghini a Miami Beach-i Art Baselben mutatta be a könnyű tereppel is elboldoguló Lamborghini Huracan Sterrato-t, ahol a

Read More...
forgalmi engedély

Elmob: bővíteni kellene a forgalmi engedélyt az elektromos járműveket azonosító legfőbb adatokkal

A Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) megfontolásra ajánlja az illetékes hatóságnak, hogy a forgalmi engedély adattartalmának legközelebbi felülvizsgálatakor bővítsék az

Read More...
Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...