Kínaiak vinnék a Fiatot

In hír
Kínaiak vinnék a Fiatot

Kína egyik vezető járműgyártója szemet vetett a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) olasz-amerikai autógyártó konszernre a Reuters értesülései szerint. A Dongfeng és a Geely cáfolta, hogy ilyen tervei lennének, a Great Wall viszont kiterítette a lapjait. 

Kínaiak vinnék a Fiatot

A Nagy Falról elnevezett Great Wall Motor Kína legnagyobb utcai terepjáró (SUV) és platós terepjáró (pickup) gyártója.

Az Automotive News ágazati hetilap hétfőn arról számolt be a Great Wall vezetőjének egy kiszivárgott emailjére hivatkozva, hogy a kínai cég kapcsolatba lépett az FCA-val, és annak két legsikeresebb márkája, a Jeep és a Ram iránt érdeklődik.

Kínaiak vinnék a Fiatot

A Jeep megszerzése fontos stratégiai lépés lenne a kínai autógyártónak, amely a világ elsőszámú SUV-gyártójává akar válni. Tavaly 1,1 millió autót értékesítettek, amelyből 933 ezer volt SUV.

 

Mit ér a Jeep?

Azt, hogy mekkora árat lennének hajlandóak fizetni a kínaiak a Jeepért, még nem lehet pontosan tudni. De az biztos, hogy mélyen a zsebükbe kell majd nyúlniuk, ha tényleg komolyak a szándékaik. Adam Jonas, a Morgan Stanley vezető járműipari elemzője ugyanis úgy számolt, hogy a Jeep önmagában 33,5 milliárd dollárt érhet.

A Fiat Chrysler a világ hetedik legnagyobb autógyártója, és már hosszabb ideje keres partnert.

A befektetők örülnek a legújabb fejleménynek. A Fiat árfolyama több mint 3,5 százalékot erősödött a pénteki záróárához képest a hétfői kereskedés első szakaszában, míg a szektor többi szereplőjének árfolyama esik. 

You may also read!

Lepusztult Porsche 356B 40 éve érintetlenül

Lepusztult Porsche 356B 40 éve érintetlenül

Egy felújításra váró példányt találtak New York közelében, a sokak által hőn áhított Porsche sportkocsiból. Igazán alkalmi lehetőség

Read More...
Audi RS3 szedán ABT tuninggal

Audi RS3 szedán ABT tuninggal

Majdnem 500 lóerő, és egyéb érdekességek. Az ABT még tavaly év végén készített kittet az Audi RS3 Sportback

Read More...
legdrágább Ferrari

A legdrágább Ferrari gazdát keres

A videón szereplő 1962-es Ferrari 250 GTO új ként sem számított olcsó autónak a maga 18.000 dolláros árával.

Read More...

Mobile Sliding Menu