Kínaiak vinnék a Fiatot

In hír
Kínaiak vinnék a Fiatot

Kína egyik vezető járműgyártója szemet vetett a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) olasz-amerikai autógyártó konszernre a Reuters értesülései szerint. A Dongfeng és a Geely cáfolta, hogy ilyen tervei lennének, a Great Wall viszont kiterítette a lapjait. 

Kínaiak vinnék a Fiatot

A Nagy Falról elnevezett Great Wall Motor Kína legnagyobb utcai terepjáró (SUV) és platós terepjáró (pickup) gyártója.

Az Automotive News ágazati hetilap hétfőn arról számolt be a Great Wall vezetőjének egy kiszivárgott emailjére hivatkozva, hogy a kínai cég kapcsolatba lépett az FCA-val, és annak két legsikeresebb márkája, a Jeep és a Ram iránt érdeklődik.

Kínaiak vinnék a Fiatot

A Jeep megszerzése fontos stratégiai lépés lenne a kínai autógyártónak, amely a világ elsőszámú SUV-gyártójává akar válni. Tavaly 1,1 millió autót értékesítettek, amelyből 933 ezer volt SUV.

 

Mit ér a Jeep?

Azt, hogy mekkora árat lennének hajlandóak fizetni a kínaiak a Jeepért, még nem lehet pontosan tudni. De az biztos, hogy mélyen a zsebükbe kell majd nyúlniuk, ha tényleg komolyak a szándékaik. Adam Jonas, a Morgan Stanley vezető járműipari elemzője ugyanis úgy számolt, hogy a Jeep önmagában 33,5 milliárd dollárt érhet.

A Fiat Chrysler a világ hetedik legnagyobb autógyártója, és már hosszabb ideje keres partnert.

A befektetők örülnek a legújabb fejleménynek. A Fiat árfolyama több mint 3,5 százalékot erősödött a pénteki záróárához képest a hétfői kereskedés első szakaszában, míg a szektor többi szereplőjének árfolyama esik. 

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...