A Mercedes egy (ONE) nagyot gurít Frankfurtban – 1000 lóerős Mercedes-AMG Project ONE

Mercedes-AMG Project ONE

Frankfurtban mutatják be a várva várt Mercedes-AMG Project ONE-t. A kétüléses szupersportkocsi a Forma 1-ből származó hibrid technológiát használ.

A több, mint 1000 lóerős teljesítmény a végsebességet 350 km/h fölé tolja. A gyártó azt írja, a brutál pályaversenyautós teljesítmény elvileg nem lesz akadálya a mindennapos használhatóságnak. A képet elnézve ehhez minimum szintszabályzós futómű szükséges. Mindenesetre biztos nem lesz gyakori része az utcaképnek, hiszen a technológia az F1-ből jön, az árazás is arrafelé fog tendálni. A motorauthority.com szerint az autó ára kb. 2,4 millió $ lesz. Az autót 1,6 literes V6-os turbó motor, plusz a főtengelyen egy villanymotor, és az első tengelynél elhelyezkedő két villanymotor hajtja. Ez a hajtás az F1-es W08-on alapul, a két első villanymotorral megtoldva. Így viszont a hypercar összkerekes lesz. A V6-os elvileg 11,000 fordulatra képes percenként és 730 lóerőt ad le. A hypercar-t még be sem mutatták, de a nagy része már elkelt a 275 példánynak.

Mercedes-AMG Project ONE

A 2,4 millió dollár nagyjából 624 millió Forintot tesz ki. Ebből adnak el 275 darabot. Az 171 milliárd Forint. Biztos fegyveres őrök állnak a gyártósornál. 🙂 Mindenesetre üzletileg sem lehet utolsó a Forma 1 technológia utcai hasznosítása. Kíváncsian várjuk, ki kap majd még vérszemet a Mercedes-AMG sikerén?

Verified by MonsterInsights