A Mercedes egy (ONE) nagyot gurít Frankfurtban – 1000 lóerős Mercedes-AMG Project ONE

In elektromos, hír
Mercedes-AMG Project ONE

Frankfurtban mutatják be a várva várt Mercedes-AMG Project ONE-t. A kétüléses szupersportkocsi a Forma 1-ből származó hibrid technológiát használ.

A több, mint 1000 lóerős teljesítmény a végsebességet 350 km/h fölé tolja. A gyártó azt írja, a brutál pályaversenyautós teljesítmény elvileg nem lesz akadálya a mindennapos használhatóságnak. A képet elnézve ehhez minimum szintszabályzós futómű szükséges. Mindenesetre biztos nem lesz gyakori része az utcaképnek, hiszen a technológia az F1-ből jön, az árazás is arrafelé fog tendálni. A motorauthority.com szerint az autó ára kb. 2,4 millió $ lesz. Az autót 1,6 literes V6-os turbó motor, plusz a főtengelyen egy villanymotor, és az első tengelynél elhelyezkedő két villanymotor hajtja. Ez a hajtás az F1-es W08-on alapul, a két első villanymotorral megtoldva. Így viszont a hypercar összkerekes lesz. A V6-os elvileg 11,000 fordulatra képes percenként és 730 lóerőt ad le. A hypercar-t még be sem mutatták, de a nagy része már elkelt a 275 példánynak.

Mercedes-AMG Project ONE

A 2,4 millió dollár nagyjából 624 millió Forintot tesz ki. Ebből adnak el 275 darabot. Az 171 milliárd Forint. Biztos fegyveres őrök állnak a gyártósornál. 🙂 Mindenesetre üzletileg sem lehet utolsó a Forma 1 technológia utcai hasznosítása. Kíváncsian várjuk, ki kap majd még vérszemet a Mercedes-AMG sikerén?

You may also read!

Lepusztult Porsche 356B 40 éve érintetlenül

Lepusztult Porsche 356B 40 éve érintetlenül

Egy felújításra váró példányt találtak New York közelében, a sokak által hőn áhított Porsche sportkocsiból. Igazán alkalmi lehetőség

Read More...
Audi RS3 szedán ABT tuninggal

Audi RS3 szedán ABT tuninggal

Majdnem 500 lóerő, és egyéb érdekességek. Az ABT még tavaly év végén készített kittet az Audi RS3 Sportback

Read More...
legdrágább Ferrari

A legdrágább Ferrari gazdát keres

A videón szereplő 1962-es Ferrari 250 GTO új ként sem számított olcsó autónak a maga 18.000 dolláros árával.

Read More...

Mobile Sliding Menu