Régóta a legizgalmasabb MINI – John Cooper Works GP tanulmányautó

In bemutató
John Cooper Works GP tanulmányautó

A szálak 2006-ig vezetnek vissza. Akkor mutatták be a MINI Cooper S-t, majd 2012-ben a MINI Cooper Works GP-t. Abból a modellből 2000 darab készült.

John Cooper Works GP tanulmányautó

John Cooper Works GP tanulmányautó

A mostani GP-re egyelőre dizájn tanulmányként tekinthetünk, a teljes valóságára Frankfurtban derül fény. Elől az óriási légterelő és levegő beömlők határozzák meg a képet.

John Cooper Works GP tanulmányautó

Oldalt is méretes aerodinamikai és hűtő szerepet betöltő idomokat és karbon küszöböket találunk. A szélesebb sárvédőívek alatt pedig szélesebb nyomtávú a futómű is. A hátsó légterelő pedig már-már Pikes-Peek-i méretű. Az idomok nagy része a súlycsökkentés miatt szénszálból készült. Egyedi a visszapillantó tükör is.

John Cooper Works GP tanulmányautó

Hátul pedig méretes diffúzor zárja a képet. A két hátsó lámpa együtt a brit zászlót mintázza.

A rendkívül mokány, dinamikus, erőtől duzzadó MINI-ről nekem – ha szabad ilyet írni – első ránézésre, kicsit hunyorítva a Renault 5 Turbo jutott az eszembe.

John Cooper Works GP tanulmányautó

A versenyautós hangulat belül is folytatódik. Ötpontos biztonsági övek, aluminium bukókeret, minimalizált műszerfal és sportkormány fogadják a sofőrt.

John Cooper Works GP tanulmányautó

Az autó alatt dolgozó verseny futómű a központi kijelzőn állatható. A display mellett pedig áramtalanító kapcsolót találunk. A súlycsökkentés jegyében hiányzik a hátsó ülés, a tető és ajtókárpit. Az ajtók behúzása is versenyautós szövet fogantyúval lehetséges.

Tehát minden adott a kemény pályázáshoz, vagyis majdnem minden. Hogy mi dohog a GP orrában és az erősebb-e, mint 231 lóerő, az szeptember 12-én Frankfurtban fog kiderülni.

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights