Ford hírek – Veterán katonák átképzési támogatása az USA-ban

In Téma

Az életpálya, a karrier módosítása embert próbáló feladat lehet, akár van kényszerítő körülmény, akár nincs. Az Egyesült Államok hadseregében a katonai szolgálatot követő átmenet, a beilleszkedés a civil szférába ezt jól modellezi. A polgári életre áttérő veteránok támogatása érdekében a Quick Lane Tire & Auto Center (Az Egyesült Államok egyik legnagyobb gépjármű szerviz hálózatát üzemeltető vállalkozása) bejelentette, hogy támogatja a “Trading One Uniform For Another” országos ösztöndíjprogramot, immár második éve.

A Quick Lane a „Disabled American Veterans” (fogyatékkal élő amerikai veteránok – DAV) szervezetével együttműködve alapította a „Trading One Uniform For Another” ösztöndíjat. Ezt azoknak az amerikai veteránoknak a támogatására tette, akiket érdekel a gépjármű ipar, és vállalják, hogy szakképesítést szereznek valamely autóipari (karbantartás, javítás) akkreditált képzésen.

 

10.000 USD támogatás évente öt veteránnak

 

A Quick Lane 10.000 USD ösztöndíjjal támogatja a programban egyidejűleg résztvevő 5 veterán mindegyikét. A támogatás felhasználható tankönyvekre és az Egyesült Államokban működő bármely főiskola, egyetem vagy szakiskola tandíjára, amelyek akkreditált autóipari képzést nyújtanak. Ezzel támogatják a veteránok átképzését, új karrierjüket, hogy a szükséges átképző programon részt vegyenek, és megszerezzék az autóipari technikusi vagy szakmérnöki végzettséget.

Hirdetésekkel keresik az érdeklődő veteránokat, hogy pályázzanak az ösztöndíjra a QLtradingone.com weboldalon keresztül. A jelentkezéshez egy rövid esszét kell írniuk arról, hogy miért pályáznak az ösztöndíjra. Illetve milyen tényezők indokolják, hogy elnyerjék az ösztöndíjat. A Quick Lane együttműködik a DAV-val, közösen választják ki az öt ösztöndíjast a pályázó jelöltek közül.

“Ez az ösztöndíj lehetővé tette számomra, hogy jobban koncentráljak a tanulmányaimra, mint azt korábban tettem. Nem kell munkát vállalni a tanulás mellett és nem kell aggódnom, miből fizetem a tandíjat. Az ebből fakadó stressz korábban nagyon megnehezítette a tanulást számomra” – mondta a veterán Casey Marvicka ( a nyitó képen látható ), egyike az öt 2016-os TOUFA ösztöndíj nyerteseinek. Casey most beiratkozott a Nebraska-i Lincoln Egyetem képzésére, ami az  idén ősszel indul.

 

A Quick Lane továbbra is várja a pályázók jelentkezését 2017. december 11-ig. Ezután megkezdi a pályázatok elbírálását, a nyertes veteránok kiválasztását. Idén a Quick Lane és a DAV az öt nyertes pályázót a Detroiti Quick Lane Bowl-ban, a Ford Field-en fogja bejelenteni december 26-án.

„A Quick Lane Tire&Auto Center teljes csapata, amely több mint 800 Quick Lane szervízt jelent országszerte, ismét büszkén mutatja be, hogyan támogatja az Egyesült Államok hadseregének veteránjait a hasznos és érdekes civil foglalkozás megtalálásában” – mondta Frederiek Toney, a Ford globális ügyfélszolgálatának elnöke. “Megtiszteltetés számunkra, hogy a DAV mellé állhatunk ezen ösztöndíjak átadásakor és köszönetet mondhatunk Amerika katonai veteránjainak a szolgálatukért. És gratulálhatunk nekik, hogy karrierjüket az autógyártás és a karbantartás területén tervezik folytatni a civil szférában.”

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...