Ford hírek – Veterán katonák átképzési támogatása az USA-ban

In Téma

Az életpálya, a karrier módosítása embert próbáló feladat lehet, akár van kényszerítő körülmény, akár nincs. Az Egyesült Államok hadseregében a katonai szolgálatot követő átmenet, a beilleszkedés a civil szférába ezt jól modellezi. A polgári életre áttérő veteránok támogatása érdekében a Quick Lane Tire & Auto Center (Az Egyesült Államok egyik legnagyobb gépjármű szerviz hálózatát üzemeltető vállalkozása) bejelentette, hogy támogatja a “Trading One Uniform For Another” országos ösztöndíjprogramot, immár második éve.

A Quick Lane a „Disabled American Veterans” (fogyatékkal élő amerikai veteránok – DAV) szervezetével együttműködve alapította a „Trading One Uniform For Another” ösztöndíjat. Ezt azoknak az amerikai veteránoknak a támogatására tette, akiket érdekel a gépjármű ipar, és vállalják, hogy szakképesítést szereznek valamely autóipari (karbantartás, javítás) akkreditált képzésen.

 

10.000 USD támogatás évente öt veteránnak

 

A Quick Lane 10.000 USD ösztöndíjjal támogatja a programban egyidejűleg résztvevő 5 veterán mindegyikét. A támogatás felhasználható tankönyvekre és az Egyesült Államokban működő bármely főiskola, egyetem vagy szakiskola tandíjára, amelyek akkreditált autóipari képzést nyújtanak. Ezzel támogatják a veteránok átképzését, új karrierjüket, hogy a szükséges átképző programon részt vegyenek, és megszerezzék az autóipari technikusi vagy szakmérnöki végzettséget.

Hirdetésekkel keresik az érdeklődő veteránokat, hogy pályázzanak az ösztöndíjra a QLtradingone.com weboldalon keresztül. A jelentkezéshez egy rövid esszét kell írniuk arról, hogy miért pályáznak az ösztöndíjra. Illetve milyen tényezők indokolják, hogy elnyerjék az ösztöndíjat. A Quick Lane együttműködik a DAV-val, közösen választják ki az öt ösztöndíjast a pályázó jelöltek közül.

“Ez az ösztöndíj lehetővé tette számomra, hogy jobban koncentráljak a tanulmányaimra, mint azt korábban tettem. Nem kell munkát vállalni a tanulás mellett és nem kell aggódnom, miből fizetem a tandíjat. Az ebből fakadó stressz korábban nagyon megnehezítette a tanulást számomra” – mondta a veterán Casey Marvicka ( a nyitó képen látható ), egyike az öt 2016-os TOUFA ösztöndíj nyerteseinek. Casey most beiratkozott a Nebraska-i Lincoln Egyetem képzésére, ami az  idén ősszel indul.

 

A Quick Lane továbbra is várja a pályázók jelentkezését 2017. december 11-ig. Ezután megkezdi a pályázatok elbírálását, a nyertes veteránok kiválasztását. Idén a Quick Lane és a DAV az öt nyertes pályázót a Detroiti Quick Lane Bowl-ban, a Ford Field-en fogja bejelenteni december 26-án.

„A Quick Lane Tire&Auto Center teljes csapata, amely több mint 800 Quick Lane szervízt jelent országszerte, ismét büszkén mutatja be, hogyan támogatja az Egyesült Államok hadseregének veteránjait a hasznos és érdekes civil foglalkozás megtalálásában” – mondta Frederiek Toney, a Ford globális ügyfélszolgálatának elnöke. “Megtiszteltetés számunkra, hogy a DAV mellé állhatunk ezen ösztöndíjak átadásakor és köszönetet mondhatunk Amerika katonai veteránjainak a szolgálatukért. És gratulálhatunk nekik, hogy karrierjüket az autógyártás és a karbantartás területén tervezik folytatni a civil szférában.”

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights