Újabb 252 töltő épül Európában

252 töltő épül Európában

A NEXT-E konzorcium és az Európai Unió 222 gyors (50 kW) és 30 és ultragyors (150-350 kW) elektromos jármű töltőállomás telepítéséről szóló megállapodást írt alá a Tallinban megrendezett Digitális Közlekedési Napon. A töltők több szabványt is támogatni fognak.

A kialakítandó hálózat töltőit Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Romániában, Szlovákiában és Szlovéniában építik ki.

A NEXT-E projekt az energia-, az olaj- és gázipar négy vezető nagyvállalata és autógyártók egyedülálló együttműködése. A konzorcium az E.ON Group vállalataiból (a Zapadoslovenská energetika Szlovákiában, az E.ON Cseh Köztársaság, az E.ON Magyarország és az E.ON Románia), a MOL Group vállalataiból (az összes résztvevő ország leányvállalatai), a horvátországi Hrvatska elektroprivreda-ból (Szlovénia és Horvátország), a BMW-ből és a Nissanból áll.

A struktúrált hálózat kiépítésére azért van szükség,  hogy Kelet-Európa átjárható legyen elektromos autóval. A tervek szerint, két fázisban történik majd meg a gyorstöltők és az ultragyors töltők telepítése: az előbbi munkálatai 2018-ban, az utóbbié 2019-ben kezdődnek el, hogy az új generációs, hosszú utakra is alkalmas elektromos járművek igényeit is kielégítse a rendszer. A program, a tervek szerint, 2020-ban fejeződik be.

Verified by MonsterInsights