Növekvő árbevétel, csökkenő profitabilitás a Ford-nál

In hír

A Ford több autót adott el globálisan és növelte árbevételét a negyedik negyedévben

A Ford közel 1,75 millió darab autót értékesített globálisan a negyedik negyedévben, 2 százalékkal többet, mint 2016 azonos negyedévében. Ennek ellenére a piaci részesedése 6,7 százalékról 6,6 százalékra csökkent. A meghatározó autógyártó üzletágánál több tényező miatt érdemben csökkent a profitabilitás. A menedzsment jövőre vonatkozó előrejelzései viszont több területen is pozitívak.

Az amerikai autógyártó árbevétele 41,3 milliárd dollár volt a negyedik negyedévben, amely 7 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest. Az emelkedés a magasabb értékesítési darabszámnak, valamint a nagyobb értékesítési átlagárnak volt köszönhető elsősorban. A vállalatnak mindezek együttes hatására sikerült az árbevétel tekintetében megvernie az elemzői konszenzust, amely 38,5 milliárd dollár volt.

Az autógyártó szegmens üzemi marzsa 5,7 százalékról egészen 3,7 százalékra csökkent, amely döntően a dél-amerikai, az ázsiai és az európai régió gyengébb teljesítményével volt magyarázható.

A számok háttere

A meghatározó autógyártó szegmens adózás előtti eredménye 2,04 milliárd dollárról 1,43 milliárd dollárra csökkent a negyedik negyedévben. Ezt döntően a nyersanyagárak (acél, alumínium) emelkedésével és a garanciaprogram megnövekedett költségeivel magyarázta a Ford.

A vállalat pénzügyi divíziója, a Ford Credit viszont nagyon jól teljesít, a negyedik negyedévben 610 millió dolláros adózás előtti eredményt ért el, míg 2016 azonos negyedévében ez az érték csupán 398 millió dollár volt.

A menedzsment beszélt a 2018-as terveiről és várakozásairól: globálisan 23 új modellt mutatnak majd be, míg tavaly 11 új modellel rukkoltak elő. A cégcsoport árbevétele megegyezik, vagy szerény mértékben növekszik majd a 2017-es értékhez, a 156,8 milliárd dollárhoz képest. 

Forrás: portfolio.hu

You may also read!

Peugeot 408

Üveggömbbe zárt Peugeot 408 : Nem győzzük kapkodni a fejünket!

 Nemcsak forog, de forgás közben különböző szögekből mutatja meg az új Peugeot 408-at az az átlátszó üveggömb, amely ugyanolyan

Read More...
hivatásos sofőrök

Kiöregedőben vannak a hivatásos sofőrök, várják a fiatalokat

Mi lehet vonzó a kamionozásban a nagy fizetés mellett? Magyarországon sok szakma küzd a munkaerőhiány problémájával, nem kivétel ez alól

Read More...
okoszebra

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás: több ezer szavazatot gyűjtött a győztes város

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl

Read More...