Új gyárat épít a Continental Magyarországon

A Continental egy újabb gyárat létesít Magyarországon az autóipari elektronikák területén meglévő tevékenységének bővítésére. 

Jól alakul a hét az autóipari beruházások terén: hétfőn az Audi, kedden a Reheu, ma a Continental tett bejelentést:

A Continental bejelentette, hogy új gyárat épít Debrecenben. A most bejelentett debreceni telephellyel bővül az európai piacokra készülő autóipari elektronikai alkatrészek gyártási kapacitása.

Az alapkőletételre 2018 harmadik negyedévében kerül sor. A 100 millió euró értékű befektetés a tervek szerint 450 új munkahelyet teremt majd.

A Continental csoport jelenleg hat gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel és logisztikai központtal van jelen Magyarországon.
Váltómű egységek, szenzorok és aktuátorok üzletágai szolgáltatják a gyártandó termékek első körét a 7 ezer négyzetméteres telephelyen, melyek Európai Uniós piacokra készülnek.

Az új elektronikai gyár látványterve

José Avila, a Continental Igazgatótanácsának tagja elmondta:
Az új gyár kialakítása Debrecenben egy olyan stratégiai döntés, amellyel a Continental tovább erősíti európai jelenlétét, hogy még tökéletesebben kiszolgálja a vevők egyre növekvő keresletét az autóipari elektronikai megoldások iránt.”

Megszólalt Dr. Hans-Jürgen Braun, a Continental harminc elektronikai gyárának vezetője is, aki szerint az új debreceni gyár amellett, hogy megerősíti a Continental jelenlétét Európában, nemzetközi szinten is diverzifikáljuk a csúcstechnológiát képviselő gyárakat. Magyarország Kormányának együttműködésével képesek vagyunk jelentősen kibővíteni a kapacitásunkat és tovább fokozni a technológiai fejlesztéseinket.

Forrás: origo.hu

Verified by MonsterInsights