Új gyárat épít a Continental Magyarországon

In hír

A Continental egy újabb gyárat létesít Magyarországon az autóipari elektronikák területén meglévő tevékenységének bővítésére. 

Jól alakul a hét az autóipari beruházások terén: hétfőn az Audi, kedden a Reheu, ma a Continental tett bejelentést:

A Continental bejelentette, hogy új gyárat épít Debrecenben. A most bejelentett debreceni telephellyel bővül az európai piacokra készülő autóipari elektronikai alkatrészek gyártási kapacitása.

Az alapkőletételre 2018 harmadik negyedévében kerül sor. A 100 millió euró értékű befektetés a tervek szerint 450 új munkahelyet teremt majd.

A Continental csoport jelenleg hat gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel és logisztikai központtal van jelen Magyarországon.
Váltómű egységek, szenzorok és aktuátorok üzletágai szolgáltatják a gyártandó termékek első körét a 7 ezer négyzetméteres telephelyen, melyek Európai Uniós piacokra készülnek.

Az új elektronikai gyár látványterve

José Avila, a Continental Igazgatótanácsának tagja elmondta:
Az új gyár kialakítása Debrecenben egy olyan stratégiai döntés, amellyel a Continental tovább erősíti európai jelenlétét, hogy még tökéletesebben kiszolgálja a vevők egyre növekvő keresletét az autóipari elektronikai megoldások iránt.”

Megszólalt Dr. Hans-Jürgen Braun, a Continental harminc elektronikai gyárának vezetője is, aki szerint az új debreceni gyár amellett, hogy megerősíti a Continental jelenlétét Európában, nemzetközi szinten is diverzifikáljuk a csúcstechnológiát képviselő gyárakat. Magyarország Kormányának együttműködésével képesek vagyunk jelentősen kibővíteni a kapacitásunkat és tovább fokozni a technológiai fejlesztéseinket.

Forrás: origo.hu

You may also read!

Peugeot 106 Rallye

Elképesztő összeget kértek ezért a közel 30 éves Peugeot 106-osért

Nem véletlen a magas ár, ugyanis a típus legkeresettebb változatáról, az első szériás Rallye-ról van szó, ráadásul teljesen felújított

Read More...
Mitropa Kupa

Csodás toszkán hétvége

Fontos tapasztalatokkal és Mitropa pontokkal tért haza a Merencsics Árpád – Istovics Gergő duó a hétvégi Rally Internazionale del

Read More...
AutoWallis

A Magyar Kajak-Kenu Csapat hivatalos mobilitási szolgáltatója lett az AutoWallis Csoport

A Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel kötött együttműködési megállapodást az AutoWallis Csoport, így a magyar tőzsde autós vállalata lesz 2024-ig a

Read More...