Itt a horvátok 1200+ lóerős elektromos autója

In hír

A Genfi Autószalonon bemutatkozó autóról most egy elég látványos videót készített a Rimac.

A horvát Rimac nevű cég az elmúlt hónapokban többször is csepegtetett már információt arról, hogy pontosan milyen autóval készülnek az idei Genfi Autószalonra. A kocsiról eddig csak sejtelmes képeket láthattunk, ezúttal azonban egy videót is mutattak róla a fejlesztők.

A felvétel alapján a kocsi elölről nagyban hasonlít a korábban készített Concept One-ra, hátulról azonban megújult az autó. A lámpát áttervezték, emellett pedig kapott egy állítható hátsó szárnyat is az elektromos autó.

Unveiling at Geneva Motor Show

On March 6th, 14:30 at Geneva International Motor Show, the most important automotive stage, we will introduce you to the next generation of hypercar performance – a car, quite literally, alive with technology. Stand by.

Közzétette: Rimac Automobili – 2018. február 28.

Az autóba egyébként egy 120 kWh-s akkumulátort szerelnek, ami valószínűleg 1000 km-nél kisebb hatótávolságra lesz elegendő. Cserébe viszont 1240 lóerőt kap a Concept Two, az autóba pedig 4-es szintű önvezető technológiát építenek.

Concept Two

A horvátok Rimac nevű cége már korábban is a szédületes elektromos autójáról volt híres, ezúttal azonban azt ígérik, még a Concept One teljesítményét is képesek voltak felülmúlni.
A Concept Two névre keresztelt koncepcióautó ezek alapján több energiát lesz képes tárolni az akkumulátoraiban és az elektromotor is erősebb lesz. A Concept One 336 km-t tud megtenni egy feltöltéssel. A teljesítményét tekintve a kocsi 1240 lóerőt fog leadni az aszfaltnak, ami előtt már minden rendes szuperautó is megemeli a kalapját.
A tervek szerint 100 darabot gyártanának belőle, ami azért is nagy szó, mert a Concept One-ból csupán 8 darab készült el (plusz kettő Concept S, ami csak versenypályán használható).
A következő generációs Rimac agresszívebb lesz, a fejlesztés középpontjába pedig a légellenállás csökkentése került.
Az ára meglehetősen borsos lesz. Hogy mennyi, azt pontosan nem tudni, de a Concept One 1 millió dollárba (kb. 250 millió forint) került, ehhez képest viszont drágább kocsit ígérnek a horvátok.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

A Hyperion XP-1 a hidrogén meghajtású hiperautó

Végsebessége meghaladja a 356 km/órát és állítólag a 100 km/órás sprintet 2,2 másodperc alatt letudja. A Hyperion XP-1 úgy hangzik,

Read More...

Megújult a Kia Stinger

A Kia Motors kiadta az első hivatalos fotókat a kívül-belül felfrissített Stinger-ről. Új dizájnelemekkel, magasabb minőségű felhasznált anyagokkal, bővebb

Read More...

Az új 2021-es turbós BMW 545e xDrive plug-in hibrid

A BMW bemutatta a legújabb 545e xDrive sedan-t, amellyel bővíti az 5-ös sorozat hibrid modellcsaládját. A cél elsősorban a

Read More...