Itt a horvátok 1200+ lóerős elektromos autója

In hír

A Genfi Autószalonon bemutatkozó autóról most egy elég látványos videót készített a Rimac.

A horvát Rimac nevű cég az elmúlt hónapokban többször is csepegtetett már információt arról, hogy pontosan milyen autóval készülnek az idei Genfi Autószalonra. A kocsiról eddig csak sejtelmes képeket láthattunk, ezúttal azonban egy videót is mutattak róla a fejlesztők.

A felvétel alapján a kocsi elölről nagyban hasonlít a korábban készített Concept One-ra, hátulról azonban megújult az autó. A lámpát áttervezték, emellett pedig kapott egy állítható hátsó szárnyat is az elektromos autó.

Unveiling at Geneva Motor Show

On March 6th, 14:30 at Geneva International Motor Show, the most important automotive stage, we will introduce you to the next generation of hypercar performance – a car, quite literally, alive with technology. Stand by.

Közzétette: Rimac Automobili – 2018. február 28.

Az autóba egyébként egy 120 kWh-s akkumulátort szerelnek, ami valószínűleg 1000 km-nél kisebb hatótávolságra lesz elegendő. Cserébe viszont 1240 lóerőt kap a Concept Two, az autóba pedig 4-es szintű önvezető technológiát építenek.

Concept Two

A horvátok Rimac nevű cége már korábban is a szédületes elektromos autójáról volt híres, ezúttal azonban azt ígérik, még a Concept One teljesítményét is képesek voltak felülmúlni.
A Concept Two névre keresztelt koncepcióautó ezek alapján több energiát lesz képes tárolni az akkumulátoraiban és az elektromotor is erősebb lesz. A Concept One 336 km-t tud megtenni egy feltöltéssel. A teljesítményét tekintve a kocsi 1240 lóerőt fog leadni az aszfaltnak, ami előtt már minden rendes szuperautó is megemeli a kalapját.
A tervek szerint 100 darabot gyártanának belőle, ami azért is nagy szó, mert a Concept One-ból csupán 8 darab készült el (plusz kettő Concept S, ami csak versenypályán használható).
A következő generációs Rimac agresszívebb lesz, a fejlesztés középpontjába pedig a légellenállás csökkentése került.
Az ára meglehetősen borsos lesz. Hogy mennyi, azt pontosan nem tudni, de a Concept One 1 millió dollárba (kb. 250 millió forint) került, ehhez képest viszont drágább kocsit ígérnek a horvátok.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...