Magyarország is versenyben van a gigantikus akkumulátorgyárért

In hír

Egy kínai óriásvállalat Európában akarja megépíteni három gigantikus akkumulátorgyára egyikét. Az üzemben villanyautókhoz gyártanak majd áramforrásokat. A lehetséges helyszínek egyike Magyarország.

A kínai Contemporary Amperex Technology Ltd. (CATL) három óriási akkumulátorgyára közül az egyiket Európában akarja felépíteni, de még nem döntötte el, hogy hol – írja a gazeta.pl. Csak annyit tudni, hogy három helyszínt vesznek számításba: Németországot, Magyarországot és Lengyelországot. A kínai cég elektromos autókhoz akar gyártani áramforrásokat.

A kínai vállalat vezetősége a hasonló koreai cégekben látja a legnagyobb versenytársakat. Ezek alacsony árakat kínálnak, de nem értek el akkora technológiai fejlődést az elmúlt két évben, amekkorára számítottak. A kínaiak úgy gondolják, kitalálták, hogyan használhatnák ki ezt a helyzetet.

A vállalat olyan megrendelőkre számít, mint a BMW, a Volkswagen, a Toyota, a Nissan és a Honda. Ennek érdekében felveszik a kapcsolatot ezekkel az autógyártókkal.

A kínai cég konkurense, a koreai LG Lengyelországot választotta az elektromos autókhoz való akkumulátorok gyártásához. Dél-Koreában ez a legnagyobb vegyipari vállalat. A beruházás értéke 1,37 milliárd zloty lesz, az LG évente 100 ezer akkumulátort akar készíteni.

Forrás: napi.hu

You may also read!

Megfelelően gyors évkezdet

Megfelelően gyors évkezdet

SOLID Racing Team – Rebenland Rallye - 2019. 03. 15-16. Merencsics Árpád - Laboncz László, Suzuki Swift Gti MK1

Read More...
Csomós Mixi: Itthon és külföldön is szeretnénk versenyezni

Csomós Mixi: Itthon és külföldön is szeretnénk versenyezni

Csomós Mixi és Nagy Attila vegyes érzelmekkel gondol vissza a 2018-as évre, több verseny is máshogy alakult, mint ahogyan azt a srácok előzetesen eltervezték, illetve nagyon sok hasznos tapasztalattal és élménnyel lettek gazdagabbak.

Read More...
A legjobb autós hétvége – AMTS 2019

A legjobb autós hétvége – AMTS 2019

Most hétvégén rendezik az idei Autó-Motor és Tuning Show-t a Hungexpo területén. A legnagyobb magyar szezonnyitó rendezvény az autók világában március 22-én pénteken nyit, és egész hétvégén megtekinthető.

Read More...

Leave a reply: