Magyarország is versenyben van a gigantikus akkumulátorgyárért

In hír

Egy kínai óriásvállalat Európában akarja megépíteni három gigantikus akkumulátorgyára egyikét. Az üzemben villanyautókhoz gyártanak majd áramforrásokat. A lehetséges helyszínek egyike Magyarország.

A kínai Contemporary Amperex Technology Ltd. (CATL) három óriási akkumulátorgyára közül az egyiket Európában akarja felépíteni, de még nem döntötte el, hogy hol – írja a gazeta.pl. Csak annyit tudni, hogy három helyszínt vesznek számításba: Németországot, Magyarországot és Lengyelországot. A kínai cég elektromos autókhoz akar gyártani áramforrásokat.

A kínai vállalat vezetősége a hasonló koreai cégekben látja a legnagyobb versenytársakat. Ezek alacsony árakat kínálnak, de nem értek el akkora technológiai fejlődést az elmúlt két évben, amekkorára számítottak. A kínaiak úgy gondolják, kitalálták, hogyan használhatnák ki ezt a helyzetet.

A vállalat olyan megrendelőkre számít, mint a BMW, a Volkswagen, a Toyota, a Nissan és a Honda. Ennek érdekében felveszik a kapcsolatot ezekkel az autógyártókkal.

A kínai cég konkurense, a koreai LG Lengyelországot választotta az elektromos autókhoz való akkumulátorok gyártásához. Dél-Koreában ez a legnagyobb vegyipari vállalat. A beruházás értéke 1,37 milliárd zloty lesz, az LG évente 100 ezer akkumulátort akar készíteni.

Forrás: napi.hu

You may also read!

485 kilométer a tisztán elektromos hajtású KIA e-Niro hatótávja

Kia e-Niro európai szabvány szerinti, vegyesüzemi hatótávja elérheti akár a 485 kilométert
A még 2018-ban az európai piacokon

Read More...

Az igazság a kopott gumiabroncsokról – Kopott gumi teszt


Vannak tanulmányok, amelyek fokozottan hangsúlyozzák a kopott abroncsok balesetveszélyességét, mielőbbi cseréjét, még más kutatások ennél jóval megengedőbbek,

Read More...
A Bentley folytatja a villamosítást

A Bentley folytatja a villamosítást

A Bentley mérnökök azon dolgoznak, hogy az új Continental GT sorozatot bővítsék egy nagy teljesítményű plug-in hibrid modellel. Így a márciusban bemutatott Bentayga mellett további hibriddel bővülne a környezetbarát luxuskínálat.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu