Skoda SUV Kínának – ilyen lett

Skoda SUV Kínának

Bemutatták élőben az új Skoda SUv-ot, amit Kínának szánnak. A neve Skoda Kamiq és a Pekingi Cseh Nagykövetségen hullott le róla a lepel és hát nem lett szép.

 

Skoda SUV Kínának

 

A Kamiq 4,390 mm hosszú, 1,781 mm széles és 1,593 mm magas. A tengelytávja pedig 2,610 mm. A hajtásról 1,5 literes benzines erőforrás gondoskodik 81 kW (109 LE) teljesítménnyel és 150 Nm nyomatékkal. A hajtást automataváltó juttatja el a kerekekig.

Ennyit a technikáról. De hát a küslő. Lehet, hogy csak élőben nem adja ki, de a széria példányt egy lapon sem lehet említeni a korábban közölt skiccekkel.

Skoda SUV Kínának

És nem csak a hatalmas kerekek miatt. Egyszerűen annak sokkal jobbak voltak az arányai. Például a hátulja annak kifejezetten sportos volt. Ennek az autónak inkább egy régi Austin taxira emlékeztet a hátsó része oldalról. Lehet, hogy Kínában ez a menő, de nem biztos. Majd az eladási statisztikák megmondják. Szerintem nem szép, esetleg messziről.

Emlékszem, az Aranyoskám című filmben volt egy ilyen poén. Az operatőrnek mondták, hogy hátráljon, hogy jól nézzen ki. Erre a válasz:

Clevelandig elég lesz?

Skoda SUV Kínának

Verified by MonsterInsights