Dodge Challenger SRT Hellcat 2019

In bemutató
Dodge Challenger SRT Hellcat 2019

A Dodge több mint 100 éves múltjához méltóan villantotta fel a 2019-es Challenger modelleket. Az új Hellcat modell motorháztetején elhelyezett két légbeömlő nyílás, mint két hatalmas orrlyuk teszi egyedivé a dizájnt, tisztelettel adózva a leghíresebb Chrysler gyártású sportkocsik, izomautók jellegzetes MOPAR[1] témáihoz.

A két nyílás a 60-as, 70-es évekre emlékeztet megjelenésével, azonban teljesen funkcionális, és maximálisan biztosítja a kompresszor mechanikus feltöltését és a motor teljesítményének leadását.

Nem a Dodge az egyetlen autógyártó, aki az egyes modellek névadásánál – különösen a nagy teljesítményű sportautók esetén – finoman szólva nem keresztény értékrend szerint választ nevet. Mindezek ellenére az autó gyönyörű, és bár a gyár konkrét műszaki paramétereket még nem tett közzé, feltételezhetjük, hogy a méretes légbeömlő nyíláson feltöltött kompresszor kitűnő teljesítményre sarkalja a motort. A sportautókban rejlő hatalmas erőt is a felelős vezetők józanul uralják, és nem cimborálnak az ördöggel.

 

Dodge Challenger SRT Hellcat 2019

 

További részleteket nyárra ígért a Chrysler.

[1] Mozaikszó a Motor és Parts (alkatrészek) összetételéből, a Fiat-Chrysler csoport egyik háttér cégének a neve

You may also read!

Mercedes-AMG GT R Roadster a biztosító szivárogtatott

Mercedes-AMG GT R Roadster – a biztosító szivárogtatott

Sokan várják a legújabb Mercedes-AMG csodák megjelenését. Megszokottak a kémfotók, előfordulnak gyári szivárogtatások, most érdekes módon egy német biztosítótársaság online kalkulátorából szivárogtak ki érdekes adatok.

Read More...
Hyundai Ioniq Plug-in hibrid modellfrissített változata

Itt a Hyundai Ioniq hibrid és Plug-in hibrid modellfrissített változata

Mi új a második genrációs IONIQ Hybrid és Plug-in-Hibrid-ben? A tovább fejlesztett Bluelink telematic szolgáltatás, a SmartSense aktív

Read More...
Fiat Panda Cross

A Fiat Panda Cross nyerte a brit 4X4 Magazine „2019 4X4-ese” díjat. De hogy a Mount Everestre is felment…

A Panda Cross zsinórban másodjára nyerte meg a 4X4 Magazin díját. Nagyon dicsérték a Panda Cross 4X4 motorjait,

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu