Dodge Challenger SRT Hellcat 2019

In bemutató
Dodge Challenger SRT Hellcat 2019

A Dodge több mint 100 éves múltjához méltóan villantotta fel a 2019-es Challenger modelleket. Az új Hellcat modell motorháztetején elhelyezett két légbeömlő nyílás, mint két hatalmas orrlyuk teszi egyedivé a dizájnt, tisztelettel adózva a leghíresebb Chrysler gyártású sportkocsik, izomautók jellegzetes MOPAR[1] témáihoz.

A két nyílás a 60-as, 70-es évekre emlékeztet megjelenésével, azonban teljesen funkcionális, és maximálisan biztosítja a kompresszor mechanikus feltöltését és a motor teljesítményének leadását.

Nem a Dodge az egyetlen autógyártó, aki az egyes modellek névadásánál – különösen a nagy teljesítményű sportautók esetén – finoman szólva nem keresztény értékrend szerint választ nevet. Mindezek ellenére az autó gyönyörű, és bár a gyár konkrét műszaki paramétereket még nem tett közzé, feltételezhetjük, hogy a méretes légbeömlő nyíláson feltöltött kompresszor kitűnő teljesítményre sarkalja a motort. A sportautókban rejlő hatalmas erőt is a felelős vezetők józanul uralják, és nem cimborálnak az ördöggel.

 

Dodge Challenger SRT Hellcat 2019

 

További részleteket nyárra ígért a Chrysler.

[1] Mozaikszó a Motor és Parts (alkatrészek) összetételéből, a Fiat-Chrysler csoport egyik háttér cégének a neve

You may also read!

Autóipari beruházás Érden

Érden építi fel új központját és tesztbázisát a járműipari AVL Autókut Kft.
Tovább bővíti magyarországi tevékenységét az AVL

Read More...
Mini ritkaság a kalapács alatt

Mini ritkaság a kalapács alatt

Egy szerencsés gyűjtő egy különleges Mini megszerzésével ünnepelheti a márka 60. születésnapját. A jövő hónapban árverésre kerülő Mini Cooper ritkaság egy igazi gyöngyszem.

Read More...
Nagyon megy az új Suzuki Jimny

Nagyon megy az új Suzuki Jimny

Bár még nem teszteltük, a nyugat-európai érdeklődők és a japán értékesítési adatok számát látva sikeres az új Suzuki Jimny.

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu