Dodge Challenger SRT Hellcat 2019

In bemutató
Dodge Challenger SRT Hellcat 2019

A Dodge több mint 100 éves múltjához méltóan villantotta fel a 2019-es Challenger modelleket. Az új Hellcat modell motorháztetején elhelyezett két légbeömlő nyílás, mint két hatalmas orrlyuk teszi egyedivé a dizájnt, tisztelettel adózva a leghíresebb Chrysler gyártású sportkocsik, izomautók jellegzetes MOPAR[1] témáihoz.

A két nyílás a 60-as, 70-es évekre emlékeztet megjelenésével, azonban teljesen funkcionális, és maximálisan biztosítja a kompresszor mechanikus feltöltését és a motor teljesítményének leadását.

Nem a Dodge az egyetlen autógyártó, aki az egyes modellek névadásánál – különösen a nagy teljesítményű sportautók esetén – finoman szólva nem keresztény értékrend szerint választ nevet. Mindezek ellenére az autó gyönyörű, és bár a gyár konkrét műszaki paramétereket még nem tett közzé, feltételezhetjük, hogy a méretes légbeömlő nyíláson feltöltött kompresszor kitűnő teljesítményre sarkalja a motort. A sportautókban rejlő hatalmas erőt is a felelős vezetők józanul uralják, és nem cimborálnak az ördöggel.

 

Dodge Challenger SRT Hellcat 2019

 

További részleteket nyárra ígért a Chrysler.

[1] Mozaikszó a Motor és Parts (alkatrészek) összetételéből, a Fiat-Chrysler csoport egyik háttér cégének a neve

You may also read!

Csodás Skodák a Silvrettán

Csodás Skodák a Silvrettán

Két ŠKODA is teljesítette a Silvretta Classic Rally Montafon 2018-as versenyét, a maga 650 km hosszával, alpesi körülmények

Read More...
új Opel Corsa GSi

Már kapható az új Opel Corsa GSi

Az első GSi Opel a Manta GSi volt. Ki ne emlékezne a Manta-Manta című filmre? Ki ne? Aki

Read More...
HONDA HR-V 2019

Itt vannak az első részletek a HONDA HR-V 2019-es változatáról

A Honda megmutatta a 2019-es HR-V-t. A megújult külsejű SUV nem a legszebb a piacon, de nem is

Read More...

Mobile Sliding Menu

Oldalunkon sütiket használunk a felhasználói élmény növelése érdekében. További információkat itt találhat. Elfogadom, Nem fogadom el
444