Dodge Challenger SRT Hellcat 2019

In bemutató
Dodge Challenger SRT Hellcat 2019

A Dodge több mint 100 éves múltjához méltóan villantotta fel a 2019-es Challenger modelleket. Az új Hellcat modell motorháztetején elhelyezett két légbeömlő nyílás, mint két hatalmas orrlyuk teszi egyedivé a dizájnt, tisztelettel adózva a leghíresebb Chrysler gyártású sportkocsik, izomautók jellegzetes MOPAR[1] témáihoz.

A két nyílás a 60-as, 70-es évekre emlékeztet megjelenésével, azonban teljesen funkcionális, és maximálisan biztosítja a kompresszor mechanikus feltöltését és a motor teljesítményének leadását.

Nem a Dodge az egyetlen autógyártó, aki az egyes modellek névadásánál – különösen a nagy teljesítményű sportautók esetén – finoman szólva nem keresztény értékrend szerint választ nevet. Mindezek ellenére az autó gyönyörű, és bár a gyár konkrét műszaki paramétereket még nem tett közzé, feltételezhetjük, hogy a méretes légbeömlő nyíláson feltöltött kompresszor kitűnő teljesítményre sarkalja a motort. A sportautókban rejlő hatalmas erőt is a felelős vezetők józanul uralják, és nem cimborálnak az ördöggel.

 

Dodge Challenger SRT Hellcat 2019

 

További részleteket nyárra ígért a Chrysler.

[1] Mozaikszó a Motor és Parts (alkatrészek) összetételéből, a Fiat-Chrysler csoport egyik háttér cégének a neve

You may also read!

KONNECT – A VW csoport új kampusza Tel Avivban

KONNECT – A VW csoport új kampusza Tel Avivban

KONNECT a VW csoport új kampusza Tel Avivban Hivatalosan is megnyitott a Konnect, a Volkswagen csoport új kampusza Tel-Avivban. Az ünnepélyes megnyitón Izrael részéről Eli Cohen gazdasági miniszter, míg a VW Group részéről az igazgatóság két prominens tagja vett részt.

Read More...
új Opel Corsa GSI

Kiderült, mit tud az új Opel Corsa GSI

Nyáron érkezik a Corsa GSI, amint korábban írtuk, az 1.4-es turbós motorral. De nem 140, hanem 150 lóerővel

Read More...
kínai autóimport

Felélénkülhet a kínai autóimport – Kína 15 %-ra mérsékeli az autók import vámját

Kína jelentősen mérsékelni fogja az autókat és alkatrészeiket sújtó vámot, nagyobb mozgásteret adva a nagy autógyáraknak a világ

Read More...

Mobile Sliding Menu