Ferrari SP38, a One-Off program fantasztikus alkotása

In bemutató
Ferrari SP38

A Ferrari SP38-at, a Ferrari One-Off programjának utolsó szülöttjét Fioranóban leplezték le. És mindjárt a gyártó egyik legkiemeltebb vásárlójának történt ünnepélyes átadó után az autóval tettek is pár gyors kört a pályán.

A Ferrari Design Center által kialakított kaszni a 488 GTB alapjaira épül és a mélyen versenyszellemű vásárló igényeit kívánták vele kielégíteni. Az eredmény egy mind pályán, mind közúton használható szupersportkocsi, ami egyszerre gyönyörű és innovatív, hordozva az utcai Ferrarik örökségét.

Ferrari SP38
Ferrari One Off SP38

A teljesen új külső a három rétegű metál pirossal határozottan szakít a donor autó aszkétikus dizájnnyelvével. A 488 GTB twin-turbója és twin-intercoolere arra ösztönözte a dizájn csapatot, hogy az F40-esre, a Ferrari ikonikus autójára utaljanak.

 

Ferrari SP38
Ferrari One Off SP38

A külsőt tekintve a 488-ashoz képest az SP38 inkább a hátsó kerekekre összpontosít, ahonnan az ékalak szűkül az első szekció felé. Az első szpoiler picit lamborghinis lett, de mindenképpen agresszívabb, mint a 488-asé. A lámpa is módosult, így az diszkrétebb, a nappali fényt pedig vízszintesen helyezték el. Összességében az SP38 elegánsabb és letisztultabb, mint a 488 GTB, ha lehet ilyet mondani. Nem mintha egy pillanatig is degradálni akarnám a gyönyörű 488 GTB-t.

 

Ferrari SP38
Ferrari One Off SP38

A hátulján, a motor felett három nyílást láthatunk, ami azon felül, hogy jól néz ki, a motor hűtését is elősegíti. Hátulról is nagyon dögös az SP38. A hátsó szárny költemény és diffúzor együttes vonzza a szemet, leszorítja az autó hátulját és fokozza a kipufogóktól áradó hangélményt.

A Ferrari SP38 először 2018 május 26-án a Concorso d’Eleganza Villa d’Este-én lesz látható a nagyközönség számára.

Ferrari SP38
Ferrari One Off SP38

You may also read!

TAXi4 Székesfehérvár Rally Kronome Ákos

Gondok, felszabadultság, második hely

Interjú Kronome Ákos autóversenyzővel a TAXi4 Székesfehérvár Rally után.

Read More...
Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Sokat várt Európa a Ford Mustangra, a Ford azonban nem várta, hogy a Bullitt változat annyira sikeres lesz az öreg kontinensen. Most válaszul az európai vevők bizalmára a 2020-as modellévben is gyártani fogják.

Read More...
Négy ajtós GT lenne a legújabb Toyota Supra?

Négy ajtós GT lenne a legújabb Toyota Supra?

Napjaink egyik kelendő autótípusa az SUV modellek mellett a négy ajtós Grand Tourer. A röviden csak GT-nek nevezett autók a sportot és a luxust ötvözik.

Read More...

Leave a reply: