Ferrari SP38, a One-Off program fantasztikus alkotása

In bemutató
Ferrari SP38

A Ferrari SP38-at, a Ferrari One-Off programjának utolsó szülöttjét Fioranóban leplezték le. És mindjárt a gyártó egyik legkiemeltebb vásárlójának történt ünnepélyes átadó után az autóval tettek is pár gyors kört a pályán.

A Ferrari Design Center által kialakított kaszni a 488 GTB alapjaira épül és a mélyen versenyszellemű vásárló igényeit kívánták vele kielégíteni. Az eredmény egy mind pályán, mind közúton használható szupersportkocsi, ami egyszerre gyönyörű és innovatív, hordozva az utcai Ferrarik örökségét.

Ferrari SP38
Ferrari One Off SP38

A teljesen új külső a három rétegű metál pirossal határozottan szakít a donor autó aszkétikus dizájnnyelvével. A 488 GTB twin-turbója és twin-intercoolere arra ösztönözte a dizájn csapatot, hogy az F40-esre, a Ferrari ikonikus autójára utaljanak.

 

Ferrari SP38
Ferrari One Off SP38

A külsőt tekintve a 488-ashoz képest az SP38 inkább a hátsó kerekekre összpontosít, ahonnan az ékalak szűkül az első szekció felé. Az első szpoiler picit lamborghinis lett, de mindenképpen agresszívabb, mint a 488-asé. A lámpa is módosult, így az diszkrétebb, a nappali fényt pedig vízszintesen helyezték el. Összességében az SP38 elegánsabb és letisztultabb, mint a 488 GTB, ha lehet ilyet mondani. Nem mintha egy pillanatig is degradálni akarnám a gyönyörű 488 GTB-t.

 

Ferrari SP38
Ferrari One Off SP38

A hátulján, a motor felett három nyílást láthatunk, ami azon felül, hogy jól néz ki, a motor hűtését is elősegíti. Hátulról is nagyon dögös az SP38. A hátsó szárny költemény és diffúzor együttes vonzza a szemet, leszorítja az autó hátulját és fokozza a kipufogóktól áradó hangélményt.

A Ferrari SP38 először 2018 május 26-án a Concorso d’Eleganza Villa d’Este-én lesz látható a nagyközönség számára.

Ferrari SP38
Ferrari One Off SP38

You may also read!

Autóipari beruházás Érden

Érden építi fel új központját és tesztbázisát a járműipari AVL Autókut Kft.
Tovább bővíti magyarországi tevékenységét az AVL

Read More...
Mini ritkaság a kalapács alatt

Mini ritkaság a kalapács alatt

Egy szerencsés gyűjtő egy különleges Mini megszerzésével ünnepelheti a márka 60. születésnapját. A jövő hónapban árverésre kerülő Mini Cooper ritkaság egy igazi gyöngyszem.

Read More...
Nagyon megy az új Suzuki Jimny

Nagyon megy az új Suzuki Jimny

Bár még nem teszteltük, a nyugat-európai érdeklődők és a japán értékesítési adatok számát látva sikeres az új Suzuki Jimny.

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu