Ferrari SP38, a One-Off program fantasztikus alkotása

In bemutató
Ferrari SP38

A Ferrari SP38-at, a Ferrari One-Off programjának utolsó szülöttjét Fioranóban leplezték le. És mindjárt a gyártó egyik legkiemeltebb vásárlójának történt ünnepélyes átadó után az autóval tettek is pár gyors kört a pályán.

A Ferrari Design Center által kialakított kaszni a 488 GTB alapjaira épül és a mélyen versenyszellemű vásárló igényeit kívánták vele kielégíteni. Az eredmény egy mind pályán, mind közúton használható szupersportkocsi, ami egyszerre gyönyörű és innovatív, hordozva az utcai Ferrarik örökségét.

Ferrari SP38
Ferrari One Off SP38

A teljesen új külső a három rétegű metál pirossal határozottan szakít a donor autó aszkétikus dizájnnyelvével. A 488 GTB twin-turbója és twin-intercoolere arra ösztönözte a dizájn csapatot, hogy az F40-esre, a Ferrari ikonikus autójára utaljanak.

 

Ferrari SP38
Ferrari One Off SP38

A külsőt tekintve a 488-ashoz képest az SP38 inkább a hátsó kerekekre összpontosít, ahonnan az ékalak szűkül az első szekció felé. Az első szpoiler picit lamborghinis lett, de mindenképpen agresszívabb, mint a 488-asé. A lámpa is módosult, így az diszkrétebb, a nappali fényt pedig vízszintesen helyezték el. Összességében az SP38 elegánsabb és letisztultabb, mint a 488 GTB, ha lehet ilyet mondani. Nem mintha egy pillanatig is degradálni akarnám a gyönyörű 488 GTB-t.

 

Ferrari SP38
Ferrari One Off SP38

A hátulján, a motor felett három nyílást láthatunk, ami azon felül, hogy jól néz ki, a motor hűtését is elősegíti. Hátulról is nagyon dögös az SP38. A hátsó szárny költemény és diffúzor együttes vonzza a szemet, leszorítja az autó hátulját és fokozza a kipufogóktól áradó hangélményt.

A Ferrari SP38 először 2018 május 26-án a Concorso d’Eleganza Villa d’Este-én lesz látható a nagyközönség számára.

Ferrari SP38
Ferrari One Off SP38

You may also read!

Megdöbbentő az Infiniti Prototype 10

Megdöbbentő az Infiniti Prototype 10 elektromos prototípus

A 2018-as Pebble Beach Concours d’Elegance-on mutatja be az Infiniti a Prototype 10 elektromos koncepcióautóját. Az elképesztően dinamikus

Read More...
Microlino - BMW Isetta újratöltve

Microlino – BMW Isetta újratöltve

A BMW 56 éve állította le az Isetta gyártását, egy svájci cég pedig most azt tervezi, hogy újra

Read More...
finomhangolták az új BMW 3-ast

A Zöld Pokolban finomhangolták az új BMW 3-ast – videóval

A BMW 3-as limuzin 7. generációját a Nordschleifén tesztelték, hogy menetdinamikai finomhangolásokat végezzenek rajta. A 3-as széria tesztelésének

Read More...

Mobile Sliding Menu

Oldalunkon sütiket használunk a felhasználói élmény növelése érdekében. További információkat itt találhat. Elfogadom, Nem fogadom el
482