A BTCC hibridre vált – 2022-ben

In hír
A BTCC hibridre vált – 2022-ben

A Brit túra autó bajnokság az egyik legnépszerűbb autóverseny az Egyesült Királyságban. A környezettudatos trend ezt a versenyt is megváltoztatja.

A Forma 1 és a Le Mans versenyhez hasonló nem széria autós versenyek után a Brit túra autó bajnokság is (British Touring Car Championship – BTCC) hamarosan betiltja a hagyományos benzinmotorokat és csak a Toyota Prius által bevezetett hibrid hajtású autók versenyezhetnek.

Azonban, mielőtt az autósport rajongók a közösségi médiához menekülnének, hogy csalódásuknak hangot adjanak, van egy jó hírünk is. A motorok turbófeltöltése nem kerül tiltólistára, így az autók ugyanolyan gyorsak és dinamikusak lehetnek, mint napjainkban.

A jelenlegi BTCC előírások 2021 végéig érvényesek, és 2022-től él az új szabályozás. Az új motorokról még nem ismertek a konkrét technikai részletek. Valószínűleg a 2 literes turbófeltöltős benzinmotorok megmaradnak kiegészítve az akkumulátoros elektromos hajtással. Azt megerősítették a BTCC illetékesei, hogy a hibrid rendszer kiegészítő teljesítménye a verseny egészében használható, a járművezetők a versenystratégia részeként használhatják. A végleges szabályozást a 2020-as versenysorozat megkezdéséig kell közzétenni.

Az új szabályozási tervezet bejelentésekor Alan Gow, a BTCC sorozat vezetője így nyilatkozott: “Nagyon izgalmas időszakon megy keresztül a BTCC, örömmel nyugtázom, hogy a hibrid technológia bevezetése a fejlődését szolgálja ennek a nagyszerű versenynek “.

Gow azt is elmondta, hogy a hibrid hajtásra való átállás nem okoz majd kezelhetetlen költségnövekedést. “A legutóbbi vezetőségi ülésen mindenki örömmel üdvözölte a tervezetet, és most elkezdjük a megvalósítást. Különbség van a Forma 1 hibrid tervezése és a BTCC koncepció között. Az extrém technikai megoldásokkal szemben olyasmit szeretnénk, mint az NGTC bevezetése eredményezett. (Next Generation Touring Car – új kategória, amivel alacsony költségvetésű csapatok is versenyezhetnek a BTCC-ben). Egyszerű, zökkenőmentes váltást szeretnénk, költséghatékonyan.”

A BTCC nem az egyetlen verseny sorozat, amely nyit az elektromos és hibrid hajtás felé. A WRC (World Rallycross Championship) már bejelentette, hogy hamarosan elektromos autók is versenyezhetnek.

forrás: driving.co.uk

You may also read!

Rebenlad Rally

Fogasy fantasztikus versennyel kezdett a Rebenland Rally-n


Nehéz, de jóhangulatú versenyen mutatkozott be Fogasy Gergely és Berendi Dávid a Ford Fiesta R5-tel.
Az osztrák

Read More...
Ha fúj a szél… az a kamiont felborító…

Ha fúj a szél… az a kamiont felborító…

Tudjuk a gyermekdalból, hogy majd József napján elmúlik a szél. Március 13-án viszont még olyan szél fújt Texas államban, hogy felborított egy kamiont. Mit tehetünk nagyon erős oldalszélben?

Read More...
Mercedes-AMG GT R Pro – Versenyre termett

Mercedes-AMG GT R Pro – Versenyre termett

A Mercedes-AMG GT R Pro a prémiumgyártó sportautói között a zászlóshajó. Az új modell már rendelhető az Egyesült Királyságban. A Pro jelzésből eredő ártöbbletből egy jól felszerelt prémiumkategóriás autót is vásárolhatnánk.

Read More...

Leave a reply: