A BTCC hibridre vált – 2022-ben

In hír
A BTCC hibridre vált – 2022-ben

A Brit túra autó bajnokság az egyik legnépszerűbb autóverseny az Egyesült Királyságban. A környezettudatos trend ezt a versenyt is megváltoztatja.

A Forma 1 és a Le Mans versenyhez hasonló nem széria autós versenyek után a Brit túra autó bajnokság is (British Touring Car Championship – BTCC) hamarosan betiltja a hagyományos benzinmotorokat és csak a Toyota Prius által bevezetett hibrid hajtású autók versenyezhetnek.

Azonban, mielőtt az autósport rajongók a közösségi médiához menekülnének, hogy csalódásuknak hangot adjanak, van egy jó hírünk is. A motorok turbófeltöltése nem kerül tiltólistára, így az autók ugyanolyan gyorsak és dinamikusak lehetnek, mint napjainkban.

A jelenlegi BTCC előírások 2021 végéig érvényesek, és 2022-től él az új szabályozás. Az új motorokról még nem ismertek a konkrét technikai részletek. Valószínűleg a 2 literes turbófeltöltős benzinmotorok megmaradnak kiegészítve az akkumulátoros elektromos hajtással. Azt megerősítették a BTCC illetékesei, hogy a hibrid rendszer kiegészítő teljesítménye a verseny egészében használható, a járművezetők a versenystratégia részeként használhatják. A végleges szabályozást a 2020-as versenysorozat megkezdéséig kell közzétenni.

Az új szabályozási tervezet bejelentésekor Alan Gow, a BTCC sorozat vezetője így nyilatkozott: “Nagyon izgalmas időszakon megy keresztül a BTCC, örömmel nyugtázom, hogy a hibrid technológia bevezetése a fejlődését szolgálja ennek a nagyszerű versenynek “.

Gow azt is elmondta, hogy a hibrid hajtásra való átállás nem okoz majd kezelhetetlen költségnövekedést. “A legutóbbi vezetőségi ülésen mindenki örömmel üdvözölte a tervezetet, és most elkezdjük a megvalósítást. Különbség van a Forma 1 hibrid tervezése és a BTCC koncepció között. Az extrém technikai megoldásokkal szemben olyasmit szeretnénk, mint az NGTC bevezetése eredményezett. (Next Generation Touring Car – új kategória, amivel alacsony költségvetésű csapatok is versenyezhetnek a BTCC-ben). Egyszerű, zökkenőmentes váltást szeretnénk, költséghatékonyan.”

A BTCC nem az egyetlen verseny sorozat, amely nyit az elektromos és hibrid hajtás felé. A WRC (World Rallycross Championship) már bejelentette, hogy hamarosan elektromos autók is versenyezhetnek.

forrás: driving.co.uk

You may also read!

Salgó Rally

Nem titok, nyerni szeretnénk! – Salgó Rally


A hétvégén, egy városi prológot és kilenc gyorsot magába foglaló M6LOG Salgó Rallye2 verseny vár a JG-2 Racing

Read More...
VW T-Roc R 300 lóerő

VW T-Roc R – majd 300 lóerővel

Nem sokkal azután, hogy az idei Genfi Autószalonon bemutatták a VW T-Roc R nagyteljesítményű kis SUV-t, máris az európai kereskedőknél a modell.

Read More...
East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Cél a Top5

Csomós Mixi és Nagy Attila az Országos Rallye Bajnokság, valamint a Peugeot kupasorozat hosszú szünete alatt sem tétlenkedik, így a bózsvai Rallye3-as tesztfutam után egy nagy ugrást követően rajthoz állnak a soron következő Európa Bajnoki megmérettetésen, a 49. Barum Czech Rallye Zlin-en.

Read More...

Leave a reply: