A BTCC hibridre vált – 2022-ben

In hír
A BTCC hibridre vált – 2022-ben

A Brit túra autó bajnokság az egyik legnépszerűbb autóverseny az Egyesült Királyságban. A környezettudatos trend ezt a versenyt is megváltoztatja.

A Forma 1 és a Le Mans versenyhez hasonló nem széria autós versenyek után a Brit túra autó bajnokság is (British Touring Car Championship – BTCC) hamarosan betiltja a hagyományos benzinmotorokat és csak a Toyota Prius által bevezetett hibrid hajtású autók versenyezhetnek.

Azonban, mielőtt az autósport rajongók a közösségi médiához menekülnének, hogy csalódásuknak hangot adjanak, van egy jó hírünk is. A motorok turbófeltöltése nem kerül tiltólistára, így az autók ugyanolyan gyorsak és dinamikusak lehetnek, mint napjainkban.

A jelenlegi BTCC előírások 2021 végéig érvényesek, és 2022-től él az új szabályozás. Az új motorokról még nem ismertek a konkrét technikai részletek. Valószínűleg a 2 literes turbófeltöltős benzinmotorok megmaradnak kiegészítve az akkumulátoros elektromos hajtással. Azt megerősítették a BTCC illetékesei, hogy a hibrid rendszer kiegészítő teljesítménye a verseny egészében használható, a járművezetők a versenystratégia részeként használhatják. A végleges szabályozást a 2020-as versenysorozat megkezdéséig kell közzétenni.

Az új szabályozási tervezet bejelentésekor Alan Gow, a BTCC sorozat vezetője így nyilatkozott: “Nagyon izgalmas időszakon megy keresztül a BTCC, örömmel nyugtázom, hogy a hibrid technológia bevezetése a fejlődését szolgálja ennek a nagyszerű versenynek “.

Gow azt is elmondta, hogy a hibrid hajtásra való átállás nem okoz majd kezelhetetlen költségnövekedést. “A legutóbbi vezetőségi ülésen mindenki örömmel üdvözölte a tervezetet, és most elkezdjük a megvalósítást. Különbség van a Forma 1 hibrid tervezése és a BTCC koncepció között. Az extrém technikai megoldásokkal szemben olyasmit szeretnénk, mint az NGTC bevezetése eredményezett. (Next Generation Touring Car – új kategória, amivel alacsony költségvetésű csapatok is versenyezhetnek a BTCC-ben). Egyszerű, zökkenőmentes váltást szeretnénk, költséghatékonyan.”

A BTCC nem az egyetlen verseny sorozat, amely nyit az elektromos és hibrid hajtás felé. A WRC (World Rallycross Championship) már bejelentette, hogy hamarosan elektromos autók is versenyezhetnek.

forrás: driving.co.uk

You may also read!

Csodás Skodák a Silvrettán

Csodás Skodák a Silvrettán

Két ŠKODA is teljesítette a Silvretta Classic Rally Montafon 2018-as versenyét, a maga 650 km hosszával, alpesi körülmények

Read More...
új Opel Corsa GSi

Már kapható az új Opel Corsa GSi

Az első GSi Opel a Manta GSi volt. Ki ne emlékezne a Manta-Manta című filmre? Ki ne? Aki

Read More...
HONDA HR-V 2019

Itt vannak az első részletek a HONDA HR-V 2019-es változatáról

A Honda megmutatta a 2019-es HR-V-t. A megújult külsejű SUV nem a legszebb a piacon, de nem is

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu

Oldalunkon sütiket használunk a felhasználói élmény növelése érdekében. További információkat itt találhat. Elfogadom, Nem fogadom el
436