Mercedes EQC – Bemutató

In bemutató, elektromos
Mercedes EQC – Bemutató

Hosszú kampány és előkészületek után Stockholmban bemutatták a Mercedes  új elektromos SUV-jának gyártásra kerülő változatát. A bemutató ma, 2018. szeptember 4-én 18:30-kor volt, a videó már megtekinthető.

Az új EQC egy kizárólag elektromos járművekre fejlesztett platformra épül, és ez lesz az első modell EQ márkanév alatt.

A méret tekintetében az új EQC valamivel hosszabb, mint a Mercedes GLC, hosszabb a tengelytáv is, így közelebb áll az E-osztályhoz. Az akkumulátort, amely várhatóan 80 kWh teljesítményű, a padlóba építették, és 450 km lesz a hatótáv a NEDC ciklus szerint  

A hajtásláncban tengelyenként egy villanymotor dolgozik, a hátsó az erő, az első pedig a jobb hatékonyság érdekében. A két motor kombinált teljesítménye 402 lóerő, ami körülbelül öt másodperc alatt gyorsítja az SUV-t 100 km/h-ra.

 

Mercedes EQC – Bemutató

 

A belső tér a Mercedes legújabb MBUX infotainmentjét tartalmazza, amit először az A-osztályban láttunk. A rendszer tartalmazza az elektromos hajtással kapcsolatos funkciókat, és az elvárható csatlakozási lehetőségeket.

Mercedes EQC – Bemutató

 

forrás: carscoops.com

 

Frissítés:

A Mercedes EQC kombinált fogyasztása 22.2 kWh/100 km. A gyártó a NEDC ciklus szerint több, mint 450 km-es hatótávot ígér. Az akkucsomag pedig 80 kWh kapacitású. De ha a 80 kWh-t elosztjuk 22-vel, akkor nekem 3,6 jön ki, tehát ez inkább 360 km-es távot sejtet, ahogy egyik olvasónk is kommentelte. Az autó maximális teljesítmény 300 kW (408 lóerő), a csúcs nyomaték pedig 765 Nm. Az autó maximális sebessége 180 km/h, az akkupakk súlya pedig 650 kg és 384 cellából áll az autó padlójában elhelyezve.

You may also read!

Nem is annyira környezetbarát az elektromos autó


Az elektromos járművekre átállás csak jelentéktelen mértékben járulhat hozzá a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez Németországban a müncheni egyetem ifo

Read More...
Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komárom Rednex

Amerikai autó? Augusztus? Komárom!

Idén rendezik a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivált, melynek díszvendége az amerikai folk legendás alakja, a Rednex lesz. A Monostori erőd és az amerikai autók szerelmesei ostromára készül a Rednex.

Read More...
Csomós Mixi Nagy Attila Eger Rallye

Csomós Mixi: Kifizetődőnek bizonyult az új mentalitásunk

Csomós Mixi és Nagy Attila a kurtán-furcsán alakult tavalyi szezonja után, az Eger Rallye-n bebizonyította, hogy nem a hangyák hordták össze nekik a Rallye2-ben szerzett bajnoki címüket, és az elmúlt évben csak véletlenül futottak vakvágányra.

Read More...

Leave a reply: