Mercedes EQC – Bemutató

In bemutató, elektromos
Mercedes EQC – Bemutató

Hosszú kampány és előkészületek után Stockholmban bemutatták a Mercedes  új elektromos SUV-jának gyártásra kerülő változatát. A bemutató ma, 2018. szeptember 4-én 18:30-kor volt, a videó már megtekinthető.

Az új EQC egy kizárólag elektromos járművekre fejlesztett platformra épül, és ez lesz az első modell EQ márkanév alatt.

A méret tekintetében az új EQC valamivel hosszabb, mint a Mercedes GLC, hosszabb a tengelytáv is, így közelebb áll az E-osztályhoz. Az akkumulátort, amely várhatóan 80 kWh teljesítményű, a padlóba építették, és 450 km lesz a hatótáv a NEDC ciklus szerint  

A hajtásláncban tengelyenként egy villanymotor dolgozik, a hátsó az erő, az első pedig a jobb hatékonyság érdekében. A két motor kombinált teljesítménye 402 lóerő, ami körülbelül öt másodperc alatt gyorsítja az SUV-t 100 km/h-ra.

 

Mercedes EQC – Bemutató

 

A belső tér a Mercedes legújabb MBUX infotainmentjét tartalmazza, amit először az A-osztályban láttunk. A rendszer tartalmazza az elektromos hajtással kapcsolatos funkciókat, és az elvárható csatlakozási lehetőségeket.

Mercedes EQC – Bemutató

 

forrás: carscoops.com

 

Frissítés:

A Mercedes EQC kombinált fogyasztása 22.2 kWh/100 km. A gyártó a NEDC ciklus szerint több, mint 450 km-es hatótávot ígér. Az akkucsomag pedig 80 kWh kapacitású. De ha a 80 kWh-t elosztjuk 22-vel, akkor nekem 3,6 jön ki, tehát ez inkább 360 km-es távot sejtet, ahogy egyik olvasónk is kommentelte. Az autó maximális teljesítmény 300 kW (408 lóerő), a csúcs nyomaték pedig 765 Nm. Az autó maximális sebessége 180 km/h, az akkupakk súlya pedig 650 kg és 384 cellából áll az autó padlójában elhelyezve.

You may also read!

TAXi4 Székesfehérvár Rally Kronome Ákos

Gondok, felszabadultság, második hely

Interjú Kronome Ákos autóversenyzővel a TAXi4 Székesfehérvár Rally után.

Read More...
Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Sokat várt Európa a Ford Mustangra, a Ford azonban nem várta, hogy a Bullitt változat annyira sikeres lesz az öreg kontinensen. Most válaszul az európai vevők bizalmára a 2020-as modellévben is gyártani fogják.

Read More...
Négy ajtós GT lenne a legújabb Toyota Supra?

Négy ajtós GT lenne a legújabb Toyota Supra?

Napjaink egyik kelendő autótípusa az SUV modellek mellett a négy ajtós Grand Tourer. A röviden csak GT-nek nevezett autók a sportot és a luxust ötvözik.

Read More...

Leave a reply: