BMW X5 xDrive45e 2019 – plug-in hibrid SUV

In bemutató, elektromos
BMW X5 xDrive45e 2019

2019-ben jön a plug-in hibrid X5 második generációja. Az akár 80 megtehető kilométer tisztán elektromos üzemben egy kicsit túlzásnak tűnik, de a városi araszolást biztosan kevesebb környezetszennyezéssel abszolválja és a parkolás is jóval költséghatékonyabb.

BMW X5 xDrive45e 2019

Az új BMW X5 xDrive45e iperformance orrában 3.0 literes, 210kW/286 lóerős sorhat dohog, de ehhez jár még egy 82 kW/112 lóerős elektromotor is. Az autó így tisztán elektromos módban elvileg akár 80 km-t is meg tud tenni.

 

BMW X5 xDrive45e 2019

A hajtás összteljesítménye 290 kW/394 lóerő. A 0-100 sprint megvan 5,6 másodperc alatt, ami majdnem 1 másodperccel jobb az érték az elődjénél. A tisztán elektromos módban elérhető végsebesség pedig 120 km/h -ról 140-re nőtt.

A plug-in hibrideknél mindig álomszerű a közölt fogyasztási adat, amit azért csak elég rövid távon tudnak megközelítőleg produkálni. Ez itt 2,1 liter 100 km-re vetítve, a károsanyag-kibocsátásra pedig 49 grammot közöl a gyártó 100 km-re.

Növelték az akksi tárolókapacitását, bár pontos adatot nem közöltek,illetve fejlesztették a rendszerszervező elektronikát is. A belsőégésű erőforrás és az elektromos motor a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó legújabb változatán és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtáson keresztül juttatja teljesítményét az útra. Mindez azt jelenti, hogy az új BMW X5 xDrive45e iPerformance tisztán elektromos meghajtás esetén, a belsőégésű erőforrással hajtva és hibrid üzemmódban egyaránt képes fenntartani az intelligens összkerékhajtást.

A plug-in hibrid X5 végsebesége 235 km/h.

 

BMW X5 xDrive45e 2019

Mivel az akkupak az alvázban kapott helyet, a SUV súlypontja lejjebb van a csak belsőégésű változatoknál, ezért stabilabb egy kicsit. Az akksi miatt a csomagtartó mérete 150 literrel csökkent alapból 500 literre. Az üléseket lehajtva 716 litert kapunk.

Az új BMW X5 xDrive45e iPerformance már az alapfelszereltség részeként levegős első és hátsó futóművet, illetve elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókat kap. A plug-in hibrid modell opcionális extrafelszereltségeinek részeként elérhető futómű-technológiák között az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) is megtalálható. Az intelligens járműkapcsolati megoldások terén felkínált széleskörű technológiai tárház mellett vadonatúj digitális szolgáltatások is segítik az elektromos mobilitást.

 

BMW X5 xDrive45e 2019

A tervezőmérnökök az új BMW X5 xDrive45e iPerformance modellbe a Sports Activity Vehicle számára kifejlesztett összes vezetést támogató rendszert beépítették, miközben a menetkomfortot és az utastér fejedelmi hangulatát prémium minőségű opciók fokozzák tovább.

 

You may also read!

Vége a Teslák ingyenes töltésének

Az új Tesla vásárlóknak már fizetniük kell a töltésért
Az idén november 2-át követően vásárolt Tesla Model S

Read More...
Nehéz feladat volt - Nyíregyháza Rali

Fogasy: Nehéz feladat volt – Hősies küzdelem a Nyíregyháza Ralin

Az abszolút kilencedik helyen végzett Fogasy Gergely és Berendi Dávid a jövőévi magyar Európa-bajnoki futam kandidálóversenyén, a Nyíregyháza

Read More...

Az európai nagyvárosok közül Bukarestben állnak a legtöbbet dugóban az autósok

Közlekedési felmérés
 A 800 ezer lakost meghaladó népességű európai városok közül Bukarestben töltik a legtöbb időt – évente

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu