Kíváncsi vagy, miként keres autót naponta 300 ezer ember?

In Téma
keres autót

Naponta csaknem 300 ezer ember keres autót a Használtautó.hu oldalon, az ő keresési szokásaikról mutat meg számos érdekességet a Használtautó által kiadott Autópiaci trendek.

 

Növekvő autópiac

Egyre jelentősebb méretű a hazai autópiac. Nő az új autók forgalomba helyezése, a használtak tulajdonosváltása és éves szinten még az import is. Az idei év első háromnegyedében 104 617 személyautó fogyott újonnan, ez 26,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Nőtt a használtautó-import is (4 százalékkal), így a háromnegyedév végéig 120 005 külföldről érkezett autó kapott rendszámot. A legnagyobb „autópiac” azonban még mindig a hazai használtaké. Szeptember végéig az előző évinél 13,7 százalékkal több, 573 722 használt autó cserélt hazánkban gazdát.

 

keres autót

A legjelentősebb piactér továbbra is a Használtautó.hu felülete, ahol naponta mintegy 300 ezer honfitársunk böngészi és keresi a használt autókat. Naponta átlagosan közel 5 millió keresést indítanak, s átlagosan 16 perc 16 másodpercet töltenek az oldalon. Talán még ennél is fontosabb, hogy az újonnan feladott hirdetések 91 százaléka kap egy héten belül telefonos vagy e-mailes megkeresést.

keres autót

Sokatmondó keresési szokások

A keresési szokásokból rengeteg érdekességet el tud mondani a Használtautó.hu Autópiaci trendek immár az idei harmadik negyedévi adatokkal is frissített adatbázisa. Kiolvasható például, hogy a legtöbb érdeklődő megadja, hogy mely márka milyen modelljét keresi, évjárat és üzemanyagfajta, valamint maximalizált ár alapján szűkíti keresését. Láthatjuk azt is, hogy mely márkák és modellek érdeklik leginkább a potenciális vevőket a Használtautó.hu rendszerében. Ha ezt összevetjük az újautó-eladásokkal, az importtal, vagy a tulajdonosváltások számával, jól kiolvasható, hogy a használtautó-vásárlás és persze a keresés is egyfajta vágybeteljesítés.

 

A4, Focus, Octavia – a három kedvenc

keres autót

Az Autópiaci trendek keresési adatbázisa a legnépszerűbb márkák és modellek – a csatolt képen látható – listáján túl két “hőtérképet”, úgynevezett heatmap-et is mutat. Az egyik a keresések óránkénti eloszlását, a másik pedig a 10 legnépszerűbb modellre indított keresések jellemző ártartományait mutatja.

 

“Utóbbiból jól látható, hogy az 500 ezer forint alatti ártartományban egyértelműen a Suzuki Swift, 1 millió forintig a Ford Focus a kedvenc, míg a többi ársávban nincs ilyen egyértelmű favorit. Ezek inkább a tényleges vásárlásra irányuló keresések, míg a drágább autóknál (pl. Audi A4) az árakban megfigyelhető nagyobb szórás tájékozódó keresés” – mutat rá Popovics Dóra, a Használtautó.hu oldalt üzemeltető Schibsted CMH Kft. üzleti intelligencia szakértője.

 

Kiolvasható az is, hogy a legtöbb vásárló 2 millió forintig keres használt autót. Jó hír, hogy ezt a kínálat is kiszolgálja, a hirdetési átlagárak épp 2 millió forint alattiak, de a szélsőértékek persze igen jelentős szórást mutatnak. Normál állapotú, érvényes műszakival rendelkező, tehát üzemképes autót már 50 ezer forinttól találhatunk a Használtautó.hu több mint 100 ezer személyautó hirdetését tartalmazó rendszerében, míg a 3 legdrágább modell (Ferrari LaFerrari, Bugatti Chrion, McLaren P1) már 1 milliárd forint feletti vételárral kelleti magát.

 

keres autót

 

forrás: Hasznaltauto.hu

You may also read!

Védelmi hiba? – Csillagtalan a FIAT PANDA is

Védelmi hiba? – Csillagtalan a FIAT PANDA is

Az EURO NCAP törés teszten egy csillag sem jutott a Fiat Pandának. Legutóbb a Fiat Punto kapott ilyen minősítést 2017 decemberében.

Read More...
Volkswagen Polo GTI R5-tel folytatja a MOL Racing Team

Volkswagen Polo GTI R5-tel folytatja a MOL Racing Team

2019-ben az új Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyez a Rali Európa-bajnokságban a Herczig Norbert – Ferencz Ramón kettős. A MOL Racing Team párosa már a hétvégén bemutatkozik az új autóval.

Read More...
Polestar 1 tesztelés

A Polestar 1 tesztelés-éhez kell egy jó sofőr is, akit sokan irigyelünk – videóval

A Polestar 1 tesztelése folytatódik egészen a 2019 évközepi gyártás elkezdéséig. Szerencsére a törésteszten nem ült benne a

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu