A Polestar 1 tesztelés-éhez kell egy jó sofőr is, akit sokan irigyelünk – videóval

In hír
Polestar 1 tesztelés

A Polestar 1 tesztelése folytatódik egészen a 2019 évközepi gyártás elkezdéséig. Szerencsére a törésteszten nem ült benne a teszt pilóta, de például 220-al az ovál döntött pályán már Joakim taposta a gázpedált. Ebben a munkakörben szerintem ellennénk egy páran…

Polestar 1 tesztelés

A Polestar számára a teljesítmény nem csak a nyers erőt, a gyorsulást jelenti. A vezetési élmény, az együtt mozgás, együtt élés szintén nagyon fontos Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója szerint.

 

Polestar 1 tesztelés

A kormány visszajelzésére és a nyomatékgörbe beállítására szintén nagy hangsúlyt fektettek a legutóbbi teszteken. A futómű kalibrálása, a rugózás tökéletesítése szintén fontos ezen a prototípuson.

 

A Polestar vezető tesztpilótája, Joakim Rydholm ezt fűzte hozzá: „Ha valaha is egy Polestar 1 vezetsz, egyből érezni fogod, hogy nálad az irányítás, és az autó kész egyből reagálni az utasításaidra, bármit is akarsz tőle. Ez egy GT, aminek a vezetése könnyű és komfortos kell, hogy legyen a hétköznapokban a kellemes és csöndes hybrid hajtással. De e-mellet kész kell hogy legyen, hogy az útra szabadítsa a félelmetes 600 lóerejét és 1000 Nm nyomatékát, amikor csak a sofőr akarja.”

A következő prototípus szakasz – ami 2019 elején indul – magában foglalja a legelső, a már majdnem kész Polestar Gyartósoron, Chengdu-ban, Kínában készült autókat. Ez lesz az utolsó prototípus széria az előszériás autók elött, amik már a végső specifikációval és minőségi normák szerint fognak készülni.

Polestar 1 tesztelés

You may also read!

Több mint tíz évre előre fedezi akkumulátorigényét a Daimler

A Daimler AG 20 milliárd euró értékben  szerez be akkumulátorokat 2030-ig
A társaság jövőbeni akkumulátorigényeihez tartozó pénzügyi fedezet

Read More...

Tim Gábor dobogós a Mikulás Rallye-n az új autóval

A több nehézséget, három kiesést, de végül kategória harmadik helyet hozó Rallye2 szezon végeztével volt hiányérzet Tim Gáborban

Read More...
Védelmi hiba? – Csillagtalan a FIAT PANDA is

Védelmi hiba? – Csillagtalan a FIAT PANDA is

Az EURO NCAP törés teszten egy csillag sem jutott a Fiat Pandának. Legutóbb a Fiat Punto kapott ilyen minősítést 2017 decemberében.

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu