Elektromos Korando várható jövőre

In hír
Elektromos Korando várható jövőre

Honfitársait követve a legrégebbi koreai autógyártó is egyre komolyabban fókuszál Európára. A Korando legújabb modellje már elektromos hajtással is rendelhető lesz a jövő évtől.

A koreai autóipar egyre nagyobb szeletet szeretne az öreg kontinens piacáról. A kölcsönösség jegyében a Hyundai-Kia páros már nem csak a gyártás, de a tervezés egy részét is Európába hozta. A Ssangyong pedig bejelentette az elsősorban európai piacra szánt Korando 2020 főbb műszaki jellemzőit. Az autó nyilvános bemutatója a Genfi Autószalonon lesz, a bemutatott adatokkal pedig a Ssangyong is az érdeklődőket szeretné standjához csábítani.

 

Elektromos Korando várható jövőre

 

A negyedik generációs Korando a Ssangyong a 2016-os Genfi Autószalonon bemutatott SIV-2 koncepcióra, valamint a nagytestvér Rexton tapasztalataira épül. Az új Korando egyik legnagyobb újdonsága elődjéhez képest az új belső tér a gyártó hírverése szerint. Az utastér jobb minőségű anyagokból készül, és a felszereltség része a 10,25 colos digitális műszercsoport, valamint egy 9 colos érintőképernyős információs és szórakoztató rendszer.

 

Elektromos Korando várható jövőre

 

 

A Ssangyong állítása szerint az új Korando több helyet hagy a magasabb embereknek fejük felett, és a hátsó ülőhelyek is méretesebbek, mint a legfőbb versenytársak hasonló modelljeiben. Az Európa kompakt SUV piacon ilyen versenytárs például a Nissan Qashqai, vagy a Skoda Karoq. Az új Korando 4,41 m hosszú, 1,83 m széles és 1,675 m magas. Tengelytávolsága 2,65 m.

 

Elektromos Korando várható jövőre

 

A Ssangyong motorkínálata Európában egy új, 1,5 literes benzines turbómotorból és egy frissített 1,6 literes dízelmotorból áll. A nagy hír azonban a teljesen elektromos változat, amely 2020-tól kapható. A 188 lóerős elektromos motor és a 61kWh akkumulátor a Hyundai-Kia pároshoz hasonlóan 450 km-es hatótávot ígér. A Ssangyong Korando részletes műszaki paramétereit március 5-én a Genfi Autószalonon teszik közzé.

 

Elektromos Korando várható jövőre

forrás: carscoops.com

You may also read!

Rebenlad Rally

Fogasy fantasztikus versennyel kezdett a Rebenland Rally-n


Nehéz, de jóhangulatú versenyen mutatkozott be Fogasy Gergely és Berendi Dávid a Ford Fiesta R5-tel.
Az osztrák

Read More...
Ha fúj a szél… az a kamiont felborító…

Ha fúj a szél… az a kamiont felborító…

Tudjuk a gyermekdalból, hogy majd József napján elmúlik a szél. Március 13-án viszont még olyan szél fújt Texas államban, hogy felborított egy kamiont. Mit tehetünk nagyon erős oldalszélben?

Read More...
Mercedes-AMG GT R Pro – Versenyre termett

Mercedes-AMG GT R Pro – Versenyre termett

A Mercedes-AMG GT R Pro a prémiumgyártó sportautói között a zászlóshajó. Az új modell már rendelhető az Egyesült Királyságban. A Pro jelzésből eredő ártöbbletből egy jól felszerelt prémiumkategóriás autót is vásárolhatnánk.

Read More...

Leave a reply: