Suzuki hibrid? Toyota motorral!

In hír
Suzuki hibrid? Toyota motorral!

A japán összetartás jegyében született egy új globális megállapodás a Suzuki és a Toyota között, melynek köszönhetően a Suzuki Toyota alapú hibrideket kínálhat az európai piacon.

 

Suzuki hibrid? Toyota motorral!

 

A Toyota és a Suzuki közös bejelentést tett az új globális partnerségükről, amelynek keretében a két vállalat együttműködik a hibridek és a kompakt járművek gyártásában. A két japán autógyártó még 2017-ben írta alá együttműködési megállapodását, mostanra megegyezett a részletekben: a Toyota hozzájárul az elektromos és hibrid hajtású technológiának megosztásához, míg a Suzuki saját erősségét, a kompakt járműgyártásban szerzett tapasztalatait osztja meg.

Pontosabban a Toyota néhány új Suzuki hibridet gyárt az európai piacra, amely a RAV4 és a Corolla Wagon alapra épül, valamint biztosítják a hibrid technológiát a Suzuki számára.

 

Suzuki hibrid? Toyota motorral!

 

Cserébe a Toyota a Suzuki által kifejlesztett legújabb motorjait fogja használni az európai modellválasztékában kínált kompakt és kis autóihoz. A motorokat a Toyota lengyelországi gyárában gyártják majd.

A két autógyártó közösen fogja fejleszteni az indiai piacra szánt hibrid modelleket, a Suzuki pedig két kompakt modellt biztosít a Toyota számára az ázsiai piacon népszerű Ciaz és Ertiga alapján, valamint négy további modellt az afrikai piacra.

 

Suzuki hibrid? Toyota motorral!

 

„Új megállapodásunk révén a hibrid technológiák szélesebb körben fognak elterjedni, nemcsak Indiában és Európában, hanem szerte a világon” – mondta Akio Toyoda, a Toyota elnöke. „Ugyanakkor úgy véljük, hogy a Suzukival folytatott üzleti partnerség –  a fejlesztési együttműködéstől kezdve a gyártásig – olyan versenyelőnyt adhat, amire szükségünk van a jelenlegi rendkívüli átalakulási időszak túléléséhez.”

A Suzuki elnöke, Osamu Suzuki megjegyezte: „Örömömre szolgál ennek a globális együttműködési megállapodásnak a bejelentése, ami három kontinenst érint, Európát, Ázsiát és Afrikát. Nagyra értékeljük továbbá a Toyota nagyvonalú ajánlatát, mely szerint korszerű hibrid technológiáját alkalmazhatjuk.”

 

Suzuki hibrid? Toyota motorral!

forrás: carscoops.com

You may also read!

Juhász Csaba Juhász Zsolt Mitropa Rallye Nova Gorica

Nehéz versenyre számítok

Szeptember 19-21-én a 8. Nova Gorica ralin láthatjuk versenyautóban ismét a Juhász Csaba - Juhász Zsolt testvérpárt.

Read More...

Ontják magukból az autókat a román gyárak


Dübörög a gyártás Romániában
Az első nyolc hónapban 4,57 százalékkal bővült a román járműgyártás az egy évvel korábbihoz

Read More...
Fogasy Gergely Berendi Dávid Mitropa Kupa Nova Goricia Rally WRC2

Fogasy sztármezőnyben

Igazi sztárparádé várható a szlovéniai Nova Goricia Ralin, a Mitropa Kupa hetedik állomásán, amely a szlovén és a horvát nemzeti bajnokság mellett a Central Rally Trophynak is futama.

Read More...

Leave a reply: