fbpx

Suzuki hibrid? Toyota motorral!

In hír
Suzuki hibrid? Toyota motorral!

A japán összetartás jegyében született egy új globális megállapodás a Suzuki és a Toyota között, melynek köszönhetően a Suzuki Toyota alapú hibrideket kínálhat az európai piacon.

 

Suzuki hibrid? Toyota motorral!

 

A Toyota és a Suzuki közös bejelentést tett az új globális partnerségükről, amelynek keretében a két vállalat együttműködik a hibridek és a kompakt járművek gyártásában. A két japán autógyártó még 2017-ben írta alá együttműködési megállapodását, mostanra megegyezett a részletekben: a Toyota hozzájárul az elektromos és hibrid hajtású technológiának megosztásához, míg a Suzuki saját erősségét, a kompakt járműgyártásban szerzett tapasztalatait osztja meg.

Pontosabban a Toyota néhány új Suzuki hibridet gyárt az európai piacra, amely a RAV4 és a Corolla Wagon alapra épül, valamint biztosítják a hibrid technológiát a Suzuki számára.

 

Suzuki hibrid? Toyota motorral!

 

Cserébe a Toyota a Suzuki által kifejlesztett legújabb motorjait fogja használni az európai modellválasztékában kínált kompakt és kis autóihoz. A motorokat a Toyota lengyelországi gyárában gyártják majd.

A két autógyártó közösen fogja fejleszteni az indiai piacra szánt hibrid modelleket, a Suzuki pedig két kompakt modellt biztosít a Toyota számára az ázsiai piacon népszerű Ciaz és Ertiga alapján, valamint négy további modellt az afrikai piacra.

 

Suzuki hibrid? Toyota motorral!

 

„Új megállapodásunk révén a hibrid technológiák szélesebb körben fognak elterjedni, nemcsak Indiában és Európában, hanem szerte a világon” – mondta Akio Toyoda, a Toyota elnöke. „Ugyanakkor úgy véljük, hogy a Suzukival folytatott üzleti partnerség –  a fejlesztési együttműködéstől kezdve a gyártásig – olyan versenyelőnyt adhat, amire szükségünk van a jelenlegi rendkívüli átalakulási időszak túléléséhez.”

A Suzuki elnöke, Osamu Suzuki megjegyezte: „Örömömre szolgál ennek a globális együttműködési megállapodásnak a bejelentése, ami három kontinenst érint, Európát, Ázsiát és Afrikát. Nagyra értékeljük továbbá a Toyota nagyvonalú ajánlatát, mely szerint korszerű hibrid technológiáját alkalmazhatjuk.”

 

Suzuki hibrid? Toyota motorral!

forrás: carscoops.com

You may also read!

kigyulladt egy Porshce Taycan

Lángok martaléka lett egy elektromos Porsche Taycan

Vasárnap egy floridai garázsban kigyulladt egy Porshce Taycan, a tűz nem csak az autóban, de az épületben is komoly

Read More...
Mercedes GLA

Megérkezett a vadonatúj Mercedes GLA Magyarországra

Már nálunk is rendelhető a 2019 végén bemutatott kompakt crossover modell A Mercedes 2013-ban leplezte le a kompakt szabadidő-autók piacán

Read More...
DS 3 Crossback teszt

DS 3 Crossback teszt – üvöltő extravagancia

A Citroen prémium márkája a DS, ennek kisebbik SUV típusát, a DS 3 Crossbacket tesztelhettük. Az autó megjelenése igazán

Read More...

Leave a reply: