Megfelelően gyors évkezdet

In sport
Megfelelően gyors évkezdet

SOLID Racing Team – Rebenland Rallye – 2019. 03. 15-16.

Merencsics Árpád – Laboncz László, Suzuki Swift Gti MK1

 

Az elmúlt hétvégén a Merencsics Árpád – Laboncz László páros megjárta az ausztriai Leutschach versenypályáit, a Rebenland Rallye keretein belül. Az eredményük egyértelműen meggyőző, hiszen kategóriájukat hatalmas előnnyel nyerték meg, illetve az Historic autók közötti összesített listában pedig a harmadik helyet szerezték meg, maguk mögé utasítva rengeteg náluk jóval erősebb járművet.

Ezekről az élményekről kérdeztük Árpit.

 

Rebenland Rallye

 

Hogy érezted magad hétvégén? Milyenek voltak a pályák a tavalyi évhez képest?

Ismét nem csalódtunk a MItropa Kupa és a Rebenland Rallye verseny rendezőiben. Egy nagyon komoly versenyt hoztak, és ehhez gyönyörű időjárást is intéztek. Lehet van egy nagyon jó összekötőjük az égiekhez, ezt ezúton is köszönjük nekik.

A pályák ugyan azok voltak mint tavaly, így a felkészülés sokkal könnyebben ment. Laci gyorsan átlátta a környezetet, hiszen egy nagyon kis területre jutott 9 különböző pálya, amit fel kellett dolgoznunk.

Mivel jó idő ígérkezett, így fel kellett készülni, hogy rengeteg murvát fognak felhordani a nagyobb autók az útra.

 

Rebenland Rallye 

 

Hogy sikerült felvenni a tempót?

Személy szerint örültem, hogy több olyan Magyar csapat jött versenyezni, akikkel harcolhattunk, mert így nagyobb volt a kihívás.

Az volt a terv, hogy úgy versenyezzünk, hogy minél jobb tempónk legyen, viszont az elsődleges az volt, hogy célba érjünk.

Ez annyira jól sikerült, hogy két nap alatt tetemes előnyt sikerült összeszednünk, és így sikerült megnyerni a kategóriát, és az abszolút értékelésben a harmadik helyen végezni.

 

Rebenland Rallye

 

Volt valamilyen probléma, vagy hátráltató tényező?

Túl nagy dolgok nem voltak. Első nap arra lettem figyelmes, hogy szivárog valahol a fékolaj. Kiderült, hogy a fékerő szabályzó karnál folyt. Meg tudtuk javítani, de így több fékerőt kapott az autó hátulja, így féktávokon csúszkált az autó hátulja. Oda kellett figyelni, túlságosan nem hátráltatott, de okozott meglepetést.

Ezen kívül féktárcsákat kellett cserélni, mert túlmelegedett és megégett, ami miatt nekiállt ütni, és nem lehetett normálisan fékezni. Ezek voltak, amik egy kis kellemetlenséget okoztak.

 

Rebenland Rallye

 

Összességében hogy értékelnéd a hétvégét?

Azt gondolom, hogy egy nagyon nehéz, és hosszú versenyen vagyunk túl. Rengeteg kanyart kellett levágni, és majdhogynem átesni a másikba, hogy az úton tudjunk maradni. Egy igazi túlélő verseny, amit teljesíteni, és tisztelni kell, hogy az ember elnyerje a méltó jutalmát.

Ez így is lett, aminek nagyon örülök!

Szeretném megköszönni a partnereinknek, hogy segítettek eljutni a versenyre, illetve a szervízcsapatunknak hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy elérjük ezt a szép eredményt. Ezen kívül a szurkolóknak, akik kinn voltak és szorítottak nekünk a versenyen.

Lavanttal Rallye-n (Ausztria – Wolfsberg) találkozunk!

 

Rebenland Rallye

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Büttner & Co, Kori ’96 Kft., Nyilas GSM Kft., Agrivál Kft., Merencsics Autó Kft., Gazda Trans Kft., Szegecs Patrol Vagyonvédelmi Kft.; Evolution Consulting Kft., Innovitas Nonprofit Kft.; Global-Union Kft. – Kyocera; Raiker Kft.; ERKOMM Kft.; Nagyatád Város; Novics és Társa Közműépítő Kft.; Solar Hotel Nagyatád; Kvalitás Kft.

You may also read!

Nem is annyira környezetbarát az elektromos autó


Az elektromos járművekre átállás csak jelentéktelen mértékben járulhat hozzá a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez Németországban a müncheni egyetem ifo

Read More...
Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komárom Rednex

Amerikai autó? Augusztus? Komárom!

Idén rendezik a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivált, melynek díszvendége az amerikai folk legendás alakja, a Rednex lesz. A Monostori erőd és az amerikai autók szerelmesei ostromára készül a Rednex.

Read More...
Csomós Mixi Nagy Attila Eger Rallye

Csomós Mixi: Kifizetődőnek bizonyult az új mentalitásunk

Csomós Mixi és Nagy Attila a kurtán-furcsán alakult tavalyi szezonja után, az Eger Rallye-n bebizonyította, hogy nem a hangyák hordták össze nekik a Rallye2-ben szerzett bajnoki címüket, és az elmúlt évben csak véletlenül futottak vakvágányra.

Read More...

Leave a reply: