Hyundai és Kia közös platform az elektromos autókhoz

In elektromos, hír
Hyundai és Kia közös platform az elektromos autókhoz

A Hyundai és a Kia egy teljesen új platformon dolgozik, amelyet kizárólag az elektromos járművekhez fejlesztenek.

 

Hyundai és Kia közös platform az elektromos autókhoz

 

Az Auto Express szerint ez az új platform körülbelül két év múlva kerülhet gyártásba, és a kis- és közepes méretű autókra fókuszál. Miközben mind a Hyundai, mind a Kia rendelkezik számos hibridhajtású és tisztán elektromos modellel, ezek mindegyike az adott gyártó valamely modelljén alapulnak. Több mint 20 évvel a Hyundai részvényvásárlását követően egy olyan piaci környezetben, ahol még azok a cégek is közös platformra törekednek, amelyeknél nyoma sincs tulajdonosi összefonódásnak, ez több, mint érdekes. Úgy tűnik, hogy a Hyundai Group tervezőfőnöke, Luc Donckerwolke is ezt felismerve adta ki a jelszót, a jövőbeli villamos üzemű járművek tervezésekor egy közös családi platform legyen az autók alapja.

 

Hyundai és Kia közös platform az elektromos autókhoz

 

„Amikor az elektromos járművekről van szó, felmerül a kérdés, hogy jövőt akarjuk formálni, vagy a mai igényeknek akarunk megfelelni? Csinálhatunk valami extrém újat, ami senkinek sem tetszik. Vagy csinálhatunk valamit, amiben meg van a hagyományos, de a jövő vásárlóit is megszólítja. Ők már nem autósok lesznek, csak akarnak majd valamit vásárolni” – mondta Donckerwolke.

A két koreai márka jelenlegi tervei szerint 2025-ig 38 „zöld” modell kerül a termékkínálatukba, köztük 14 tisztán elektromos hajtású jármű. A csoport prémium márkája, a Genesis is dolgozik az első villamos autóján, ami várhatóan 2021-ben kerül piacra. Észre kell venni, mindez nehezen megoldható egy jól átgondolt új platform nélkül.

 

Hyundai és Kia közös platform az elektromos autókhoz

 

A csoport legújabb elektromos járműve a Kia e-Soul. A tavalyi Los Angeles-i Autószalonon bemutatott e-Soul elektromos motorja 201 lóerős, és 392 Nm nyomatékra képes. A 64 kWh-os akkumulátorral az EPA szerint 391 km a hatótávja.

Hyundai és Kia közös platform az elektromos autókhoz

forrás: carscoops.com

You may also read!

Nem is annyira környezetbarát az elektromos autó


Az elektromos járművekre átállás csak jelentéktelen mértékben járulhat hozzá a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez Németországban a müncheni egyetem ifo

Read More...
Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komárom Rednex

Amerikai autó? Augusztus? Komárom!

Idén rendezik a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivált, melynek díszvendége az amerikai folk legendás alakja, a Rednex lesz. A Monostori erőd és az amerikai autók szerelmesei ostromára készül a Rednex.

Read More...
Csomós Mixi Nagy Attila Eger Rallye

Csomós Mixi: Kifizetődőnek bizonyult az új mentalitásunk

Csomós Mixi és Nagy Attila a kurtán-furcsán alakult tavalyi szezonja után, az Eger Rallye-n bebizonyította, hogy nem a hangyák hordták össze nekik a Rallye2-ben szerzett bajnoki címüket, és az elmúlt évben csak véletlenül futottak vakvágányra.

Read More...

Leave a reply: