Még messzebb mennek a Teslák

In elektromos
messzebb mennek a Teslák

Bemutatták a Tesla Model S és Model X Long Range (hosszú hatótávú) változatát. A Model S 610, a Model X pedig  505 km megtételére képes töltés nélkül az EPA ciklus szerint. Mindkét modellnél a hajtásláncot frissítették, hogy takarékosabb legyen, nem pedig az akkupack növeléséhez folyamodtak, tehát maradt a 100 kWh –ás akksi csomag.

Emellett debütált a frissített adaptív futómű is a két modell alatt, és még sok egyéb fejlesztés a nagyobb hatótáv, jobb gyorsulás és utazási kényelem érdekében. Plusz frissítették a Ludicrous módot is a leghűségesebb vásárlók részére.

messzebb mennek a Teslák

A hajtás

A Model S és X a Tesla utolsó generációs hajtását kapja. Frissítették a motort, jobb lett a kenése, a hűtés, és a csapágyazás. Ezek következtében 93 százalékos hatékonyságról ír a gyártó. Nagyjából 10 %-os hatótáv növekedést ígérnek, illetve gyorsabb lett az energiaáramlás a motorok és akksi között  gyorsítás vagy a regeneratív fékezés közben.

Gyorstöltés

A Model S és X képes már 200 kW-al tölteni a V3 Superchargeren, és 145 kW-al a V2 Superchargeren. Így akár 50 %-al is gyorsabb lehet a töltés.

Adaptív futómű

A futóművet is upgradelték. Így ha az autópályán siklunk önvezető módban, egészen légies az élmény. De lehetőség van dinamikusan is haladni, amikor egészen feszes és reszponzív a futómű. Az adaptív futómű szoftvere teljesen a Tesla fejlesztése, ami előre fel tud készülni az útviszonyokra.

You may also read!

Nyolc hónapja zsugorodik az európai újautó-piac


Látszik, hogy a bajok most a nagy nyugati piacokon vannak, így hiába is teljesít a mi régiónk még

Read More...
25. HELL Miskolc Rallye

Jó pörgős verseny volt! – Interjú Poczang Valér navigátorral a 25. HELL Miskolc Rallye után.
HELL Miskolc Rallye 2019. 05. 02. Parkánszki Balázs – Poczang Valér Lada 2105 Dynamic Rally Team

Read More...

Bemutatta a Volvo kínai tulajdonosa a saját hibrid SUV-ját


A kínai Geely egyre többször okoz kellemes meglepetést, egyre versenyképesebbnek tűnnek termékei a német, a japán és a

Read More...

Leave a reply: