Vége az ingyen tankolásnak az Elmű-oszlopokról

In elektromos

Egy manapság átlagosnak mondható, 30 kWh-s akkumulátorral szerelt gépjármű teljes feltöltése nagyjából 3000 forintba kerül majd.

A magyarországi áramszolgáltatók közül elsőként az ELMŰ-ÉMÁSZ vezet be kWh-alapú elszámolást és fizetést az e-autó-töltőin, amelynek tesztüzeme a mai nappal, május 28-ával kezdődött. A megoldás teljesen digitális, a fizetés az eCharge+ applikációban rögzített bankkártyával történik – írta a változásokkal kapcsolatos közleményében az áramszolgáltató cég.
Az áramszolgáltatók közül elsőként ők voltak, akik 2010-ben átadtak egy közterületi töltőoszlopot, és a cég töltőit az e-autósok ez idáig ingyenesen vehették igénybe.

A töltők értékesítése, telepítése, üzemeltetése, karbantartása, informatikai háttér biztosítása, 24 órás telefonos és műszaki támogatás fenntartása és a szolgáltatás minőségének fenntartása és növelése a cég szerint mostantól csak akkor biztosítható, ha ez a jövőben üzleti alapon történik. Mindez, úgy látják, az e-autós társadalom érdekeit is szolgálja, mivel a közterületi töltők hozzáférhetősége nő, az e-autósok érdekeltté válnak a töltők megfelelő és rendeltetésszerű használatában.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A rendszerük, amely kWh (kilowattóra) alapú, úgy vélik, az ügyfél számára a leginkább arányos megoldás, szemben a tranzakció- vagy percalapú elszámolással. Az e-autós annyit fizet, amennyit el tud autózni (a szolgáltatási ár arányos az akkumulátorba töltött energiamennyiséggel). A Mol, amelynél már szintén pénzért lehet csak tölteni a tranzakcióalapú díjazást használja, amelynél a lassabb töltés 1990 forint, az egyenáramú gyorstöltés 2990 forint.

Közölték, hogy a most induló digitális direkt fizetési megoldás tesztüzemében az 5 kiválasztott töltőoszlopon várhatóan 1 hónapig 10 Ft/kWh egységáron tölthetik fel járműveiket az e-autósok. A tesztidőszakot követően a töltési szolgáltatás tervezett egységára 99 Ft/kWh lesz, amely egyszerű és átlátható árazási rendszert biztosít az ügyfeleknek. Ezzel egy 30 kWh-s akkumulátorral szerelt gépjármű teljes feltöltése kevesebb mint 3000 forint lesz – írta közleményében a szolgáltató.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

VW T-Roc R 300 lóerő

VW T-Roc R – majd 300 lóerővel

Nem sokkal azután, hogy az idei Genfi Autószalonon bemutatták a VW T-Roc R nagyteljesítményű kis SUV-t, máris az európai kereskedőknél a modell.

Read More...
East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Cél a Top5

Csomós Mixi és Nagy Attila az Országos Rallye Bajnokság, valamint a Peugeot kupasorozat hosszú szünete alatt sem tétlenkedik, így a bózsvai Rallye3-as tesztfutam után egy nagy ugrást követően rajthoz állnak a soron következő Európa Bajnoki megmérettetésen, a 49. Barum Czech Rallye Zlin-en.

Read More...
Lexus LC 500 Inspiration

A Lexus LC 500 zöldbe megy

A Lexus nemrég mutatta be az LC luxuskupéjának új, különleges kiadását, az Inspiration limitált szériát.

Read More...

Leave a reply: